Κυριακή 19 Ιουλίου 2020

Πικετοφορία ενάντια στο ξεπούλημα και τη μετατροπή του σε πολεμική βάση


Αγωνιστικό κάλεσμα από την ΤΕ Εβρου του ΚΚΕ ενόψει της «απόβασης» αμερικανικών στρατευμάτων

Πικετοφορία ενάντια στο ξεπούλημα και τη μετατροπή του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης σε βάση εφόρμησης των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ οργανώνει η ΤΕ Εβρου του ΚΚΕ, το Σάββατο 18/7, στις 10.30 π.μ., μπροστά στο δημαρχείο.
 
 Την ερχόμενη Τρίτη, 21/7, αναμένεται να δέσει στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης το γιγαντιαίων διαστάσεων αμερικανικό φορτηγό πλοίο (RO/RO) «Endurance», που μεταφέρει αμερικανικά στρατεύματα και εξοπλισμό, ώστε να προωθηθούν προς τη συνοριογραμμή με τη Ρωσία. 
Πρόκειται για κίνηση στο πλαίσιο της επιχείρησης του ΝΑΤΟ «Atlantic Resolve» σε Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη. Και για την «απόβαση» αυτή αναμένεται να βρεθούν στην Αλεξανδρούπολη ο πρέσβης των ΗΠΑ Τζ. Πάιατ, ο υπουργός Αμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος κ.ά.

Στο μεταξύ, μέσα στη βδομάδα ψηφίστηκε κυβερνητική τροπολογία με την οποία προβλέπεται σύμβαση παραχώρησης εκτάσεων και εγκαταστάσεων που ανήκουν στη ΓΑΙΟΣΕ, προκειμένου οι «επενδυτές» να μπορούν να «αξιοποιήσουν», παράλληλα με την προβλήτα και σιδηροδρομικό δίκτυο, δεξαμενές, αποθήκες, εμπορευματικό πάρκο κ.ά.

Αναμέτρηση με δύσκολα εμπόδια στο δρόμο για την ανάπτυξη εμβολίων


Τα αντισώματα είναι ανοσολογικές πρωτεΐνες που δημιουργούνται από τον οργανισμό συνήθως κατά τη δεύτερη ή τρίτη βδομάδα μετά από μια μόλυνση. Προσκολλώνται πάνω στους εισβολείς και τους εμποδίζουν να μπουν μέσα στα κύτταρα. Αν αντισώματα που στοχεύουν έναν συγκεκριμένο ιό βρεθούν σε δείγμα αίματος, αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ανοσολογική αντίδραση, που μπορεί να προφυλάξει από νέα μόλυνση. Η πρόκληση παραγωγής από τον ανθρώπινο οργανισμό των κατάλληλων αντισωμάτων για τον αφοπλισμό του ιού SARS-CoV-2, που προκαλεί την πανδημία COVID-19, είναι ο στόχος δεκάδων ερευνητικών προσπαθειών φαρμακευτικών εταιρειών, πολλές από τις οποίες έχουν ξεκινήσει και δοκιμές σε ανθρώπους - συγκριτικά σε χρόνο ρεκόρ σε σχέση με προηγούμενα εμβόλια. Η διαδικασία, όμως, πρέπει να προχωρήσει με μεγάλη προσοχή και όχι με στόχο το κυνήγι της πρωτιάς για μεγιστοποίηση του κέρδους και της φήμης, γιατί σε ορισμένες περιπτώσεις όχι πλήρως δοκιμασμένα και ελεγμένα εμβόλια μπορεί να εντείνουν την ασθένεια αντί να προστατέψουν απ' αυτήν.
 
Πίσω πόρτα
 
Ο SARS-CoV-2, όπως και ο προηγούμενος κορονοϊός, ο SARS-CoV, μπαίνουν μέσα στα κύτταρα αφού προσδεθούν πάνω στους υποδοχείς ACE2 των κυττάρων. Τα εμβόλια προσπαθούν να προκαλέσουν την παραγωγή «εξουδετερωτικών» αντισωμάτων που θα μπλοκάρουν τις πρωτεΐνες του ιού, οι οποίες συνδέονται στους υποδοχείς ACE2. Αν ένα αντίσωμα εμποδίζει έναν ιό να μπει στα κύτταρα σε ένα εργαστηριακό δισκίο, αυτό δεν σημαίνει ότι θα συμπεριφερθεί με τον ίδιο τρόπο μέσα στο σώμα. Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί, αντίθετα, να βοηθήσει τον ιό να εισβάλει και να παρεμποδίσει τα κύτταρα του ανοσοποιητικού, που θα του προκαλούσαν θανάσιμο εναγκαλισμό, καταστρέφοντάς το.

