Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2023

100 Αμερικανοί διπλωμάτες κατηγορούν τον Μπάιντεν για fake news υπέρ του Ισραήλ

 

Έντονες διαφωνίες στους κόλπους ακόμα και του ίδιου του υπουργείου Εξωτερικών και του διπλωματικού σώματος των ΗΠΑ, προκαλεί η πολύπλευρη και άνευ όρων στήριξη της κυβέρνησης Μπάιντεν στα εγκλήματα του Ισραήλ σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού.

Σύμφωνα με τον αμερικανικό ιστοτόπο axios.com, σε πεντασέλιδο εσωτερικό σημείωμα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που υπογράφεται από 100 διπλωμάτες των ΗΠΑ, ο πρόεδρος Μπάιντεν κατηγορείται ότι «διέδωσε παραπληροφόρηση» για τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς, ενώ παράλληλα επισημαίνεται ότι το Ισραήλ διαπράττει «εγκλήματα πολέμου» στη Γάζα.

Το σημείωμα, που διαβιβάστηκε στο γραφείο πολιτικής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στις 3 Νοεμβρίου, κατηγορεί ουσιαστικά τον Μπάιντεν ότι διέσπειρε fake news σε ομιλία του στις 10 Οκτώβρη, χωρίς όμως να αναφέρει συγκεκριμένα παραδείγματα. Θεωρείται όμως ότι αποτελεί κριτική στις δηλώσεις του Μπάιντεν την ημέρα εκείνη ότι «ποτέ δεν πίστευα πραγματικά ότι θα έβλεπα, έχω επιβεβαιώσει, φωτογραφίες τρομοκρατών που αποκεφαλίζουν παιδιά». Να σημειωθεί ότι ακόμη και ο ίδιος ο Λευκός Οίκος είχε διαψεύσει στη συνέχεια ότι ο Μπάιντεν είδε σχετικές φωτογραφίες.

Θρύψαλα

 

Ενα πανέμορφο πλάνο δημιούργησαν οι δεκάδες παλαιστινιακές σημαίες στα χέρια όσων βρέθηκαν την Κυριακή στις κερκίδες του Καλλιμάρμαρου, στη γραμμή τερματισμού του Μαραθώνιου, πλαισιώνοντας μια μεγαλύτερη σημαία που δέσποζε με την υπογραφή του ΠΑΜΕ. Κι όμως, αυτό το συγκλονιστικό στιγμιότυπο, με τεράστια διεθνή απήχηση, εξαφανίστηκε από την κρατική ΕΡΤ και απ' όλα τα κανάλια που μετέδωσαν εικόνα και ρεπορτάζ από τον Μαραθώνιο. Οπως εξαφανίστηκαν τα πλάνα και οι φωτογραφίες αθλητών που έτρεξαν ή τερμάτισαν με σημαίες της Παλαιστίνης στα χέρια τους. Εμειναν όμως με την όρεξη οι σύγχρονοι λογοκριτές και οι υπηρεσίες τους, που από το πρωί είχαν εξαπολύσει πογκρόμ για να μην υπάρξουν διαμαρτυρίες υπέρ της Παλαιστίνης στη διάρκεια του Μαραθώνιου, συλλαμβάνοντας «στον σωρό» νεαρούς Παλαιστίνιους και άλλους που βρίσκονταν στο κέντρο. Η δύναμη της εικόνας ήταν τόσο μεγάλη, που έκανε θρύψαλα το τείχος της ευρωατλαντικής μονοφωνίας και της προπαγάνδας του πολέμου. Εκατοντάδες φωτογραφίες έχουν αναρτηθεί στις ιστοσελίδες συνδικάτων και φορέων και έχουν αναπαραχθεί από εργατικά σωματεία του εξωτερικού, ενώ ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία μετέδωσαν την είδηση και στιγμιότυπα από τις κερκίδες του Σταδίου, την ώρα που τερμάτιζαν οι μαραθωνοδρόμοι. Παρά την προσπάθεια κυβέρνησης και ΜΜΕ να το «πνίξουν», το μήνυμα της αλληλεγγύης ακούστηκε δυνατά, μεταφέροντας στα πέρατα του κόσμου τις αξίες και τα ιδανικά με τα οποία είναι ταυτισμένη και η μαραθώνια διαδρομή.

Όταν η αλληλεγγύη λογοκρίνεται και ο βασανισμός ΑμεΑ επιτρέπεται!

 

 

Δεν είναι λίγες οι φορές που είτε το 902.gr, είτε άλλα ΜΜΕ, φορείς και χρήστες των social media έχουν καταγγείλει περιπτώσεις λογοκρισίας στο διαδίκτυο και τις διάφορες πλατφόρμες.

Ενδεικτικά καταγράφουμε μόνο ορισμένα παραδείγματα, με κίνδυνο να ξεχάσουμε και κάποια:

- Στο κανάλι του 902.gr έχουν κατέβει από το youtube χωρίς καμία προειδοποίηση 2 βίντεο. Και τα δύο σε περιόδους πολέμων.

- Άλλα βίντεο του 902.gr έχουν κριθεί ως «ακατάλληλα» για ανηλίκους, με τον χρήστη να μπορεί να τα δει μόνο εάν συνδεθεί και διαπιστωθεί ότι είναι άνω των 18 ετών. Μάλιστα κρίθηκαν ακατάλληλα γιατί έχουν σκηνές βίας, με το πιο πρόσφατο παράδειγμα να αφορά τη σφαγή στη Γάζα! Αντίστοιχα το ΠΑΜΕ ανάρτησε χτες πρωτοβουλία καλλιτεχνών για τη Γάζα, βίντεο που κρίθηκε πάλι ακατάλληλο για κάτω των 18 από το youtube γιατί έχει στιγμιότυπα από τη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού!

Φοροληστεία πάνω στην ακρίβεια

 

Πηγή: Eurokinissi

 

Απελπισία προκαλεί μια επίσκεψη στο σούπερ μάρκετ για τα απολύτως απαραίτητα, με τον «πληθωρισμό των φτωχών», δηλαδή τις αυξήσεις στα τρόφιμα και σε άλλα βασικά αγαθά, να «τρέχει» και τον Οκτώβρη με ρυθμούς 10%!

Τα νούμερα είναι ασύλληπτα, αν σκεφτεί κανείς ότι μιλάμε για δυο σχεδόν χρόνια απανωτών αυξήσεων σε αγαθά απολύτως απαραίτητα για την επιβίωση της λαϊκής οικογένειας, που οι τιμές τους παραμένουν «στο ύψος τους» ακόμα και όταν ο πληθωρισμός δείχνει τάσης υποχώρησης.

Έτσι κι αλλιώς, το κόστος ζωής για τα εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά είναι ήδη πολύ υψηλότερο σε σύγκριση με δυο χρόνια πριν, όταν και τότε χιλιάδες οικογένειες δεν μπορούσαν να εξασφαλίσουν ούτε τα στοιχειώδη, εξαιτίας των ρημαγμένων εισοδημάτων.