Παρασκευή 15 Μαρτίου 2024

Εγγύτητα

 

Εξαίροντας τον ρόλο της Αλεξανδρούπολης στους πολεμικούς και ενεργειακούς σχεδιασμούς των Ευρωατλαντικών, ο ένας μετά τον άλλο οι υπουργοί της κυβέρνησης που βρέθηκαν στην Αλεξανδρούπολη για να μιλήσουν σε συνέδριο, στάθηκαν στην «εγγύτητα» του λιμανιού με την Ουκρανία. Η συμβολή του σ' αυτά τα επικίνδυνα σχέδια αναβαθμίζεται διαρκώς, ως κόμβος μεταφοράς στρατιωτικού εξοπλισμού, Ενέργειας και εμπορευμάτων προς την ευρύτερη περιοχή προς την Ουκρανία. Αυτό που προσπερνούν όμως τα κυβερνητικά στελέχη, είναι πως το «στρατηγικό πλεονέκτημα» που διαθέτει η Αλεξανδρούπολη για τους σχεδιασμούς της ελληνικής αστικής τάξης και των συμμάχων της αποτελεί ταυτόχρονα και μαγνήτη κινδύνων για τον λαό, στο ενδεχόμενο γενίκευσης της ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης στην περιοχή. Το αποδεικνύουν οι συχνές προειδοποιήσεις της Ρωσίας, όπως του εκπροσώπου του Κρεμλίνου, Ντ. Πεσκόφ, που δήλωσε με νόημα ότι «αυτό που μεταφέρεται μέσω της Αλεξανδρούπολης δεν είναι αμυντικός εξοπλισμός». `Η του αντιπροέδρου του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Ν. Μεντβέντεφ, που είχε πει πως όσες χώρες του ΝΑΤΟ «παρέχουν αεροδρόμια στους υποστηρικτές των Ουκρανών ή βοηθήσουν τα ουκρανικά στρατεύματα» αποτελούν «νόμιμο στόχο» της Ρωσίας. Να θυμίσουμε επίσης πως η Αλεξανδρούπολη και η Σούδα έχουν γίνει εικονικός στόχος ρωσικών βομβαρδιστικών σε άσκηση που πραγματοποιήθηκε τον Απρίλη του 2022. Τα πανηγύρια λοιπόν της κυβέρνησης (και όχι μόνο) έχουν «κοντά ποδάρια» και σε καμιά περίπτωση ο λαός δεν πρέπει να συμβιβαστεί με τους κίνδυνους που καιροφυλακτούν σε βάρος του, στο όνομα της «αναβάθμισης» ξένων προς αυτόν συμφερόντων.

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΗΝ ΑΡΑΒΙΚΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ Προκαλεί η κυβέρνηση λέγοντας ότι κάνει πρόβα στον πόλεμο!

 
Ως πρόβα πολέμου για τις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις αντιμετωπίζει η κυβέρνηση την ανάπτυξη της φρεγάτας «Υδρα» στον Κόλπο του Αντεν, όπως και αυτή της πυροβολαρχίας «Patriot» στη Σαουδική Αραβία, δείχνοντας τους κινδύνους που εγκυμονούν για τον λαό η κλιμάκωση των ανταγωνισμών του κεφαλαίου για τις πλουτοπαραγωγικές πηγές και τους διαύλους και η εμπλοκή εκεί της ντόπιας αστικής τάξης, στην προσπάθειά της να αρπάξει μερτικό από την καπιταλιστική λεία της ευρύτερης περιοχής.

Θυμίζουμε ότι προχτές το πρωί στη φρεγάτα μύρισε μπαρούτι καθώς ενεπλάκη στην πρώτη της πολεμική ενέργεια εναντίον των Χούθι, στο πλαίσιο της ευρωενωσιακής επιχείρησης «EURONAVFOR Aspides».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, η φρεγάτα, παρέχοντας προστασία σε εμπορικό πλοίο και «σύμφωνα με τους ισχύοντες Κανόνες Εμπλοκής», έβαλε με πυροβόλο εναντίον 2 UAV, τα οποία απομάκρυναν ακολούθως οι χειριστές τους. Ενδεικτικό είναι και το ότι ήταν η πρώτη πολεμική χρήση και εμπλοκή του κυρίως οπλισμού σκάφους του ελληνικού στόλου μετά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Σε αυτό το πλαίσιο η φρεγάτα συνεχίζει την αποστολή της, ενώ από πλευράς στρατηγείου τονίζεται ότι κάθε επίθεση θα λαμβάνει «απάντηση», προετοιμάζοντας για τα επόμενα. Σημειωτέον, η «Υδρα» και μια γερμανική φρεγάτα παραλαμβάνουν εμπορικά πλοία στην ανατολική είσοδο του Κόλπου του Αντεν και τα συνοδεύουν μέχρι το Τζιμπουτί, από όπου τα παραλαμβάνουν ιταλικό αντιτορπιλικό και γαλλική φρεγάτα προκειμένου να τα περάσουν από τα στενά στην Ερυθρά Θάλασσα.

Αντίστροφη μέτρηση


 

Μετρώντας αντίστροφα για τις ευρωεκλογές, συνεχίζεται και κλιμακώνεται μια πλούσια σε δράση αγωνιστική περίοδος των εργαζομένων, του λαού και της νεολαίας, για όλα τα ζητήματα που «καίνε» τη λαϊκή οικογένεια και οξύνει η αντιλαϊκή πολιτική.

