Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018

ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ





Σύμπασα η κυβέρνηση και κομματικά στελέχη της κυβερνώσας παράταξης  αγωνίζονται να πείσουν για την αναγέννηση της Ελλάδας μετά το τέλος των προγραμμάτων που επεβλήθησαν στην ελληνική οικονομία από ευρωπαϊκούς μηχανισμούς και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, επισημαίνοντας την ολοκλήρωσή τους ως συμβολικό και πραγματικό τέλος σε  μια καταστροφική οικονομική κρίση.  Μόνο που η έξοδος από τα μνημόνια, που η εφαρμογή τους πέτυχε μία από τις μεγαλύτερες δημοσιονομικές προσαρμογές στον κόσμο, δεν σηματοδοτεί παρά μόνο την ολοκλήρωση των μέτρων που κρίθηκαν αναγκαία να εφαρμοστούν για την αναδιάρθρωση του κεφαλαίου, -συρρίκνωση της οικονομίας, εκτίναξη της ανεργίας, φτωχοποίηση μεγάλου μέρους του πληθυσμού- εις βάρος φυσικά των εργαζομένων και τα οποία θα συνεχίσουν να ισχύουν και να προσαρμόζονται κατά τις ανάγκες του. 

Ο χρυσός και η πραγματικότητα




Θυμάστε, σύντροφοι, εκείνη τη διαφήμιση πριν από κάμποσα χρόνια, με σλόγκαν «Ο χρυσός μάς ενώνει»; Ε λοιπόν, μερικά χρυσά μετάλλια στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, κι ασημένια και χάλκινα, έγινε μια εμπορική - επικοινωνιακή προσπάθεια να «μας ενώσει» όλους, ερασιτέχνες και επαγγελματίες, φασίστες και κομμουνιστές, εξουσιαστές και υπηκόους, σε μια γιορτή λήθης, πριν καλά καλά σαραντίσουν οι νεκροί στο Μάτι. Οχι ότι δεν είναι χαρά να βλέπεις επιδόσεις αθλητών που εκ των πραγμάτων και εκ του συστήματος ευχαριστούν για την υπομονή, την αντοχή και τη στήριξη πρώτα τις οικογένειές τους κι αμέσως μετά τους χορηγούς τους. Είναι. Στιγμιαία και καθόλου πολιτικά ανταποδοτική. Δεν μπορεί όμως να είναι και εξοβελισμός συναισθηματικός της πραγματικότητας και της ιδιωτικοποίησης του κράτους σε επίπεδο καπιταλιστικού κακουργήματος.

Για όλα φταίει ο Κόλιν Κάπερνικ. Mόνο αυτός!


National Failure League*


National Failure League*

 

 Για όλα φταίει ο Κόλιν Κάπερνικ. Mόνο αυτός!


 

Μία καλή ιστορία οφείλει να διαθέτει μία (καλή) αρχή.


 

Το σημείο… μηδέν.

 
Στην ιστορία που θα διαβάσετε, εκείνη η συγκεκριμένη στιγμή τοποθετείται όταν το γόνατο του Κόλιν Κάπερνικ άγγιξε το γρασίδι.

Πιθανότατα, εκείνη τη συγκεκριμένη στιγμή, κάποιος θα σκέφτηκε ή ακόμη μπορεί να μονολόγησε: «Διάολε, ο Κόλιν Κάπερνικ γονατίζει κατά τη διάρκεια της ανάκρουσης του Εθνικού Ύμνου των Ηνωμένων Πολιτειών».

Από εκείνη τη συγκεκριμένη στιγμή, όλα άλλαξαν. Κανείς δε μπορεί να υποστηρίξει με σιγουριά, αν η αλλαγή ήταν προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο.

Πλέον, έχουν κυλήσει δύο χρόνια. Και η κατάσταση στο NFL μοιάζει να έχει κολλήσει σε εκείνη τη συγκεκριμένη στιγμή.

Το αντίθετο της “Σοβιετίας” είναι η ανεργία – 2 εκατομμύρια νέοι εκτός δουλειάς ή σχολών στη Ρωσία





Ο Μιχαήλ Τσκούνοφ το μακρινό 1930 γινόταν διάσημος χάρη στην ιδιότητα του ως τελευταίου καταγεγραμμένου ανέργου στη Σοβιετική Ένωση το 1930. Σχεδόν οχτώ δεκαετίες και μια αντεπανάσταση αργότερα, 2 εκατομμύρια νέοι βρίσκονται εκτός παραγωγής ή εκπαίδευσης στην καπιταλιστική Ρωσία, καταδεικνύοντας το τεράστιο πισωγύρισμα που επέφερε η “αποκατάσταση της δημοκρατίας” σε κατακτήσεις που στο σοσιαλισμό φάνταζαν αυτονόητες.

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ Να σταματήσουν τώρα οι πρακτικές που βάζουν σε μεγαλύτερους κινδύνους δασικό πλούτο, λαό και πυροσβέστες




  Πηγή: Eurokinissi

Να σταματήσουν τώρα οι πρακτικές της κυβέρνησης με τις συνεχόμενες μετακινήσεις πυροσβεστών για να καλυφθούν οι μεγάλες ελλείψεις προσωπικού και μέσων, που βάζουν σε μεγαλύτερους κινδύνους το λαό μας, το δασικό πλούτο της χώρας και τους ίδιους τους πυροσβέστες ζητά με παρέμβασή της προς τον υπουργό Εσωτερικών η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών (ΕΑΚΠ). Τις χαρακτηρίζει «επιχειρησιακές τακτικές που στην ουσία αποτελούν κινήσεις πανικού» και υπογραμμίζει ότι θα συνεχίσει με τον αγώνα της να αναδεικνύει τα σοβαρά ζητήματα και να διεκδικεί λύσεις στα προβλήματα, για τη δημιουργία ενός αποτελεσματικού μηχανισμού για τη θωράκιση της πυροπροστασίας της χώρας, με κρατική ευθύνη και χρηματοδότηση, την ενίσχυση του Πυροσβεστικού Σώματος και την ικανοποίηση των αιτημάτων που καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες των πυροσβεστών.

Αναφέρει συγκεκριμένα:

«Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (19/8/2018), οκτώ πυροσβεστικά οχήματα με 16 πυροσβέστες από την Ήπειρο, μετέβησαν σε Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Πελοποννήσου (Κόρινθος, Πάτρα). Στις περιοχές που μετέβησαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, δεν υπάρχει καμία πυρκαγιά σε εξέλιξη. Στάλθηκαν εκεί για την πιθανότητα εκδήλωσης δασικής πυρκαγιάς, με αφορμή τον δείκτη επικινδυνότητας που υπάρχει στις περιοχές αυτές. Με λίγα λόγια, κλήθηκαν να καλύψουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες λόγω της έλλειψης προσωπικού που υπάρχει στις υπηρεσίες της Πελοποννήσου, όπως και όλης της χώρας, που και η κυβέρνησή σας διατηρεί και διευρύνει συνεχώς.