Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

«Το έγκλημά μου είναι ότι αγάπησα το λαό και πήρα την υπόθεσή του σαν δική μου…»



 

 
Στις 8 του Δεκέμβρη 1947 εκτελείται μετά από καταδικαστική απόφαση του έκτακτου στρατοδικείου Τρίπολης η κομμουνίστρια δασκάλα Αθηνά Μπενέκου, η ηρωική κόκκινη δασκάλα» του Μοριά. Μια μέρα πριν, ο τοπικός τύπος από τα πρωτοσέλιδά του αναφερόταν στη «θηριώδη συμμορίτισσα» με τίτλους όπως «Κατεδικάσθη μια αιμοσταγής ύαινα…» και «Τα τέρατα με την γυναικείαν μορφήν»…

Η Αθηνά Μπενέκου θυσίασε τα ολάνθιστα νιάτα της στον αγώνα για να λευτερωθεί η πατρίδα μας από κάθε μορφής καταπίεση, για να εκλείψει το σύστημα της εκμετάλλευσης, για μια κοινωνία της δουλειάς και της δικαιοσύνης, σοσιαλιστική-κομμουνιστική. Αυτό δεν θα της το συγχωρούσε ποτέ το αστικό κράτος που κυνήγησε, βασάνισε ανελέητα και  δολοφόνησε χιλιάδες κομμουνιστές και άλλους αγωνιστές που αμφισβήτησαν και αντιπάλεψαν την σιδερένια εξουσία του.

Ισραηλινοί κομμουνιστές καταδικάζουν την απόφαση Τραμπ

  Ισραηλινοί κομμουνιστές καταδικάζουν την απόφαση Τραμπ


Ανακοίνωση και από το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ:
Οι ΗΠΑ ρίχνουν «λάδι στη φωτιά» για να κάψουν το παλαιστινιακό κράτος με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ

Την προκλητική απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του κράτους του Ισραήλ καταγγέλλουν με ανακοινώσεις τους κομμουνιστικά κι εργατικά κόμματα σε Ισραήλ και Παλαιστίνη.

Ισραηλινοί κομμουνιστές καταδικάζουν την απόφαση Τραμπ

Πιo συγκεκριμένα, μεγάλες αντιδράσεις για την πρόσφατη απόφαση του προέδρου Τραμπ υπήρξαν από τον εκλογικό συνασπισμό «Δημοκρατικό Μέτωπο για την Ειρήνη και την Ισότητα (Χαντάς)» στο οποίο συμμετέχουν μέλη του Κομμουνιστικού Κόμματος του Ισραήλ, ενώ ανακοινώσεις εξέδωσαν το Παλαιστινιακό Κομμουνιστικό Κόμμα και το Παλαιστινιακό Κόμμα του Λαού. 

«Συμμετοχή και δημοκρατία... »


Προκλητική είναι η επίμονη προσπάθεια της κυβέρνησης να παρουσιάσει τα νέα εμπόδια που επιβάλλει στην κήρυξη απεργίας, με τον υπερδιπλασιασμό της απαιτούμενης απαρτίας στις γενικές συνελεύσεις των πρωτοβάθμιων σωματείων, ως μέτρο... «ενίσχυσης της συμμετοχής και της δημοκρατίας στα συνδικάτα»! Προσπαθούν να κουκουλώσουν το γεγονός ότι στον καπιταλισμό η δημοκρατία σταματάει έξω από τις πύλες των εργοστασίων και τις πόρτες των επιχειρήσεων. Προσπαθούν να κρύψουν ότι από 'κει και μέσα κυριαρχούν η εργοδοτική τρομοκρατία, οι απειλές και οι πιέσεις, η ασυδοσία της εργοδοσίας που απογειώνεται με το νομοθετικό πλαίσιο που της έχουν διασφαλίσει οι κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Μόλις πρόσφατα, για παράδειγμα, ο ΣΕΒ πανηγύριζε για την τεράστια «ευελιξία» που διαθέτει πια το κεφάλαιο για να κάνει απολύσεις χωρίς ουσιαστικό κόστος... Με τις πλάτες του αστικού κράτους, η μεγαλοεργοδοσία απολύει πρωτοπόρους εργάτες, εργαζόμενους που απεργούν, απαγορεύει σε εκλεγμένους συνδικαλιστές να περάσουν τις πόρτες επιχειρήσεων για να μιλήσουν στους εργαζόμενους, διώκει εργαζόμενους με το πρόσχημα ότι η συνδικαλιστική δράση τους «δυσφήμισε την επιχείρηση»... Και έχουν το θράσος στην κυβέρνηση να μιλούν με ύφος «χιλίων καρδιναλίων» για «συμμετοχή και δημοκρατία στα συνδικάτα», να καμώνονται πως τους πήρε ο πόνος! Η άνοδος της οργάνωσης στα συνδικάτα, της συμμετοχής των εργαζομένων στη συλλογική οργάνωση και δράση είναι πραγματικά κομβικής σημασίας ζήτημα για την εργατική τάξη. Μόνο που δεν περνάει μέσα από αντιλαϊκούς νόμους, αλλά ακριβώς μέσα από την ενίσχυση της γραμμής πάλης ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, την τρομοκρατία και τον εμπαιγμό, ενάντια στο κεφάλαιο και όλες τις δυνάμεις που το υπηρετούν.