Σάββατο 20 Απριλίου 2024

ΜΑΡΙΑ ΓΑΒΑΛΑ Η ΕΕ έχει μεγάλες ευθύνες για τις τραγωδίες που έχει βιώσει ο λαός (AUDIO)


 
 

«Από την ΕΕ που θα τρώγαμε όλοι με "χρυσά κουτάλια", έχουμε φτάσει στο σημείο, στη Θεσσαλία, να "τρέμει η καρδούλα μας" κάθε φορά που ρίχνει μια βροχή», καυτηρίασε η Μαρία Γαβαλά, υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΕΠ Θεσσαλίας του ΚΚΕ, μιλώντας στη ραδιοφωνική εκπομπή του Real fm, σήμερα Σάββατο στους δημοσιoγράφους Τ. Κουίκ και E. Πανάγου. 

Το ΚΚΕ, ανέφερε, επιβεβαιώθηκε για όλα αυτά που έλεγε εδώ και δεκαετίες για τον χαρακτήρα και την πολιτική της ΕΕ, όταν όλα τα άλλα κόμματα έλεγαν για την «ανάπτυξη που έρχεται».

Ειδικά για το πως και η πολιτική της ΕΕ έχει βάλει τη σφραγίδα της στις τραγωδίες από τις πλημμύρες και τις καταστροφές που έχει βιώσει ο λαός της Θεσσαλίας την τελευταία περίοδο ανέδειξε πως εκατοντάδες οικογένειες δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ αποζημίωση. Δεν έχουν γίνει σοβαρά έργα αποκατάστασης του οδικού δικτύου, των ζημιών που υπάρχουν σε σχολεία της περιοχής. 350.000 στρέμματα δεν καλλιεργήθηκαν στη Θεσσαλία ενώ χιλιάδες είναι και αυτά που βρίσκονται κάτω από το νερό στην παρακάρλια περιοχή. 

«Θεσσαλονίκη λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών» βροντοφώναξαν εργαζόμενος λαός και νεολαία (VIDEO - ΦΩΤΟ)


Μεγάλη αντιιμπεριαλιστική εκδήλωση που οργάνωσε η ΕΔΥΕΘ
 
 
 
 

«Θεσσαλονίκη λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών» βροντοφώναξε ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία της Θεσσαλονίκης που συμμετείχε σήμερα στην μεγάλη αντιϊμπεριαλιστική διαδήλωση που οργάνωσε η ΕΔΥΕΘ μπροστά στο Γ' Σώμα Στρατού όπου εδρεύει το ΝΑΤΟϊκό Στρατηγείο και την μαχητική πορεία μέχρι το μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη.

Εκεί μπροστά από το ΝΑΤΟϊκό στρατηγείο, ο εργαζόμενος λαός που συμμετείχε συγκροτημένα με τα πανό των Επιτροπών Ειρήνης, των σωματείων, των φοιτητικών συλλόγων και των άλλων φορέων, απαίτησε από την κυβέρνηση να αποσύρει εδώ και τώρα τη στήριξή της στο κράτος-δολοφόνο Ισραήλ, να επιστρέψουν όλα τα πολεμικά πλοία και οι Έλληνες στρατιωτικοί από τις ιμπεριαλιστικές αποστολές έκτος συνόρων.

Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 20 - 21 Απρίλη

 

 

Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 20 - 21 Απρίλη 2024:

 

  • Κριτήριο ψήφου στις Ευρωεκλογές οι επικίνδυνες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. Με ισχυρό ΚΚΕ ενάντια στα πολεμοκάπηλα σχέδια ΝΑΤΟ - ΕΕ με ελληνική εμπλοκή. Συναγερμός! Η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν, με τη στήριξη των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, ρίχνει λάδι στη φωτιά του πολέμου και φέρνει πιο κοντά τον κίνδυνο ανάφλεξης.
  • Μέρα Πανελλαδικής Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης. Την Κυριακή 21 Απρίλη όλοι στη μεγάλη συγκέντρωση στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Στις 6.30 μ.μ. υποδεχόμαστε τους ειρηνοδρόμους που θα πάρουν μέρος στην 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης της ΕΕΔΥΕ | Πλούσιο πρόγραμμα σε όλη τη χώρα, το Σάββατο 20/4 η συγκέντρωση της ΕΔΥΕΘ στη Θεσσαλονίκη.
  • Ερώτηση του ΚΚΕ για την Αντιπυρική Περίοδο. Σημαντική συμβολή στη διεκδίκηση ουσιαστικών μέτρων προστασίας του λαού και του περιβάλλοντος. Την Ερώτηση παρουσίασε σε εκδήλωση στη Βουλή ο Δ. Κουτσούμπας και ακολούθησαν παρεμβάσεις.