Τετάρτη 11 Αυγούστου 2021

Την ώρα που φουντώνει η ακρίβεια για τον λαό

 

ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ
 
Ξεκίνησε η χρηματοδότηση με βάση τα αντιλαϊκά ορόσημα


Την ώρα που η «κάνουλα» έχει ανοίξει για τις «πράσινες» μπίζνες, ο λαός πληρώνει και με νέες μεγάλες αυξήσεις σε ρεύμα και φυσικό αέριο

Eurokinissi

Την ώρα που η «κάνουλα» έχει ανοίξει για τις «πράσινες» μπίζνες, ο λαός πληρώνει και με νέες μεγάλες αυξήσεις σε ρεύμα και φυσικό αέριο
Στην εκταμίευση κεφαλαίου ύψους 4 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ προς τον ελληνικό κρατικό προϋπολογισμό προχώρησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και όπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση «οι προχρηματοδοτήσεις αυτές αποτελούν το εναρκτήριο λάκτισμα για την εφαρμογή των κρίσιμων επενδυτικών και μεταρρυθμιστικών μέτρων που περιγράφονται στο σχέδιο ανάκαμψης και ανθεκτικότητας της Ελλάδας».

Επιπλέον, αναφέρεται ότι η Επιτροπή θα εγκρίνει περαιτέρω εκταμιεύσεις με βάση την υλοποίηση των επενδύσεων και των μεταρρυθμίσεων που περιγράφονται στο «σχέδιο ανάκαμψης και ανθεκτικότητας» της Ελλάδας, συνολικού ύψους 30,5 δισ. ευρώ (17,8 δισ. ευρώ σε επιχορηγήσεις και 12,7 δισ. ευρώ σε δάνεια).

Θυμίζουμε ότι μόνο για το 2021 υπάρχουν 13 «ορόσημα» από το σκέλος των επιδοτήσεων και 2 από την πλευρά των δανείων. Μεταξύ αυτών η «ενθάρρυνση της εξωστρέφειας» των επιχειρήσεων, φορολογικά εργαλεία πιο «φιλικά» για τους επιχειρηματικούς ομίλους και βελτίωση της φορολογικής διοίκησης και της είσπραξης φόρων, υπεραπόσβεση για «πράσινες» και ψηφιακές επενδύσεις, νομοθετική ρύθμιση για στρατηγικές επενδύσεις κ.ο.κ.

Οταν οι καταστροφείς του περιβάλλοντος εμφανίζονται ως «διασώστες»

 

Οταν οι καταστροφείς του περιβάλλοντος εμφανίζονται ως «διασώστες»

Οταν οι καταστροφείς του περιβάλλοντος εμφανίζονται ως «διασώστες»

Το σάπιο βασίλειο της «πράσινης ανάπτυξης»

Σελίδες επί σελίδων αφιερώνουν τα αστικά ΜΜΕ για την έκθεση του ΟΗΕ σχετικά με το κλίμα, προειδοποιώντας εν χορώ για «δράση πριν είναι αργά».

Τα ρεπορτάζ τους αποτελούν στην πραγματικότητα καταχωρήσεις υπέρ της «πράσινης ανάπτυξης», την οποία παρουσιάζουν ως τη «μόνη λύση» απέναντι στην κλιματική αλλαγή.

Οταν οι καταστροφείς του περιβάλλοντος εμφανίζονται ως «διασώστες»

Προπαγανδίζουν δηλαδή τις «πράσινες» επενδύσεις ως «ασπίδα» στις επικίνδυνες συνθήκες που διαμορφώνουν για τον άνθρωπο και το περιβάλλον οι αλλαγές στο κλίμα.

Ποια είναι η αφετηρία όλων αυτών;

Για όσους έχουν ξεχάσει....


 Πέμπτη 10/05/2018 - 18:50

ΚΕ ΚΚΕ

Η εκδήλωση με θέμα: «Πυρασφάλεια και δασοπροστασία» - Η εισηγητική ομιλία του Δ. Κουτσούμπα (VIDEO - ΦΩΤΟ)


Η ομιλία του Δ. Κουτσούμπα

«Αγαπητοί προσκεκλημένοι,

Φίλες και φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε όλους και όλες στη σημερινή μας εκδήλωση για την πυρασφάλεια και τη δασοπροστασία.

Βεβαίως, ίσως κάποιοι από την κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα θεωρήσουν ότι αυτή η εκδήλωση είναι εκτός επικαιρότητας. Προτιμούν να ασχολούνται με τους γαλαζοαίματους και άλλα τέτοια απομεινάρια του Μεσαίωνα. Εμείς αντίθετα, θεωρούμε ότι εν όψει και της νέας αντιπυρικής περιόδου, η εκδήλωση έχει πολύ μεγάλη σημασία.

Οι παρεμβάσεις και η συζήτηση, πιστεύουμε ότι θα βοηθήσουν αποφασιστικά, ώστε να δυναμώσει ακόμα περισσότερο η συμβολή μας στα θέματα αυτά.