Μετά τη μεγάλη πανεργατική πανελλαδική απεργία, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και συνδικάτα σε όλη τη χώρα ρίχνονται στη μάχη για τη νέα απεργιακή κινητοποίηση στις 17 Απρίλη, για αυξήσεις στους μισθούς, υπογραφή ΣΣΕ με δικαιώματα, ουσιαστική ενίσχυση του εισοδήματος και μέτρα για την ακρίβεια που το τσακίζει.

Η παρακαταθήκη της τελευταίας απεργιακής μάχης είναι πολύτιμη, σε αντιπαράθεση με τον άθλιο ρόλο της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ, αλλά και την προσπάθεια του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού να την υπονομεύσει. Η εργατική τάξη έδειξε τη δύναμή της και χιλιάδες νέοι εργαζόμενοι απέκτησαν εμπιστοσύνη σ' αυτήν.

Οι αγροτικές κινητοποιήσεις και τα μπλόκα «έγραψαν» με τη μαζικότητα, την αποφασιστικότητα, τη μαχητικότητά τους. Εδωσαν επάξια το στίγμα της μαζικής διεκδίκησης στη χώρα μας από τους βιοπαλαιστές αγρότες, την ώρα που όλη η Ευρώπη δονούνταν από μαζικές αγροτικές κινητοποιήσεις ενάντια στην πολιτική της ΚΑΠ και των κυβερνήσεων που την εφαρμόζουν.

Sugar daddies: Ο Μανώλης Σφακιανάκης (πρώην Ηλεκτρονικό Έγκλημα) συμφωνεί και επιβεβαιώνει τον Δ.Κουτσούμπα

 

Ο Μανώλης Σφακιανάκης μιλάει στο iEidiseis και αποκαλύπτει ότι ο Δ. Κουτσούμπας έθιξε ένα κοινωνικό φαινόμενο που απασχολεί και την Ελλάδα την τελευταία δεκαετία. 
 
Sugar daddies: Ο Μανώλης Σφακιανάκης (πρώην Ηλεκτρονικό Έγκλημα) συμφωνεί και επιβεβαιώνει τον Δ.Κουτσούμπα
 

18:35 - 11/03/2024
Τελευταία ενημέρωση: 18:42 - 11/03/2024

Οι Sugar daddies είναι διαδεδομένο είδος και στη χώρα μας από τις αρχές της δεκαετίας του 2010 που ξέσπασε η οικονομική κρίση δηλώνει στο iEidiseis ο στρατηγός ε.α. Μανώλης Σφακιανάκης τέως προϊστάμενος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.

«Στην Ελλάδα είναι κάτι σύνηθες. Δυστυχώς, αυτές οι πλατφόρμες είναι ανοιχτές πάνω από μια δεκαετία. Στις αρχές λειτουργίας τους ορισμένα από τα παιδιά - κορίτσια που τις επισκέπτονταν μας έλεγαν ότι το έκαναν για λόγους επιβίωσης και δυστυχώς ισχύ και τώρα.

Υπάρχουν κορίτσια που δεν τα βγάζουν πέρα και καταφεύγουν στην πορνεία μέσω ηλεκτρονικών πλατφορμών για να επιβιώσουν.

ΟΓΕ - ΣΜΔ - ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΑΘΗΝΑΣ Mε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Εφετείο απάντησαν στην επαίσχυντη εισαγγελική πρόταση για τον Μίχο (VIDEO - ΦΩΤΟ)

 

 
 

Με μαζική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Εφετείο (Λουκάρεως), όπου συνεχίζεται η εκδίκαση της υπόθεσης της σεξουαλικής κακοποίησης του 12χρονου κοριτσιού στον Κολωνό, απάντησαν το πρωί της Παρασκευής 15 Μάρτη, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, το Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων και Φοιτητικοί Σύλλογοι, στην επαίσχυντη πρόταση της εισαγγελέα για την αθώωση του κατηγορούμενου Ηλία Μίχου για τα κακουργήματα του βιασμού και της μαστροπείας. 

«Φρίκη δίχως τέλος με θύματα παιδιά, η σήψη του συστήματος τέρατα γεννά», κατήγγειλε η κινητοποίηση, απαιτώντας την παραδειγματική τιμωρία του συγκεκριμένου βιαστή και μαστροπού καθώς και όλων των υπόλοιπων δραστών από τη Δικαιοσύνη. 

«Διευκολυντής» ή όταν οι λέξεις είναι το ίδιο φρικτές με τις πράξεις

 


 

Εσχάτως, δηλαδή μόλις χθες, εισήχθη στο λεξιλόγιο για το χαρακτηρισμό ή μη κάποιου ως μαστροπού  ο όρος “ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΤΗΣ”! 

Διότι, η γλώσσα αντανακλά κάθε φορά τις παρούσες κοινωνικοπολιτικές συνθήκες και επικοινωνιακές ανάγκες.  Αφού, λοιπόν, οι συνθήκες είναι τέτοιες που εξωραΐζουν των απανθρωπιά, καλύπτουν τον εγκληματία, διαστρεβλώνουν τις έννοιες, ξεπλένουν τα εγκλήματα, χαϊδεύουν τον διαφθορέα, ε… όσο να πεις μια καινούργια λέξη χρειάζεται. 
 
Και η λέξη επλάσθη εκεί που ακριβώς χρειάστηκε. Στην αίθουσα του δικαστηρίου. 
 
Διότι, σύμφωνα με τη λειτουργό της δικαιοσύνης είναι δυνατό κάποιος που ωθεί κορίτσια στην πορνεία, συμπεριλαμβανομένων των 12χρονων, να μην είναι μαστροπός, αλλά να είναι απλώς διευκολυντής!