Πέμπτη 25 Μαΐου 2023

Ντελίριο αντικομμουνισμού με ψέματα και συκοφαντίες από στελέχη της ΕΕ και ΜΚΟ …«περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κούβα»

 


Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Ντροπή και αίσχος! Εφόσον λοιπόν θέλετε να μιλήσουμε για ανθρώπινα δικαιώματα, ας μιλήσουμε για τέτοια…

Ντελίριο αντικομμουνισμού με ψέματα και συκοφαντίες από στελέχη της ΕΕ και ΜΚΟ σε βάρος της Κούβας και του λαού της, αποτέλεσε η συζήτηση «περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κούβα», στα πλαίσια της υποεπιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (DROI) του Ευρωκοινοβουλίου. Απάντηση σε αυτές τις αθλιότητες έδωσε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, με παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Κώστα Παπαδάκη.

Στην ομιλία του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ τόνισε τα εξής:

ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Η φορολεηλασία του λαού και ο αυξημένος ΦΠΑ εκτοξεύουν τα ματωμένα πλεονάσματα

 

 

Στα ύψη έχει φτάσει η φοροληστεία του λαού, απογειώνοντας τα ματωμένα πλεονάσματα. Μάλιστα, μεγάλο μέρος των φορολογικών εσόδων προέρχεται από τον ΦΠΑ που είναι αυξημένος λόγω της ακρίβειας, επιβεβαιώνοντας ότι τα pass της κοροϊδίας είναι ένα μικρό μόνο μέρος από το άγριο χαράτσωμα του λαού. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού που δημοσίευσε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών, την περίοδο από τον Γενάρη μέχρι τον Απρίλη του 2023, παρουσιάζεται πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 2,443 δισ. ευρώ, έναντι στόχου για πρωτογενές έλλειμμα 869 εκατ. ευρώ και πρωτογενούς ελλείμματος 799 εκατ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2022.

Με βάση τα στοιχεία, αυτή η εξέλιξη οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στα αυξημένα φορολογικά έσοδα του τετραμήνου. Συγκεκριμένα, τα έσοδα από τους φόρους ανήλθαν σε 17,803 δισ. ευρώ και είναι αυξημένα κατά 1,567 δισ. ευρώ ή 9,7% έναντι του στόχου που έχει περιληφθεί στην εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού 2023.

Συστάσεις

 

Εικόνα από το κοντινό μέλλον αποτελούν οι συστάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ελληνική οικονομία, που θα υλοποιήσει η επόμενη κυβέρνηση. Τι λένε; Πως ακόμα κι αυτά που παρουσίαζε η κυβέρνηση ως κονδύλια για την ανακούφιση τάχα του λαού από τις ανατιμήσεις στο ρεύμα, θα πηγαίνουν στη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος, που αποτελεί «εθνικό» στόχο όλων τους. Εκεί θα καταλήγει και ό,τι περισσεύει από το «μεγάλο τσεκούρι» σε κρατικές δαπάνες για να πιάνεται ο στόχος των πρωτογενών πλεονασμάτων, αλλά και από το νέο κύμα της φορολογίας, με «διεύρυνση της φορολογικής βάσης» σε φτωχότερα νοικοκυριά και επέλαση στους επαγγελματίες. Ο λαός δηλαδή θα συνεχίσει να ματώνει για τα «πράσινα» κέρδη, τα πακέτα και τα προνόμια στους επιχειρηματικούς ομίλους. Αλήθεια, τι απ' όλα αυτά δεν είναι γραμμένο «χαρτί και καλαμάρι» στο κοινό πρόγραμμα των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ; Ολα, ένα προς ένα, βρίσκονται εκεί. Με μαθηματική βεβαιότητα λοιπόν, ο λαός θα βρεθεί από την επόμενη κιόλας μέρα στο ίδιο έργο θεατής, με όλους «μαζί και αντάμα» να ψηφίζουν τα «εμβληματικά» αντιλαϊκά νομοσχέδια που υλοποιούν αυτή την πολιτική. Απέναντι, πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση και στήριγμα στους αγώνες που μπορούν να αφήσουν τα σχέδιά τους στα χαρτιά, θα είναι μόνο ένα πιο δυνατό ΚΚΕ.

