Δευτέρα 10 Μαρτίου 2025

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ Η δίκαιη λαϊκή οργή δεν μπορεί να «νοθευτεί» - Να δυναμώσει και να μεταφραστεί σε δυσπιστία προς το σύνολο αυτής της πολιτικής


 

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, έκανε την εξής δήλωση για τις πολιτικές εξελίξεις και τις δηλώσεις του πρωθυπουργού στη συνάντηση με την ΠτΔ: 

«Ό,τι κι αν κάνει η κυβέρνηση για να βγει από τη δύσκολη θέση, όσο κι αν προσπαθήσει να “μεταμφιέσει” την αντιλαϊκή της πολιτική -είτε με ανασχηματισμό είτε με κούφια λόγια περί κυβερνητικής “επανεκκίνησης”- η δίκαιη λαϊκή οργή που εκφράζεται στις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις δεν μπορεί να “νοθευτεί”. Αντίθετα, μπορεί να δυναμώσει και να μεταφραστεί σε δυσπιστία προς το σύνολο αυτής της πολιτικής, την κυβέρνηση της ΝΔ που την υλοποιεί, αλλά και κάθε επίδοξο συνεχιστή της, προς το ίδιο το σημερινό σάπιο και διεφθαρμένο κράτος και τους άδικους θεσμούς του.

Σε αυτόν τον αγώνα το ΚΚΕ δίνει όλες του τις δυνάμεις, για την πραγματική δικαίωση, για να πάψουν να θυσιάζονται οι ανάγκες των πολλών στον βωμό των κερδών των λίγων». 

 

902gr

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΕΚ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Άλμα των ταξικών δυνάμεων στο 35ο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (VIDEO)

 


Άλμα κατέγραψε το ψηφοδέλτιο των ταξικών δυνάμεων στο δεύτερο μεγαλύτερο Εργατικό Κέντρο της χώρας, γεμίζοντας με αισιοδοξία και ελπίδα τους εργαζόμενους της Θεσσαλονίκης. Στο 35ο Συνέδριο του ΕΚ Θεσσαλονίκης, το ψηφοδέλτιο της Εργατικής Ενότητας στήριξαν 142 αντιπρόσωποι από 96 στο προηγούμενο συνέδριο (άνοδος 46 ψήφων, δηλαδή σχεδόν 50%).

Ο συνδυασμός της Εργατικής Ενότητας κέρδισε συνολικά 10 έδρες, από 8 στο προηγούμενο, στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο. Επίσης, για τη ΓΣΕΕ εκλέχθηκαν με τις δυνάμεις της Εργατικής Ενότητας 4 αντιπρόσωποι, από 2.

Η ανακοίνωση της είδησης έγινε δεκτή με συνθήματα από τους αντιπροσώπους της Εργατικής Ενότητας.