Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021

Απολύθηκαν 60 εργαζόμενοι με μήνυμα στο κινητό!

 



Με ένα μήνυμα στο κινητό τους τηλέφωνο ενημερώθηκαν ότι απολύονται 60 εργαζόμενοι σε αποθήκες ισπανικής πολυεθνικής στην ιταλική πόλη Μπολόνια, αναδεικνύοντας πόσο αναλώσιμοι είναι οι εργαζόμενοι για τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Το μήνυμα στάλθηκε το περασμένο Σάββατο το βράδυ για να ανακοινώσει ο όμιλος ότι από Δευτέρα οι εργαζόμενοι «απαλλάσσονται από τα καθήκοντά τους», ενώ την Τρίτη το απόγευμα οι απολυμένοι οργάνωσαν διαμαρτυρία έξω από τις αποθήκες.

«Καλησπέρα. Λόγω της μείωσης του όγκου εργασίας, από τις 2 Αυγούστου απαλλάσσεστε των καθηκόντων σας. Η αποζημίωση θα καταβληθεί σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Εγκάρδιους χαιρετισμούς», έγραφε το μήνυμα της εργοδοσίας.

«Δώρον άδωρον» για το 1/3 των δικαιούχων

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ 2020 - 2021

Το απαγορευτικό κόστος των διακοπών, ακόμα και για λίγες μέρες, καθιστά αδύνατη τη συμμετοχή στο πρόγραμμα για 100.000 οικογένειες

 

Eurokinissi

«Δώρον άδωρον» αποδεικνύεται για χιλιάδες οικογένειες η συμμετοχή τους στο πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού, αφού ακόμα κι αν καταφέρουν να ξεπεράσουν τους σκοπέλους των κριτηρίων, που αυστηροποιούνται χρόνο με τον χρόνο, για να αποκλείονται περισσότεροι, δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αντεπεξέλθουν στο κόστος μιας ολιγοήμερης απόδρασης, έστω κι αν το κατάλυμα πληρώνεται από το πρόγραμμα.

Αυτό αναδεικνύεται από την ανακοίνωση του ΟΑΕΔ ότι την περίοδο 2020 - 2021 «συνολικά κατά το 12μηνο διάστημα από 1 Αυγούστου 2020 έως 31 Ιουλίου 2021, 197.175 δικαιούχοι και ωφελούμενοι έκαναν διακοπές σε τουριστικά καταλύματα μέσω κοινωνικού τουρισμού». Αυτό σημαίνει ότι περίπου το 1/3 από τους δικαιούχους δεν κατάφεραν να κάνουν χρήση του προγράμματος!

Οι δικαιούχοι για το 2020 - 2021 ήταν συνολικά 300.000, που σημαίνει ότι πάνω από 100.000 εργαζόμενοι με χαμηλό εισόδημα δεν μπόρεσαν να αξιοποιήσουν την επιταγή, η οποία τους έμεινε αμανάτι, χάνοντας τη δυνατότητα έστω για μια βδομάδα διακοπές και ξεκούραση.

ΠΑΤΡΑ : ''ΤΟ ΓΑΡ ΠΟΛΥ ΤΗΣ ΘΛΙΨΕΩΣ ΓΕΝΝΑ ΠΑΡΑΦΡΟΣΥΝΗ''. Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ ΣΤΟ ''ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΟΧΕΤΟ'' ΠΑΠΑΔΗΜΑΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ !!!

 


 
Ο επικεφαλής της παράταξης «Πάτρα Ενωμένη», Νίκος Παπαδημάτος, σε ανακοίνωση που εξέδωσε υποστηρίζει ότι ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης στο αίτημα της Προέδρου του ΚΙΝ.ΑΛ Φώφης Γεννηματά και του πρώην Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, να επισκεφθούν το Δημαρχείο και να συζητήσουν  με τη Δημοτική Αρχή και τους επικεφαλείς των παρατάξεων στο Δημοτικό Συμβούλιο, απάντησε: «Θα δεις ΜΟΝΟ εμένα και με τους άλλους να πας να πιείς καφέ εκτός Δημαρχείου!»

Αναμένεται πρόβλημα στα σχολεία λόγω της μεταδοτικότητας

 

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ - ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ «Δ»

 

2.500 παιδιά νόσησαν με COVID σε μια βδομάδα, προειδοποιεί η επιστημονική κοινότητα

 

  Πηγή: Eurokinissi/Motionteam

 

«Με το πρώτο, δεύτερο και τρίτο κύμα είχαν νοσήσει 3.000 παιδιά. Τώρα που η μετάλλαξη αυτή είναι πολύ μεταδοτική στα παιδιά ιδιαίτερα, είχαμε την προ-προηγούμενη βδομάδα 2.500 παιδιά μόνο σε μια βδομάδα. Οσα είχαμε σε 18 μήνες τα είχαμε σε μια βδομάδα, επομένως η μεταδοτικότητα είναι μεγάλη, ο κίνδυνος να πάθει το παιδί κάτι υπάρχει, είναι 15%». Τα στοιχεία αυτά ανέφερε μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό ο πρόεδρος της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας, Α. Κωνσταντόπουλος.

Ηλεκτροσόκ

 

Η επιβεβαίωση από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας ότι επίκεινται αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος ανέβασε κι άλλο τη θερμοκρασία του καύσωνα που ταλαιπωρεί αυτές τις μέρες τα λαϊκά στρώματα.

Μάλιστα, ο ίδιος ο καύσωνας έγινε αφορμή να αποκαλυφθούν τα ψέματα της κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων που στηρίζουν την «πράσινη ανάπτυξη», ότι το «πρασίνισμα» της Ενέργειας και συνολικά της οικονομίας, σε συνδυασμό με την παραπέρα «απελευθέρωση» της αγοράς Ενέργειας και τη διασυνδεσιμότητα των δικτύων, θα οδηγήσουν σε φθηνότερες τιμές ρεύματος για τη λαϊκή οικογένεια.

Το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει: Η «απελευθέρωση» της αγοράς Ενέργειας, που θα αύξανε τάχα τον ανταγωνισμό προς όφελος των λαϊκών νοικοκυριών, έχει ήδη οδηγήσει σε αυξήσεις του ρεύματος κατά 150% την περίοδο 2005 - 2016, σύμφωνα με έρευνα της ΤτΕ, ενώ αυξήθηκε και η ενεργειακή φτώχεια.

Η απολιγνιτοποίηση στην παραγωγή Ενέργειας και η αύξηση του μεριδίου των ΑΠΕ στο ενεργειακό μείγμα της χώρας, με στόχο από το 2023 να μην παράγεται ούτε μία κιλοβατώρα ρεύματος με καύσιμο τον λιγνίτη, έχει επίσης σοβαρές επιπτώσεις στην τιμή του ρεύματος.

Το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής γίνεται πλέον με το εισαγόμενο και ακριβό φυσικό αέριο, αφού οι ΑΠΕ δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να εξασφαλίσουν ενεργειακή ασφάλεια και επάρκεια, καθώς η παραγωγή ρεύματος εξαρτάται άμεσα από τις καιρικές συνθήκες.