Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022

Η Κίνα χαρακτηρίζει τις ΗΠΑ «κύριο υποκινητή» της ουκρανικής κρίσης

 

ΜΑΙΝΕΤΑΙ Η ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ

 

 

Η Κίνα χαρακτήρισε τις ΗΠΑ «κύριο υποκινητή» της ουκρανικής κρίσης, την ώρα που η αντιπαράθεση των δύο μεγαλύτερων καπιταλιστικών οικονομιών για την παγκόσμια πρωτοκαθεδρία κορυφώνεται, με τελευταία αφορμή την επίσκεψη Πελόζι στην Ταϊβάν

Σε μια συνέντευξη στο ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη, ο πρεσβευτής της Κίνας στη Μόσχα, Ζανγκ Χανχούι, κατηγόρησε την Ουάσιγκτον ότι «στριμώχνει στη γωνία» τη Ρωσία με τις επανειλημμένες επεκτάσεις του ΝΑΤΟ και την υποστήριξή της σε δυνάμεις που επιδιώκουν να σπρώξουν την Ουκρανία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, απομακρύνοντάς την από τη Μόσχα.

«Δεν είμαστε οικολόγοι, είμαστε καπιταλιστές... »

 

Η έγκριση του νομοσχεδίου για την «πράσινη ανάπτυξη», την περασμένη Κυριακή, στις ΗΠΑ, σπρώχνει στα ταμεία αμερικανικών μονοπωλίων που επενδύουν σ' αυτόν τον τομέα περισσότερα από 400 δισ. δολάρια. Από τα κρατικά κονδύλια αναμένεται μεταξύ άλλων να επωφεληθούν οι βιομηχανίες ηλεκτροκίνησης, οι φαρμακοβιομηχανίες και οι εταιρείες βιοτεχνολογίας, οι βιομηχανίες των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) κ.ά. Δεν είναι τυχαίο πως αμέσως μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου από τη Γερουσία, ανέβηκαν στα χρηματιστήρια κατά τουλάχιστον 2% οι μετοχές συγκεκριμένων βιομηχανιών, όπως οι αυτοκινητοβιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένων των «Tesla», «Rivian Automotive», «Ford Motor Co», «General Motors», που προωθούν ήδη ένα εκτεταμένο πρόγραμμα μετάβασης του βενζινοκίνητου στόλου τους στην ηλεκτροκίνηση.

* * *

Ο συγκεκριμένος νόμος υπήρξε δέσμευση της κυβέρνησης Μπάιντεν και «σημαία» της «πράσινης» ατζέντας των Δημοκρατικών, με στόχο να στηριχτεί η επένδυση συσσωρευμένων κεφαλαίων στην «πράσινη» οικονομία, τροφοδοτώντας έναν νέο κύκλο κερδοφορίας για ισχυρά μονοπώλια. Βέβαια, το γεγονός ότι το νομοσχέδιο πήρε 50 υπέρ - 50 κατά και ότι χρειάστηκε η ψήφος της προεδρεύουσας, Καμάλα Χάρις, για να «περάσει», όπως και το γεγονός ότι δόθηκαν ανταλλάγματα ακόμα και σε βουλευτές των Δημοκρατικών για να το ψηφίσουν, δείχνει τις βαθιές αντιθέσεις που υπάρχουν στις ΗΠΑ και τη διαπάλη ανάμεσα στα διάφορα τμήματα της αστικής τάξης. Επίδικο είναι οι κατευθύνσεις στην οικονομία που θα διασφαλίσουν ευνοϊκότερους όρους για τα αμερικανικά μονοπώλια στη σύγκρουση για την πρωτοκαθεδρία στο παγκόσμιο ιμπεριαλιστικό σύστημα.

Λογική Χότζα

 

Την ...κατσίκα του Χότζα ζήλεψαν όσοι πανηγυρίζουν για την οριακή πτώση της τιμής της βενζίνης κάτω από τα δύο ευρώ

INTIME NEWS

Την ...κατσίκα του Χότζα ζήλεψαν όσοι πανηγυρίζουν για την οριακή πτώση της τιμής της βενζίνης κάτω από τα δύο ευρώ
Από την αρχή της βδομάδας υποτίθεται ότι θα έπεφταν «αισθητά» οι τιμές των καυσίμων. Αυτό τουλάχιστον διατυμπάνιζαν τα ΜΜΕ, μεταδίδοντας με στόμφο ότι «το Brent έχει υποχωρήσει στα 94 δολάρια το βαρέλι» και «το αμερικανικό αργό κάτω από τα 88». Οι τιμές στα πρατήρια όμως μειώθηκαν μόνο κατά μερικά λεπτά του ευρώ, με την αμόλυβδη να πωλείται κοντά στα 1,99 ευρώ. Θυμίζουμε ότι εδώ και μήνες η τιμή της βενζίνης παραμένει σταθερά πάνω από τα δύο ευρώ, φτάνοντας σε ορισμένες περιοχές ακόμα και στα 2,5, προκαλώντας «εγκεφαλικά» στα λαϊκά νοικοκυριά. Τώρα, η όποια ελάχιστη υποχώρηση των τιμών «σερβίρεται» με τη ...λογική του Χότζα από τα κυβερνητικά και αστικά επιτελεία, που ζητάνε από τον λαό να τους πει και «ευχαριστώ» επειδή η βενζίνη έπεσε οριακά κάτω από τα δύο ευρώ! Την ίδια ώρα, εκτός από τα ψίχουλα των διαφόρων «pass» η κυβέρνηση δεν πήρε κανένα μέτρο για να μειωθεί το κόστος των καυσίμων. Πολύ περισσότερο, δεν κατάργησε τον ληστρικό ειδικό φόρο, συνεχίζοντας να «αρμέγει» κανονικά τον λαό σε συνθήκες ανυπόφορης ακρίβειας, αφού ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στα καύσιμα είναι η τρίτη μεγαλύτερη πηγή εσόδων για τον κρατικό προϋπολογισμό, μετά τον φόρο εισοδήματος και τον ΦΠΑ.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Μηχανισμός παρακολούθησης και εκβιασμού των νοικοκυριών