Αισχρή προβοκάτσια ενάντια στο ΚΚΕ από τον μεγαλοδικηγόρο Δημητρακόπουλο

 

Εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Ελευσίνας συμμετέχουν μαζικά στην απεργία. Εκεί πρωτοστατούν οι κομμουνιστές συνδικαλιστές και όχι στις φιέστες για το ξεπάστρεμα των δικαιωμάτων τους
Εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Ελευσίνας συμμετέχουν μαζικά στην απεργία. Εκεί πρωτοστατούν οι κομμουνιστές συνδικαλιστές και όχι στις φιέστες για το ξεπάστρεμα των δικαιωμάτων τους
Προβοκατόρικες δηλώσεις σε βάρος του ΚΚΕ έκανε χτες σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή ο μεγαλοδικηγόρος Μ. Δημητρακόπουλος. Χωρίς να μπορεί να μαζέψει τα σάλια του για τον «εμβληματικό επενδυτή» από τις ΗΠΑ, που αποτελεί τον νέο ιδιοκτήτη των ναυπηγείων, παρουσίασε το ΚΚΕ να επευφημεί (!) τη συμφωνία πώλησης των Ναυπηγείων Ελευσίνας, με νόμο που ψήφισαν μαζί στη Βουλή ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι θα φέρει ...βίντεο από τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά (προφανώς τα μπέρδεψε με τα Ναυπηγεία Ελευσίνας) στο οποίο θα φαίνονται στελέχη του ΚΚΕ να ευχαριστούν τον Αδ. Γεωργιάδη!

«Θα ακούσετε τα στελέχη του ΚΚΕ να λένε "είσαι η οικογένειά μας κύριε Αδωνι Γεωργιάδη", να τον χειροκροτούν αλλά και να τον φιλούν (...) "γιατί χάρη σε σένα βρήκαμε δουλειά"», ξεστόμιζε για ώρα ο Μ. Δημητρακόπουλος, προκαλώντας αντιδράσεις ακόμα και από συμμετέχοντες στο πάνελ, που δεν πίστευαν στ' αυτιά τους! Ο ίδιος ωστόσο συνέχισε ακάθεκτος, επιβεβαιώνοντας ότι πρόκειται για προσχεδιασμένη αθλιότητα και τίποτα λιγότερο.

Στην αισχρή προβοκάτσια απάντησε άμεσα με δήλωσή του ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης, υποψήφιος βουλευτής Β' Πειραιά του ΚΚΕ, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ και εργαζόμενος στα Ναυπηγεία Ελευσίνας. Σε αυτή σημειώνει:

Κωμωδία


 

Εκεί που ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ τσακώνονταν για το ποιος θα κυβερνήσει, με όλους τους πιθανούς και απίθανους συνδυασμούς, τώρα ο καβγάς του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ είναι για το ποιος θα «παίξει» την ...αντιπολίτευση στη ΝΔ! Το έργο αλλάζει ανάμεσα στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις, από δράμα σε ...κωμωδία.

Η ΝΔ θα συνεχίσει ως ακόμα χειρότερη κυβέρνηση για τον λαό, όπως συμβαίνει με κάθε επόμενη κυβέρνηση, που κλιμακώνει το «έργο» της προηγούμενης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν ζητάει πίσω την ψήφο όσων τον εγκατέλειψαν, για να αποτελέσει μια «ισχυρή προοδευτική αντιπολίτευση στην ανεξέλεγκτη και αλαζονική κυβερνητική πλειοψηφία». Ο ΣΥΡΙΖΑ, που αποτέλεσε το κόμμα του «μνημονίου 3» ως κυβέρνηση.