Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021

Αλήθειες και ψέματα για τα Πανεπιστήμια – Μερικές διορθώσεις στο σποτάκι της ΝΔ



 

Οι άνθρωποι που στην ηλικία του φοιτητή μάθαιναν το Α και το ΟΥ, θέλουν να μας πείσουν ότι θα κάνουν το Πανεπιστήμιο καλύτερο.

Το ΜΑΣ απαντάει στο φαιδρό σποτάκι της ΝΔ για την ασφάλεια στα ΑΕΙ, κάνει μερικές απαραίτητες διορθώσεις και αναδεικνύει αλήθειες και (κυβερνητικά) ψέματα σχετικά με την κατάσταση στα πανεπιστήμια.


 

 

 ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

1ο κυβερνητικό ψέμα

“Η κυβέρνηση αναβαθμίζει την παιδεία”

Ποια είναι η πραγματικότητα;

Μείωση του τακτικού προϋπολογισμού των Ιδρυμάτων κατά 8% το 2021
αλλά 30 εκατομμύρια ευρώ για πανεπιστημιακή αστυνομία

-Προσλήψεις 634 μελών ΔΕΠ
αλλά 1.000 οργανικές θέσεις για πανεπιστημιακή αστυνομία

-Ούτε 1 ευρώ για να ανοίξουν με ασφάλεια τα Πανεπιστήμια, που είναι εδώ και ένα χρόνο κλειστά
Εξάλλου τι να τα κάνουμε τα εργαστήρια και τις κλινικές;

-20.000 νέοι εκτός τριτοβάθμιας εκπαίδευσης
αλλά όποιος έχει λεφτά θα πηγαίνει σε ιδιωτικό κολέγιο.

-Αναδιαμόρφωση του ακαδημαϊκού χάρτη – Κλείσιμο τμημάτων
-Απαξίωση τμημάτων, φοιτητών και αποφοίτων
με κριτήριο την “ανταγωνιστικότητα” και όχι τις πραγματικές μας ανάγκες

Ατομική ευθύνη και υγεία-εμπόρευμα ή συλλογικός αγώνας για υγεία-δημόσιο αγαθό

 

 

Η πανδημία δεν αντιμετωπίζεται μόνο στις δομές υγείας (νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας) αλλά και στους εργασιακούς χώρους, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στα σχολεία, στις σχολές, στον τόπο κατοικίας. Αντιμετωπίζεται στην κοινωνία. Εκεί, ένα χρόνο τώρα, τα μέτρα προστασίας ήταν και είναι ανύπαρκτα με τα επιστημονικά δεδομένα να προσαρμόζονται στις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων και της προπαγάνδας της κυβέρνησης.

Οι υγειονομικοί δεν είναι ήρωες γιατί κάνουν τη δουλειά τους.

Η κυβέρνηση τι ακριβώς δουλειά κάνει;

Η ιχνηλάτηση και η επιτήρηση προσαρμόστηκε σε ένα γενικό λοκντάουν, σε άνοιξε-κλείσε και μέτρα-ακορντεόν, σε λοκντάουν που στόχευε κυρίως τον ελεύθερο χρόνο και όχι τις άλλες δραστηριότητες της ανθρώπινης ζωής.

«Οντισιόν» στο αστυνομικό τμήμα

 




Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα, κατά το σαρκασμό περασμένων δεκαετιών με λαϊκή μούσα τις χιλιοπαιγμένες ταινίες, τις επονομαζόμενες και ελληνικές. Αλλωστε μ' αυτές ψωμίστηκαν τα κανάλια πριν ανακαλύψουν την αμερικανιά, που λέγεται infotainment (πληροφοριοψυχαγωγία), με καφέ, σκαμπό, καναπέδες τουλάχιστον τρεις φορές την ημέρα.

Η πανδημική διακυβέρνηση όμως με καστ πρωινάδικου, και μερικές δόσεις εκλαϊκευμένου BBC, ανέβηκε πίστα. Το υλικό, έμψυχο και άψυχο, το βρήκε στα ίδια εκπτωτικά κομματικά μαγαζιά, απ' όπου αγόρασαν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις και οι ΑΝΕΛέητοι της πρώτη φορά αριστερά. Ετσι νάτος νάτος πετιέται κι αρχίζει από ξαρχής ο θεατρικός, είναι αλήθεια, Χρυσοχοΐδης. Ο οποίος αποφάσισε να μετατρέψει τον αυταρχισμό, την καταστολή και την τρομοκρατία σε θέαμα ιλαροτραγωδίας. Και καθώς πεθαίνει για χειροκρότημα απ' όπου κι αν προέρχεται, σαν τη βία ένα πράγμα, μετέτρεψε εκείνο το παλιό ακροδεξιό «παρουσιαστείτε στην Αστυνομία δι' υπόθεσίν σας» σε οντισιόν συνδικαλιστών, απεργών και διαμαρτυρομένων (ιδεολογικώς όλοι κατατασσόμενοι στην κατηγορία των επικίνδυνων αντιστασιακών)!

Λ. Καφαντάρη: «Ξέχασα ότι είμαι σε κυβερνητικό κανάλι! Πρέπει να μιλάω περιορισμένα βάσει καθοδήγησης; »

 


Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ διέκοψε με το “έτσι θέλω” την Καφαντάρη, όταν επιχείρησε να αναφερθεί στον νέο ΠΚ που ρίχνει τους δράστες σεξουαλικής κακοποίησης στα μαλακά.

Στη σημερινή πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ, η Λίλα Καφαντάρη, από τη Δημοκρατική Ενότητα Ηθοποιών στο ΣΕΗ, ήταν καλεσμένη της Μάριον Μιχελιδάκη, για να μιλήσει σχετικά με το μείζον ζήτημα των ημερών και το κύμα καταγγελιών για σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση που απασχολεί τον χώρο. Αυτό στη θεωρία, αφού στην πράξη η οικοδέσποινα επιχείρησε να βάλει όρια σε όσα έλεγε η Καφαντάρη, γιατί δεν ήθελε να… πολιτικοποιηθεί το ζήτημα.

Στο διάστημα που μπόρεσε να μιλήσει, η Λίλα Καφαντάρη σημείωσε πως τα μέλη του ΔΣ του ΣΕΗ και του Πειθαρχικού Συμβουλίου δεν έχουν καμία ενημέρωση από τη διοίκηση του Σωματείου και δε συγκαούνται καν τα αρμόδια όργανα, συνεπώς δεν μπορεί να τοποθετηθεί με σοβαρότητα στις φήμες και όσα μαθαίνονται από τα ΜΜΕ.