Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ EUROGROUP Γερούν Ντάισελμπλουμ: «Ανάγκη νέων θυσιών από τους Ελληνες»

«Πολλοί υπουργοί Οικονομικών της Ε.Ε. έχουν αρχίσει να χάνουν την υπομονή τους»
Γερούν Ντάισελμπλουμ: «Ανάγκη νέων θυσιών από τους Ελληνες» 
 
 Αθήνα 
Την ανάγκη να σημειωθεί επειγόντως πρόοδος στην προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών, αλλά και στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, επισήμανε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.
«Η διαδικασία αξιολόγησης θα πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα. Πολλοί υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης έχουν αρχίσει να χάνουν την υπομονή τους» δήλωσε. Παραδέχτηκε ότι έχουν γίνει σημαντικές προσπάθειες, αλλά επισήμανε την ανάγκη «νέων θυσιών από τους Έλληνες».
Πάντως, επανέλαβε ότι η Ευρώπη θα παράσχει στην Αθήνα νέα βοήθεια μετά την λήξη του τρέχοντος προγράμματος.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερωτήσεις της εφημερίδας Τα Νέα, στο τέλος ομιλίας του, ο πρόεδρος του Eurogroup -σε άλλο μήκος κύματος από το Βερολίνο, τουλάχιστο σε επίπεδο διατυπώσεων- τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να υλοποιήσει «επειγόντως» τις δεσμεύσεις της και να προωθήσει άμεσα τις απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές, τις οποίες θεωρεί μονόδρομο προκειμένου να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της και να προσελκύσει επενδύσεις.

«Η Ελλάδα έχει ακόμη αρκετή δουλειά μπροστά της» υπογράμμισε, ενώ αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα δήλωσε ότι «στην Αθήνα συνεχίζονται αυτή την ώρα οι διαπραγματεύσεις για την πρόοδο ή μάλλον για την έλλειψη προόδου, που σημειώνει η χώρα έναντι των δεσμεύσεών της».

Σχετικά με τη στάση που θα κρατήσει ο ίδιος στο Eurogroup της Παρασκευής σε σχέση με τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους εκπροσώπους της τρόικα ο Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε ότι «η διαδικασία αξιολόγησης θα πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα. Πολλοί υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης έχουν αρχίσει να χάνουν την υπομονή τους».

Νωρίτερα, εμφανίστηκε ιδιαίτερα κατηγορηματικός ως προς την ανάγκη τήρησης από την Ελλάδα των δεσμεύσεών της, επισημαίνοντας ότι τα συμφωνηθέντα στο πρόγραμμα στήριξης δεν αποτελούν «μέτρα λιτότητας».

«Η προσέγγιση του Eurogroup στο ζήτημα της Ελλάδας δεν αφορά σε λιτότητα, αλλά σε διόρθωση των δημοσιονομικών ανισορροπιών και κίνδυνων» τόνισε, επιβεβαιώνοντας, πάντως, ότι η Ευρώπη θα παράσχει στην Αθήνα νέα βοήθεια μετά την λήξη του τρέχοντος προγράμματος.

Παραδέχτηκε, πάντως, ότι έχουν ήδη γίνει σημαντικές προσπάθειες, αλλά επισήμανε παράλληλα την ανάγκη «νέων θυσιών από τους Έλληνες».

Γενικότερα, ο πρόεδρος του Eurogroup, μιλώντας κατά τη διάρκεια εκδήλωσης, που οργανώνει κάθε χρόνο το γραφείο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Χάγη, από το βήμα της οποίας έχουν μιλήσει ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Όλι Ρεν και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χέρμαν Βαν Ρομπάι, επέμεινε στην ανάγκη προώθησης διαρθρωτικών αλλαγών σε όλα τα κράτη μέλη με αιχμή την αγορά εργασίας, ώστε να αντιμετωπιστεί η υψηλή ανεργία στους νέους.

«Κάθε χώρα, χωρίς εξαίρεση, θα πρέπει να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της» δήλωσε, χαρακτηρίζοντας άκρως αναγκαία τη λήψη «επίπονων αποφάσεων», ώστε, μεταξύ άλλων, να μειωθεί το κόστος εργασίας.

«Χρειάζεται να απομακρύνουμε τις στρεβλώσεις. Δεν έχουμε ακόμα εξέλθει της κρίσης και οι επιλογές που πρέπει να κάνουμε είναι δύσκολες, αλλά αναγκαίες».
πηγη

Ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου 28χρονο γιατί ζήτησε τα δεδουλευμένα φίλης του

Αγριο έγκλημα στην Ομόνοια από ιδιοκτήτη καταστήματος και μπράβο
Ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου 28χρονο γιατί ζήτησε τα δεδουλευμένα φίλης του 
 
 
Σκότωσε με γροθιές και κλωτσιές 28χρονο, γιατί πήγε μαζί με φίλη του να εισπράξει τα δεδουλευμένα της, που της χρωστούσε ιδιοκτήτης εστιατορίου στην Ομόνοια.

Το έγκλημα έγινε το απόγευμα της Τρίτης στην οδό Γερανίου και όπως αναφέρει το ΑΠΕ - ΜΠΕ, ως δράστες συνελήφθησαν ένας 39χρονος μπράβος της περιοχής Ομονοίας και ο 43χρονος ιδιοκτήτης του καταστήματος, που τον έβαλε να χτυπήσει τον 28χρονο για να να γλυτώσει τα λίγα χρήματα που χρωστούσε.

Οπως έγινε γνωστό απο την Αστυνομία, ο άτυχος 28χρονος, ο οποίος έμενε μόνιμα στον Πύργο Ηλείας, είχε έλθει στην Αθήνα για να φέρει σε νοσοκομείο συγγενικό του πρόσωπο, που έχει πρόβλημα υγείας.

Προχθές συναντήθηκε μ' έναν φίλο του και την κοπέλα για να πιουν έναν καφέ. Ενώ κουβέντιαζαν για τα προβλήματα τους, η κοπέλα τους είπε ότι ο ιδιοκτήτης εστιατορίου στην οδό Γερανίου, όπου εργαζόταν μεχρι πρότινος, της χρωστούσε ένα ποσό από τα δεδουλευμένα της και προθυμοποιήθηκαν να την συνοδεύσουν για να τα ζητήσει.

Οταν όμως πήγαν στο εστιατόριο και η κοπέλα ζήτησε τα χρήματα από τον 43χρονο ιδιοκτήτη, αυτός ειδοποίησε τον 39χρονο μπράβο για να «καθαρίσει».

Ο 39χρονος, μόλις έφτασε στο εστιατόριο διαπληκτίστηκε με τον 28χρονο, τον οποίον χτύπησε άγρια στο κεφάλι με γροθιές, φορώντας όμως γάντια με μέταλλο εσωτερικά, με αποτέλεσμα να τον ρίξει αναίσθητο στο έδαφος, όπου συνέχισε να τον χτυπάει με κλωτσιές.

Στο σημείο έφτασαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, που ειδοποιήθηκαν από αυτόπτες μάρτυρες, οι οποίοι συνέλαβαν επιτόπου τον 39χρονο, ενώ ο 43χρονος καταστηματάρχης, που κατηγορείται για ηθική αυτουργία, συνελήφθη αργότερα από αστυνομικούς Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής.

Ο 28χρονος διακομίστηκε σε νοσοκομείο, όπου κατέληξε από βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
πηγή:  tovima.gr