Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

Ακήρυχτος πόλεμος




Ακήρυχτος πόλεμος – του Νίκου Μπογιόπουλου

 


Πριν από το μακελειό στο Λας Βέγκας με τους 59 νεκρούς, είχε προηγηθεί το μακελειό στο Ορλάντο με τους 50 νεκρούς. Και πριν από αυτό, είχε προηγηθεί το μακελειό στο σχολείο του Κονέκτικατ με τους 26 νεκρούς. Πριν από το μακελειό στο Κονέκτικατ, σε διάστημα 18 μηνών η χρήση όπλων στα αμερικανικά σχολεία είχε προκαλέσει 17 θύματα. Στους 18 μήνες μετά το μακελειό στο Κονβέκτικατ, οι θάνατοι εξ αυτού του λόγου ξεπέρασαν τους 40. Ο κατάλογος είναι ατέλειωτος.

  Σύμφωνα με τα στοιχεία του Iain Overton, τον συγγραφέα του Gun Baby Gun, στις ΗΠΑ:
  • μόνο το 2011 έδωσαν τέλος στη ζωή τους 92 παιδιά κάτω των 14 ετών κάνοντας χρήση όπλου που είχαν στην διάθεσή τους,
  • κυκλοφορούν τα περισσότερα όπλα ανά άνθρωπο από κάθε άλλη χώρα του πλανήτη,
  • το 2013 καταγράφηκαν 100.598 πυροβολισμοί που οδήγησαν στον θάνατο 33.636 ανθρώπους, με τους 1.075 να είναι παιδιά κάτω των 19 ετών.

Αποκαλύπτεται πλέον το εργοδοτικό όργιο που έχουν στήσει οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ


«ΣΩΜΑΤΕΙΟ» - ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Η εργοδοσία κανονίζει ποιος, πότε και τι θα ψηφίσει στις αρχαιρεσίες

Στον «Ριζοσπάστη» έγγραφο με «οδηγίες» που διακινούν προϊστάμενοι σε μεγάλο κατάστημα της Αθήνας
 
 
Το έγγραφο με τις «οδηγίες»Το έγγραφο με τις «οδηγίες»

Πλήρως αποκαλύπτεται πλέον το εργοδοτικό όργιο που έχουν στήσει οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ στις αρχαιρεσίες του «σωματείου» - μηχανισμού με την επωνυμία «Ένωση Υπαλλήλων Εμπορίου Τροφίμων και Σούπερ Μάρκετ Αθηνών».

Το ροκ κι ο κομμουνισμός είναι η νιότη του κόσμου




 
Κάποιοι προτιμούν να βλέπουν την Αριστερά σαν ένα μεγάλο οικογενειακό δέντρο, με παρακλάδια και συγγενείς ομάδες, που έχουν κοινή ρίζα. Κάπως έτσι μπορείς να βάλεις στο ίδιο τσουβάλι το Μαρξ με το σημερινό SPD, αφού σε αυτό το κόμμα ανήκε κι ο Κάρολος, ή τον άνθρωπο με τον πίθηκο -εξάλλου συμπίπτει ένα μεγάλο κομμάτι του γενετικού μας υλικού. Κι αν κάποιοι μιλάνε για “το δέντρο που πληγώναμε”, υπάρχει κι η οπτική που λέει πως θέλει ένα καλό ξεκαθάρισμα από καταβολάδες, παραφυάδες και παρασιτικούς κισσούς που το λυμαίνονται.

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΘΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ






Η ΣΕΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ  ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ 10ΗΜΕΡΟ ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΗ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΛΑΙΛΑΠΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΑΝΤΙΣΥΤΑΞΙΟΥΧΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΡΙΤΗ 10 ΟΚΤΩΒΡΗ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ  ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Συνάδελφοι - Συναδέλφισσες

Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ -  ΑΝΕΛ βάζει σε εφαρμογή  τα νέα αντισυνταξιουχικά μέτρα του 3ου μνημονίου με άμεσες μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις με την εφαρμογή της προσωπικής διαφοράς  παραπέρα αφαίρεση του ΕΚΑΣ των οικογενειακών επιδομάτων.

