Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017

«ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ» Ανακύκλωση της φτώχειας και της κοροϊδίας στο λαό


Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για τα 800 εκατ. ευρώ που σκέφτεται να διανείμει εφάπαξ στους πλέον εξαθλιωμένους, όταν οι μόνιμες περικοπές σε συντάξεις, κοινωνικές και προνοιακές δαπάνες, βυθίζουν ολοένα και περισσότερους στη φτώχεια

Από παλιότερη διαμαρτυρία των συνταξιούχων ενάντια στις περικοπές του ΕΚΑΣ
Από παλιότερη διαμαρτυρία των συνταξιούχων ενάντια στις περικοπές του ΕΚΑΣ
Με «σημαία» την υπεραπόδοση των ματωμένων «πρωτογενών πλεονασμάτων», μέρος της οποίας θα διανεμηθεί ως «κοινωνικό μέρισμα» σε ορισμένα από τα φτωχότερα λαϊκά νοικοκυριά, η κυβέρνηση προσπαθεί να στηρίξει το κάλπικο αφήγημα της «δίκαιης ανάπτυξης» και της «κοινωνικής δικαιοσύνης».
 Την ίδια ώρα, δρομολογούνται ή βρίσκονται σε πλήρη εφαρμογή παλιά και νέα μέτρα, με τα οποία η κυβέρνηση από τη μια αυξάνει τα προνόμια και τις διευκολύνσεις για τις επενδύσεις του κεφαλαίου και από την άλλη επεκτείνει τη φοροαφαίμαξη και τις περικοπές σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων.

Ι. Β. Στάλιν: Συνεχίζει να σπέρνει εφιάλτες σε Πούτιν και αστούς



 

Ι. Β. Στάλιν: Συνεχίζει να σπέρνει εφιάλτες σε Πούτιν και αστούς


Γράφει ο Νίκος Μόττας //

Με τον φόβο του Λένιν ξυπνά, με το φάντασμα του Στάλιν κοιμάται, ως φαίνεται, η αστική τάξη της Ρωσίας. Μόνο έτσι μπορεί να εξηγηθεί το νέο αντικομμουνιστικό-αντισοβιετικό σόου που έδωσε ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, εγκαινιάζοντας πρόσφατα το… «Τείχος της Λύπης», ένα μνημείο αφιερωμένο, όπως αναφέρουν ρώσικα και διεθνή ΜΜΕ, στην μνήμη των θυμάτων των πολιτικών διώξεων που πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες περιόδους του παρελθόντος. 

Ευελιξία...


«Οι ευέλικτες μορφές αποτελούν αναγκαίο συμπλήρωμα της αγοράς εργασίας (...) Είναι αναγκαίες για επιχειρήσεις και κλάδους όπως π.χ. το λιανικό εμπόριο. Επιπλέον, όταν δεν υποκρύπτουν ημιδηλωμένη πλήρη απασχόληση και είναι επιλογή του εργαζόμενου, αποτελούν πηγή εισοδήματος για ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού». Αυτά δηλώνει σε κυριακάτικη εφημερίδα ο πρόεδρος του ΣΕΒ, αποθεώνοντας τις «ευέλικτες» μορφές απασχόλησης, τις οποίες παρουσιάζει ως «συμπλήρωμα» στη σταθερή δουλειά και ως «επιλογή» των ίδιων των εργαζομένων. Η πραγματικότητα βέβαια είναι τελείως διαφορετική. Οι «ευέλικτες» μορφές απασχόλησης είναι νομικά θωρακισμένες και τείνουν να γίνουν καθεστώς στην αγορά εργασίας. Για παράδειγμα, το οκτάμηνο Γενάρης - Αύγουστος του 2017, μόνο το 47,6% των προσλήψεων ήταν με συμβάσεις πλήρους απασχόλησης, ενώ κι απ' αυτές, πολλές ήταν ορισμένου χρόνου, δηλαδή με ημερομηνία λήξης.

ΚΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Απάντηση στη διαστρέβλωση της ιστορικής αλήθειας για την Απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης
 
 
Στις 30 Οκτώβρη του 1944, ο ΕΛΑΣ απελευθέρωσε τη Θεσσαλονίκη από τους Γερμανούς και τα Τάγματα Ασφαλείας. Σήμερα, 73 χρόνια μετά, μέσα από επίσημες εκδηλώσεις και τηλεοπτικές εκπομπές, στο όνομα των «ίσων αποστάσεων», εξισώνονται οι θύτες και τα θύματα.Αποκαθιστώντας την ιστορική αλήθεια, αλλά και τιμώντας τους ηρωικούς αγωνιστές του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ, που στις 30 Οκτώβρη του 1944 μπήκαν νικητές στην πόλη της Θεσσαλονίκης, η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ τονίζει σε ανακοίνωσή της:

«Στη διάρκεια της Κατοχής, οι αστικές πολιτικές δυνάμεις και τα όργανά τους προσπαθούσαν να σπείρουν στη λαϊκή συνείδηση την ηττοπάθεια, τη "φρονιμάδα". Να πείσουν το λαό ότι οι χιτλερικές στρατιές ήταν αήττητες, πως η αναμέτρηση μαζί τους ισοδυναμούσε με τρέλα.

"Χάθηκες! Θα κινηθείς."


Τα όσα βιώνουμε σήμερα ως Λαός από τους αφεντάδες μας, ντόπιους και ξένους, δεν χρειάζεται να τα περιγράψουμε ούτε φυσικά να τα επαναλάβουμε. Άλλωστε καθένας μας τα ζει στην καθημερινότητά του, οπότε τι αξία θα είχε να τα ανακυκλώνουμε γενικώς και αορίστως; 

Το δια ταύτα είναι το "τι κάνουμε"!