 

Αυτό προβλέπει νομοσχέδιο που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση

 

  Πηγή: Eurokinissi

 

Έναν νέο μηχανισμό ασφυκτικής παρακολούθησης των νοικοκυριών και των επαγγελματιών που έχουν χρέη στην εφορία και τους δημόσιους οργανισμούς δημιουργεί η κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση.

Σε μια συγκυρία που τα λαϊκά νοικοκυριά και οι καταστηματάρχες φτύνουν αίμα για να τα βγάλουν πέρα από την ακρίβεια και την έκρηξη των τιμών της Ενέργειας και που η κυβέρνηση διαφημίζει τα διάφορα επιδόματα - «ψίχουλα» ως «μέτρα στήριξης», συγκροτεί έναν μηχανισμό - θηλιά για τον λαό, προκειμένου να παρακολουθεί σε κάθε βήμα τις συναλλαγές του, να σκανάρεται κάθε συναλλαγή και να μπλοκάρει τη δυνατότητα αγοράς με πίστωση. Μάλιστα, αυτά τα στοιχεία θα μπορούν να δίνονται και σε ιδιώτες, ενώ θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως μέσο πίεσης και εκβιασμού από διάφορα ιδρύματα προς τους οφειλέτες, αφού ταυτόχρονα θα υπάρχουν και όλα τα περιουσιακά τους στοιχεία!

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ 10/8/2002 - Οργή για την επέλαση ακρίβειας σε βάρος των λαϊκών εισοδημάτων

 

 

Την οργή των λαϊκών νοικοκυριών, για τις ανεξέλεγκτες ανατιμήσεις και το κύμα ακρίβειας που απροκάλυπτα ληστεύει το εργατικό εισόδημα, μετέφεραν χτες στην κυβέρνηση στελέχη του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου. Με το διάβημά τους στο υπουργείο Εμπορίου, συνδικαλιστές από το Συντονιστικό Σωματείων της Αθήνας έκαναν καθαρό ότι δεν θα ανεχτούν αυτήν την κατάσταση, προειδοποίησαν για την οργάνωση μαζικών μαχητικών αντιδράσεων και κάλεσαν τους εργαζόμενους να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους.«Είμαστε σε ελεύθερη αγορά»! Μ' αυτά τα λόγια ο αρμόδιος υφυπουργός Εμπορίου Χ. Θεοδώρου επιχείρησε να καλύψει τις ευθύνες της κυβέρνησης, ενώ υποστήριξε ότι αν υπάρξει υγιής ανταγωνισμός αυτό θα είναι σε όφελος των καταναλωτών, αποκρύπτοντας το γεγονός ότι ο ανταγωνισμός και η ελεύθερη αγορά οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση. Επιπλέον, οι εργαζόμενοι γνωρίζουν καλά ότι το κύμα αισχροκέρδειας το πυροδότησε η ίδια η κυβέρνηση, αυξάνοντας μια σειρά τιμολόγια των ΔΕΚΟ, των τελών κυκλοφορίας κ.λπ., ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις (π.χ. φάρμακα) έδωσε το «πράσινο φως» στις φαρμακοβιομηχανίες για αύξηση τιμών. (...)

Σε άλλη «πίστα»


  Πηγή: Associated Press

 

Τριπλασιασμό των νεκρών από την πανδημία σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι καταγράφουν τα στοιχεία του ΕΟΔΥ.

Αν και εξαιτίας της ανύπαρκτης επιδημιολογικής επιτήρησης δεν υπάρχει ολοκληρωμένη εικόνα, όλα τα στοιχεία επιβεβαιώνουν τη νέα έξαρση του κορονοϊού, που σε συνδυασμό με την έλλειψη ουσιαστικής προστασίας και τα «γονατισμένα» νοσοκομεία εκθέτει την υγεία του λαού σε νέες απειλές.

Είναι φανερό από τις τελευταίες παρεμβάσεις του υπουργείου Υγείας ότι η διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση έχει περάσει σε άλλη, ακόμα πιο επικίνδυνη «πίστα».

Αφού εξαφάνισε πρώτα τον ιό στις αρχές του καλοκαιριού, με το βλέμμα στραμμένο στα κέρδη του Τουρισμού, τώρα προσπαθεί να «κουκουλώσει» τις εγκληματικές συνέπειες της μεγάλης διασποράς, την ώρα που οι θάνατοι ξεπερνούν τους 50 σε καθημερινή βάση!