Επικίνδυνοι


Αντί να προχωρήσει άμεσα σε μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις δημόσιες μονάδες Υγείας, η κυβέρνηση, έχοντας για «πυξίδα» τις προτεραιότητες του κεφαλαίου, συνεχίζει καθημερινά και μέσα στην πανδημία να υποβαθμίζει όλο και περισσότερο την προστασία της υγείας του λαού, με προσωρινά «μπαλώματα», που γεννούν σοβαρές «τρύπες» αλλού, με εντατικοποίηση της εργασίας των υγειονομικών και επικίνδυνα «πειράματα». Χαρακτηριστικά είναι τα απανωτά νέα «χτυπήματα» που καταγράφηκαν μέσα σε μια μέρα: Πρώτον, η τροπολογία του υπουργείου Υγείας για τη «στελέχωση» των ελέγχων για κορονοϊό στις πύλες εισόδου της χώρας με... μετακίνηση προσωπικού από τα υποστελεχωμένα δημόσια νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, που ήδη βρίσκονται «στο κόκκινο»! Δεύτερον, οι καταγγελίες των εργαζομένων του ΕΚΑΒ στην Κρήτη (που ισχύουν για όλη τη χώρα), τις οποίες μετέφερε το ΚΚΕ με Ερώτηση στη Βουλή, για το γεγονός ότι στα ήδη τεράστια προβλήματα και τις ελλείψεις της υπηρεσίας, προστίθεται πλέον και η απαιτητική και χρονοβόρα μεταφορά τουριστών - κρουσμάτων κορονοϊού σε ξενοδοχεία καραντίνας, χωρίς καμία ενίσχυση σε πληρώματα και οχήματα! Και τρίτον, για «κερασάκι» με τη συμβολή της Τοπικής Διοίκησης, η καταγγελία των εργαζομένων για την προσπάθεια του περιφερειάρχη Αττικής να επιβάλει στους οδηγούς της Περιφέρειας «επιφυλακή» για τη μεταφορά ύποπτων κρουσμάτων κορονοϊού από αεροδρόμιο και λιμάνια σε χώρους «καραντίνας», σαν ...μπαλαντέρ του αποδεκατισμένου ΕΚΑΒ! Από όπου και να το πιάσει κανείς, η «επιτυχημένη διαχείριση» της πανδημίας βρωμάει από την επικίνδυνη πολιτική που βάζει την υγεία του λαού στον κορσέ της λογικής «κόστους - οφέλους» για το κεφάλαιο...

Ψέμα το παραμύθι της «ανάπτυξης για όλους» που πλασάρουν κυβέρνηση και εργοδοσία



«Είναι ψέμα το παραμύθι της "ανάπτυξης για όλους" που προσπαθούν από κοινού να μας πλασάρουν κυβέρνηση και εργοδοσία!», σχολιάζει η ΤΕ Βιομηχανίας της Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ για τη νέα επένδυση στην ΕΛΒΑΛ του ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ.

Σε ανακοίνωσή της σημειώνει:

«Τις τελευταίες μέρες ακούμε πανηγυρισμούς από τους κυβερνώντες της ΝΔ και από στελέχη του ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ/Στασινόπουλου για τα εγκαίνια του νέου τετραπλού θερμού ελάστρου Tandem στην εταιρεία-μέλος του ομίλου ΕΛΒΑΛ.

Σύμφωνα με τους πανηγυρισμούς τους, η νέα αυτή μεγάλη επένδυση ύψους 150 εκατ. ευρώ θα κατατάξει την ΕΛΒΑΛ στην "ελίτ του κλάδου της βιομηχανικής θερμής έλασης παγκοσμίως", "θα διπλασιάσει την παραγωγική ικανότητα της εταιρείας", θα συμβάλει στην "αναγέννηση της ελληνικής μεταποίησης".