Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016

«Τρομοκράτης» ετών δώδεκα…



TROMOKRATHS


 
 
Το κοινοβούλιο του Ισραήλ, την προηγούμενη Πέμπτη ανακοίνωσε ότι μείωσε από τα 14 στα 12 έτη το κατώτατο όριο για τη φυλάκιση δραστών σοβαρών «τρομοκρατικών» ενεργειών!

Η κυβέρνηση του Ισραήλ, νομοθέτησε τη φυλάκιση 12χρονων παιδιών! Το μέτρο ελήφθη στο όνομα δήθεν την αντιμετώπισης  των αντιισραηλινών επιθέσεων από νεαρούς ανήλικους Παλαιστίνιους, απόλυτα ευθυγραμμισμένη το ιμπεριαλιστικό δόγμα περί πάταξης της «τρομοκρατίας».

Ο νέος νόμος «θα επιτρέπει στις αρχές να φυλακίζουν έναν ανήλικο» που θα κρίνεται ένοχος από τα Ισραηλινά δικαστήρια για ένα βαρύ έγκλημα «όπως ο φόνος, η απόπειρα φόνου ή ανθρωποκτονίας, ακόμη κι αν αυτός ή αυτή είναι κάτω των 14 ετών». Αυτό αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση του ισραηλινού κοινοβουλίου.

Στην πράξη, ο νέος νόμος θα έχει εφαρμογή σε υποθέσεις στις οποίες εφαρμόζεται το ισραηλινό ποινικό δίκαιο. Στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ο στρατιωτικός νόμος επέτρεπε ήδη ούτως ή άλλως στις ισραηλινές αρχές να φυλακίζουν ανήλικους ηλικίας 12 ετών!

ΕΛΛΗΝΙΚΟ: Ο ευρών αρχαία… πληρώνει τον αγοραστή!



elliniko

ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΡΙΛΛΑ ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΡΙΛΛΑ • 7 Αυγουστου 2016


ΕΛΛΗΝΙΚΟ:
Ο ευρών αρχαία… πληρώνει τον αγοραστή!


Μεγάλος θρήνος ξέσπασε με το άκουσμα της είδησης, όπως αποκάλυψε η εφημερίδα Καθημερινή, ότι η Αρχαιολογική Υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού σχεδιάζει να κηρύξει αρχαιολογικό χώρο ένα μεγάλο κομμάτι της έκτασης του Ελληνικού. Η ίδια εφημερίδα που αποκάλυψε το σχετικό έγγραφο, το οποίο διακινήθηκε από την Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΥΠΠΟ, δείχνει εξαιρετικά ανήσυχη που μία τόσο «μεγαλειώδης» εκποίηση δημόσιου πλούτου (παραπλανητικά ονομάζεται επένδυση) κινδυνεύει τάχα να καταστραφεί λόγω των αρχαιολόγων, οι οποίοι άλλο τίποτα δεν κάνουν παρά να παρακωλύουν το αναπτυξιακό έργο των κυβερνήσεων.

Για να βάλουμε, λοιπόν, τα πράγματα στη θέση τους:

Πρώτον: Ας σταματήσει ο θρήνος ότι η δήθεν επένδυση θα εμποδιστεί ή και θα σταματήσει. Η κήρυξη μιας έκταση σε αρχαιολογικό χώρο δεν ακυρώνει τα προβλεπόμενα έργα ,κάτι που θα το ευχόμασταν στην περίπτωση του Ελληνικού. Υποχρεώνει, όμως, σε αρχαιολογικό έλεγχο κατά τη διάρκεια των εκσκαφών. Υποχρεώνει δηλαδή στην αναγκαστική εφαρμογή του αρχαιολογικού νόμου. Βέβαια το αστικό κράτος δεν διστάζει να ακυρώσει ακόμα και τους προστατευτικούς νόμους και θεσμούς που το ίδιο επέβαλε όταν αυτοί οι νόμοι παύουν να εξυπηρετούν τα σχέδιά του. Οσα, λοιπόν, γράφονται περί εμπλοκής στο «έργο» είτε δηλώνουν άγνοια είτε ηθελημένα επιδιώκουν να προκαλέσουν συσκότιση και σύγχυση στη βάση του χυδαίου και αγοραίου διλήμματος «ανάπτυξη ή αρχαία».

Χιροσίμα-Ναγκασάκι: Να τι σημαίνει Ιμπεριαλισμός!


 
Hiroshima1

 

Χιροσίμα-Ναγκασάκι: Να τι σημαίνει Ιμπεριαλισμός!

Γράφει ο Νίκος Μόττας //
Τον περασμένο Μάη, στο πλαίσιο επίσημου ταξιδιού του στην Ιαπωνία ο αμερικανός πρόεδρος Μπ. Ομπάμα βρέθηκε στη Χιροσίμα. Στη μαρτυρική αυτή πόλη που, πριν 71 χρόνια, έζησε τον πυρηνικό όλεθρο. Όσοι πίστευαν ότι ο Ομπάμα θα γινόταν ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ που θα ζητούσε δημοσίως συγνώμη για το φρικτό έγκλημα του 1945 διαψεύστηκαν. Ασφαλώς, μια συγνώμη εκ μέρους του αμερικανού προέδρου δεν θα ήταν αρκετή εάν δεν συνοδεύονταν από μια εξήγηση για τους πραγματικούς λόγους που οδηγήσαν στη ρήψη της ατομικής βόμβας. Θα μπορούσε όμως ο αμερικανός πρόεδρος να πει την αλήθεια;

Η επίσημη αμερικανική εκδοχή για τη ρήψη της ατομικής βόμβας είναι πως η πράξη αυτή «έσωσε ζωές» και οδήγησε στον τερματισμό του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Πρόκειται για μια αφήγηση άκρως βολική για τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό, σε μια προσπάθεια ξεπλύματος των εγκλημάτων του. Σε παρόμοια αφηγήματα και εξηγήσεις, άλλωστε, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι τους έχουν βασίσει τον «καθαγιασμό» μεταγενέστερων σφαγείων: Κορέα, Βιετνάμ, Ιράκ, Γιουγκοσλαβία, Αφγανιστάν, Λιβύη, Συρία κλπ.