Ταυτόχρονα, επιδιώκουμε να χτυπήσουμε καμπανάκι κινδύνου προς τους κυβερνώντες και τα άλλα κόμματα, αλλά και συνολικά προς όλο τον ελληνικό λαό, για να αποκτήσουν προτεραιότητα τα ζητήματα της πυρασφάλειας και της δασοπροστασίας στις διεκδικήσεις, στους καθημερινούς αγώνες μας.

Στο κέντρο της προσοχής των θέσεων του ΚΚΕ, βρίσκεται η προστασία της ζωής του λαού μας από τους κινδύνους που ελλοχεύουν, από τις πυρκαγιές στις πόλεις, στους εργασιακούς χώρους, στα δάση, στις μεταφορές και στα άλλα δίκτυα.

 

 

Παρουσία πλήθους κόσμου, εκπροσώπων φορέων και εμπλεκόμενων με τη δασοπροστασία και την πυρασφάλεια, αλλά και φορέων του εργατικού - λαϊκού κινήματος, καθώς τα ζητήματα αυτά άπτονται ζωτικών αναγκών της εργατικής - λαϊκής οικογένειας, πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα, στο ξενοδοχείο «Τιτάνια» η εκδήλωση της ΚΕ του ΚΚΕ για την πυρασφάλεια και τη δασοπροστασία.

Εκ βάθρων

 

  Πηγή: Associated Press

 

Πίσω από τα επικοινωνιακά τερτίπια και τη συζήτηση που δείχνει το δέντρο για να κρύψει το (καμένο) δάσος, δεν κρύβεται με τίποτα η προσπάθεια της κυβέρνησης και συνολικά των αστικών επιτελείων να φύγουν από το κάδρο οι πραγματικές αιτίες και οι ένοχοι της τραγωδίας που βιώνει ξανά ο λαός, να αξιοποιήσουν τη μεγάλη καταστροφή για να επιταχύνουν αντιλαϊκούς σχεδιασμούς, που έχουν στο επίκεντρο την «πράσινη ανάπτυξη».

«Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε» λένε στον λαό που η οργή του ξεχειλίζει, όταν από τα ίδια τα πράγματα αποκαλύπτονται η παντελής απουσία πρόληψης, έργων αντιπυρικής, αντιπλημμυρικής και αντισεισμικής θωράκισης, η εγκληματική απουσία ολοκληρωμένου σχεδιασμού και μέτρων προστασίας της ζωής και της περιουσίας του.

Όταν «φωνάζει» από παντού η ευθύνη του κράτους και όλων διαχρονικά των κυβερνήσεων, που αντιμετωπίζουν τη γη σαν εμπόρευμα, το περιβάλλον σαν πεδίο επιχειρηματικής δράσης και τα στοιχειώδη μέτρα προστασίας ως «κόστος».

Κάτι σάπιο


RIZOSPASTIS

Σελίδες επί σελίδων αφιερώνουν τα αστικά ΜΜΕ για την έκθεση του ΟΗΕ σχετικά με το κλίμα, προειδοποιώντας εν χορώ για «δράση πριν είναι αργά». Τα ρεπορτάζ τους αποτελούν στην πραγματικότητα καταχωρήσεις υπέρ της «πράσινης ανάπτυξης», την οποία παρουσιάζουν ως τη «μόνη λύση» απέναντι στην κλιματική αλλαγή. Προπαγανδίζουν δηλαδή τις «πράσινες» επενδύσεις ως «ασπίδα» στις επικίνδυνες συνθήκες που διαμορφώνουν για τον άνθρωπο και το περιβάλλον οι αλλαγές στο κλίμα. Ποια είναι η αφετηρία όλων αυτών; Οτι οι αιτίες της κλιματικής αλλαγής είναι «ανθρωπογενείς». Αρα, μόνο με την παρέμβασή του ο άνθρωπος, δηλαδή τα κράτη, οι επιχειρήσεις και η «κοινωνία των πολιτών», όπως γράφουν, μπορούν να δώσουν λύση στο αδιέξοδο που πλησιάζει. Το περιβάλλον όμως δεν το καταστρέφει γενικά ο άνθρωπος, αλλά ο καπιταλιστικός τρόπος παραγωγής, που γίνεται με σκοπό το κέρδος. Το περιβάλλον το καταστρέφουν τα κράτη και οι κυβερνήσεις, με τους νόμους που ψηφίζουν για τη διευκόλυνση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και την κερδοφόρα εμπορευματοποίηση των πάντων: Των δασών, των θαλασσών, του υπεδάφους... Αυτοί λοιπόν που φέρουν το βάρος της καταστροφής του περιβάλλοντος και της επίδρασής της στο κλίμα, αναγορεύονται τώρα και προβάλλονται ως σωτήρες, ενοχοποιώντας γενικά τον «άνθρωπο» - δηλαδή τον λαό - για τα δικά τους διαχρονικά εγκλήματα σε βάρος του περιβάλλοντος, της υγείας και της ποιότητας ζωής του λαού. Και μόνο το γεγονός ότι οι ένοχοι υποδύονται προκλητικά τους «διασώστες» του περιβάλλοντος δείχνει ότι κάτι πολύ σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της «πράσινης ανάπτυξης».