Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021

“Οι κυρίες δεν μπαίνουν ποτέ στα δωμάτια μοναχικών ανδρών…” – Η δεξιά και ο σεξισμός δεν κρύβεται…

 


Την λένε Λένα Αξιόγλου, ήταν υποψήφια της ΝΔ στη Λάρισα και η τραγική ειρωνεία είναι ότι μιλάει με την ιδιότητα της προέδρου του Συλλόγου Πρόληψης – Καταπολέμησης της Βίας κατά των Γυναικών της πόλης…

Δεν είναι εύκολο για τους ένοικους της δεξιάς πολυκατοικίας να κρύψουν τις συντηρητικές τους απόψεις, που αποπνέει την μπόχα της κυρίαρχης ιδεολογίας. Φαίνεται πως τα στελέχη της ΝΔ πήραν το αφήγημα της “ατομικής ευθύνης” και το εφαρμόζουν παντού, δια πάσα νόσο…

Ο λόγος για τη Λένα Αξιόγλου, δικηγόρο στην πόλητης Λάρισας, υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία και σταθερή οπαδό του Μητσοτάκη. Η τραγική ειρωνεία όμως είναι ότι κάνει τις συγκεκριμένες δηλώσεις με την ιδιότητα της προέδρου του Συλλόγου Πρόληψης – Καταπολέμησης της Βίας κατά των Γυναικών της πόλης.

Πανυγειονομικός ξεσηκωμός - Κινητοποιήσεις 28/1 και 3/2 - Απεργία στις 16 Φλεβάρη

 

Φωτό αρχείου 
 Φωτό αρχείου

 

Σε νέο γύρο αγωνιστικών απεργιακών κινητοποιήσεων προχωρά η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

Καλεί σε πανυγειονομικό ξεσηκωμό για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων, της αξιοπρέπειας, της υγείας και της ζωής του λαού και καλεί τις Ενώσεις-μέλη της να συνεδριάσουν άμεσα για την οργάνωση και την επιτυχία τους. 

Το αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης έχει ως εξής:

  • Πέμπτη 28 Γενάρη: Ημέρα δράσης στα νοσοκομεία με κινητοποιήσεις στις πύλες των νοσοκομείων, στους δρόμους έξω από τα νοσοκομεία κλπ.
  • Τετάρτη 3 Φλεβάρη: Ημέρα δράσης για την ΠΦΥ με τοπικές μορφές δράσης στα Κέντρα Υγείας για την ανάδειξη των οξυμένων προβλημάτων της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης και την επιτακτική ανάγκη ενίσχυσής της.
  • Τρίτη 16 Φλεβάρη: 24ωρη πανελλαδική απεργία με συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας και πορεία προς τη Βουλή στην Αθήνα και αντίστοιχες απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες στις άλλες πόλεις.

Οι πλούσιοι πλουσιότεροι και εν μέσω πανδημίας


Ο παρασιτισμός του εκμεταλλευτικού συστήματος αποκαλύπτεται σε όλο του το «μεγαλείο»

 

Μαζικοί τάφοι στο Χαρτ Αϊλαντ της Νέας Υόρκης, όπου κατέληξαν με τη φετινή πανδημία άνθρωποι φτωχοί, που δεν αναζήτησε κανείς. Το συγκεκριμένο νησί χρησιμοποιείται για το σκοπό αυτό εδώ και χρόνια
Μαζικοί τάφοι στο Χαρτ Αϊλαντ της Νέας Υόρκης, όπου κατέληξαν με τη φετινή πανδημία άνθρωποι φτωχοί, που δεν αναζήτησε κανείς. Το συγκεκριμένο νησί χρησιμοποιείται για το σκοπό αυτό εδώ και χρόνια
Τον τελευταίο καιρό, με το βάθεμα της καπιταλιστικής κρίσης - που έχει στοιχεία συγχρονισμού σε πολλές χώρες και είναι κρίση υπερσυσσώρευσης κεφαλαίων, όχι κρίση λόγω της πανδημίας, όπως την παρουσιάζουν - διάφορα αστικά επιτελεία και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης/προπαγάνδας που ελέγχουν εκφράζουν ανησυχία γιατί, λέει, διευρύνονται οι κοινωνικές ανισότητες και μπορεί να φέρουν εκρήξεις και αναταραχές οι οποίες θα γίνουν ανεξέλεγκτες και θα βλάψουν τον καπιταλισμό, που δήθεν τόσα έχει να προσφέρει στην ανθρωπότητα.

Είναι οι ξαναζεσταμένες θεωρίες περί «εξανθρωπισμού» του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος, που ειδικά την περίοδο της πανδημίας αναδείχθηκε ακόμα περισσότερο η παρακμή του. Θεωρίες που διαπερνούν όλους τους διαχειριστές της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, από τους φιλελεύθερους και τη σοσιαλδημοκρατία μέχρι τους «νεοαριστερούς».