Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019

Μαζική, μαχητική απάντηση των εργαζομένων ενάντια στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης (VIDEO - ΦΩΤΟ)





Μαχητική απάντηση ενάντια στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης έδωσαν οι εργαζόμενοι της Θεσσαλονίκης με τη μαζική συμμετοχή τους στην απεργία και στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, ενώ διαδήλωσαν την απόφασή τους για κλιμάκωση του αγώνα με νέες δράσεις και απεργία στις αρχές Οκτώβρη.

Στην απεργιακή συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου συμμετείχαν μαζικά εργαζόμενοι από μια σειρά χώρους και κλάδους δουλειάς, του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που αψήφισαν το όργιο τρομοκρατίας και μαζί με τα σωματεία τους, έδωσαν τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας. Εκεί βρέθηκαν εργαζόμενοι από τη βιομηχανία, το εμπόριο, τις υπηρεσίες, εκπαιδευτικοί μαζί με τις ΕΛΜΕ, την πρωτοβουλία αναπληρωτών, εργαζόμενοι στους δήμους συσπειρωμένοι στο κλαδικό Συνδικάτο του νομού, εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, στην ΕΥΑΘ, οι απόμαχοι της δουλειάς, οι συνταξιούχοι και τα εγγόνια τους, μαθητές και φοιτητές που δίνουν τη μάχη μαζί με το εργατικό κίνημα.

Η «κοιτίδα της δημοκρατίας» και οι «εκκολαπτόμενοι εγκληματίες»



«Η αντικομμουνιστική ιστορία έκαμε τον ναζισμό να ξεχνιέται και κάποτε και να αθωώνεται…»

Από τη μία μεριά, έχουμε το αντικομμουνιστικό ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου, που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία με 535 ψήφους υπέρ, 66 κατά και 52 λευκά την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου, και απαιτεί επί της ουσίας τη λήψη σκληρών αντικομμουνιστικών μέτρων, όπως απαγόρευση συμβόλων, μνημείων και καταστολή σε βάρος Κομμουνιστικών Κομμάτων.

Από την άλλη μεριά, έχουμε το 45ο φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή που μόλις ολοκληρώθηκε. Αν λάβουμε υπόψη μας τις αποφάσεις της Ε.Ε, το φεστιβάλ θα πρέπει να απαγορευθεί, επειδή διαδίδει τον κομμουνισμό, που σύμφωνα με την Ε.Ε είναι ένα ολοκληρωτικό καθεστώς.

Άθλια προ­ώ­θη­ση της «θε­ω­ρί­ας των δύο άκρων» από το ΑΠΕ-ΜΠΕ






Στην έμ­με­ση προ­ώ­θη­ση της άθλιας και ανι­στό­ρη­της εξί­σω­σης του κομ­μου­νι­σμού με το να­ζι­σμό επι­δί­δε­ται το Αθη­ναϊ­κό-Μα­κε­δο­νι­κό Πρα­κτο­ρείο (ΑΠΕ-ΜΠΕ), με άρθρο που ανα­δη­μο­σιεύ­ει σή­με­ρα (24 Σε­πτέμ­βρη) στην στήλη «Ιδέες & Από­ψεις».

Πιο συ­γκε­κρι­μέ­να, το ΑΠΕ-ΜΠΕ ανα­δη­μο­σιεύ­ει κεί­με­νο του βρε­τα­νού με­γα­λο­δη­μο­σιο­γρά­φου Gideon Rachman, αρ­θρο­γρά­φου των Financial Times, το οποίο τι­τλο­φο­ρεί­ται «Η ζωή, το πε­πρω­μέ­νο και η επί­θε­ση στον φι­λε­λευ­θε­ρι­σμό». Διό­λου τυ­χαία, ο Rachman επι­λέ­γει να πα­ρου­σιά­σει στο άρθρο του το βι­βλίο του ρώσου δη­μο­σιο­γρά­φου και συγ­γρα­φέα Βα­σί­λι Γκρό­σμαν «Ζωή και Πε­πρω­μέ­νο».

«Δεν αφήσανε ένα σκουπιδάκι» – Πιο καθαρό παραδόθηκε το Πάρκο Τρίτση από την ΚΝΕ (ΦΩΤΟ)



Αυτό που στους καλοπροαίρετους ανθρώπους προκαλεί θαυμασμό, για τους κομμουνιστές αποτελεί ηθική υποχρέωση. Μετά την ολοκλήρωση του Φεστιβάλ, οι κάτοικοι της περιοχής επιβεβαιώνουν ότι οι ΚΝίτες και φέτος κράτησαν την υπόσχεσή τους.

Μετά από τρεις μέρες και την ολοκλήρωση του 45ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή, η ΚΝΕ παρέδωσε στο λαό της Δυτικής Αθήνας το πάρκο Τρίτση, πιο καθαρό απ’ ό,τι το παρέλαβε. Περνώντας από τους δεκάδες χώρους, τις αλάνες και τα μονοπάτια του αχανούς πάρκου που για τρεις μέρες φιλοξένησε το Φεστιβάλ και δεκάδες χιλιάδες ανθρώπων κάθε ηλικίας που το επισκέφτηκαν, βλέπεις εικόνες που καμιά σχέση δεν έχουν με αυτές πριν το Φεστιβάλ (δείτε στην Κατιούσα τις εικόνες εγκατάλειψης στο πάρκο Τρίτση, πριν το Φεστιβάλ, εδώ).

Άλλη μια «αξία» της ΕΕ... ο αντικομμουνισμός


  Πηγή: Associated Press

Κάλι Καρά
Όσες αξίες και αν επικαλεστούν, η ΕΕ δεν βελτιώνεται προς όφελος των λαών, δεν γίνεται φιλολαϊκή, γιατί δεν μπορεί να σταματήσει να μυρίζει σαπίλα, αφού σάπιο είναι το σύστημα που υπερασπίζεται. Δεν εκδημοκρατίζεται, γιατί είναι μια ένωση κρατών που εκφράζει τα συμφέροντα μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, μονοπωλίων και των σκληρών ανταγωνιστικών συμφερόντων τους με τα μονοπώλια των ΗΠΑ, της Ιαπωνίας, της Κίνας και της Ρωσίας.

Οι «Αξίες» της ΕΕ...

«Ευκαιρία» για... μόρφωση πετσοκομμένη, κομμένη και ραμμένη στις ανάγκες του κεφαλαίου και όχι με βάση τα επιτεύγματα της τεχνολογίας και της επιστήμης, «Ευκαιρία» για... μόρφωση που θα κοιτάει στην τσέπη.