Με «ταυτότητα» ... τον αντικομμουνισμό


«ΚΚΕ και εκκλησία της Ελλάδος συμπλέουν»... Αυτό υποστηρίζει χτεσινό άρθρο της «Αυγής», με αφορμή την τοποθέτηση του Κόμματος στο νομοσχέδιο για την «ταυτότητα φύλου». Ο αρθρογράφος, σε έναν αχταρμά που επικαλείται τη διαλεκτική, τα βάζει όλα στο μίξερ, αφήνοντας ακόμα και υπονοούμενα ταύτισης του Κόμματος με τους φασίστες της Χρυσής Αυγής. Ολα αυτά με μπόλικο αντικομμουνισμό, αναφορές σε Στάλιν, «δόγματα» κ.λπ. Και όλα αυτά γιατί; Για τον απλούστατο λόγο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση δεν μπορούν να απαντήσουν ουσιαστικά, παρά μόνο αφοριστικά, στα ζητήματα που αναδεικνύει το ΚΚΕ για το εν λόγω νομοσχέδιο. Το ΚΚΕ θέτει συγκεκριμένα αντικειμενικά επιστημονικά, κοινωνικά κ.ά. κριτήρια για όσους και όσες τίθεται η ανάγκη διόρθωσης φύλου, ως ένα ατομικό δικαίωμα, που όμως εξασφαλίζεται μέσα σε ένα πλαίσιο κοινωνικών μέτρων. Σε αυτά, η κυβέρνηση απαντά με κραυγές περί σκοταδισμού και τα ρίχνει στο «πυρ το εξώτερον». Δεν αποδέχεται το φυλετικό διαχωρισμό άντρα - γυναίκα ως αντικειμενικό γεγονός, παρουσιάζει αποσπασμένα τα φυλετικά χαρακτηριστικά, που προσδιορίζονται βιολογικά, από την αντίληψη που έχει το άτομο για το φύλο που ανήκει. Ταυτόχρονα, προσπαθεί να συσκοτίσει ότι το ΚΚΕ με συνέπεια αντιπαλεύει κάθε είδους ρατσισμό και διάκριση σε χρώμα, φυλή, έθνος, φύλο ή σεξουαλικό προσανατολισμό. Ομως σκοταδισμός είναι η αστική αντίληψη περί «ατομικών δικαιωμάτων», που τα διαχωρίζει από τα κοινωνικά, και γι' αυτό αποτελεί τη βάση κάθε ανορθολογικής προσέγγισης της κοινωνικής πραγματικότητας. Οπως επίσης «σκοταδισμός» και «μεσαίωνας» είναι η αντιλαϊκή - αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης, που χτυπά τα κοινωνικά και ατομικά δικαιώματα όλων, ανεξαρτήτως φύλου, κάτι που η κυβέρνηση προσπαθεί να κρύψει κάτω από κάλπικες ευαισθησίες.

«Ελλειμμα» για τα λαϊκά δικαιώματα



Με αφορμή το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2018, η κυβέρνηση πανηγυρίζει ότι ο ΕΦΚΑ από ελλειμματικός γίνεται πλεονασματικός. Φορώντας μάλιστα το «φωτοστέφανο» του ικανότερου διαχειριστή, διαλαλεί ότι θα μοιράσει και «κοινωνικό μέρισμα» σε ορισμένους απ' αυτούς που ζουν σήμερα σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, εξαιτίας και της δικής της πολιτικής!

Η απάτη που επιχειρεί η κυβέρνηση χρειάζεται να απαντηθεί οργανωμένα και αποφασιστικά από ασφαλισμένους και συνταξιούχους. Τα πλεονάσματα του ΕΦΚΑ είναι το δικό τους «έλλειμμα» σε εισόδημα και παροχές, μιας και διαμορφώθηκαν από τις απανωτές περικοπές στις συντάξεις, την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, την καθυστέρηση στην απονομή νέων συντάξεων.