Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020

ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΚΑΡΑΤΑΣΟΥ (ΦΩΤΟ)


 

Τριτοκοσμική κατάσταση στην οδό Καρατάσου, στα όρια του Παλαιοκάστρου προς Νεοχωρούδα. Το πρόβλημα τέθηκε προφορικά από τον δημοτικό σύμβουλο της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» στον Αντιδήμαρχο Τεχνικών ΄Εργων  πριν από πέντε και πλέον μήνες. Ακολούθησαν τηλεφωνικές παρεμβάσεις και ανέξοδες υποσχέσεις για άμεση επίλυση.

          Στο Δημοτικό Συμβούλιο 25-5-2020 από τη «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» τέθηκε το με αριθμό 7 ερώτημα: - «Η οδός Καρατάσου στο Παλαιόκαστρο είναι  σε πολύ άσχημη κατάσταση. Η έκτασή της είναι μικρή και θα μπορούσε να γίνει άμεσα παρέμβαση του Δήμου για τις αναγκαίες διορθώσεις και την ασφαλτόστρωση. Γιατί δεν το κάνετε, ενώ σε άλλες περιπτώσεις δώσατε προτεραιότητες;”.

Παραχάραξη της Ιστορίας με πρωτοβουλία της παράταξης ΚΙΝΑΛ - ΣΥΡΙΖΑ

 


Την απαράδεκτη πρωτοβουλία της παράταξης ΚΙΝΑΛ - ΣΥΡΙΖΑ που έχει την πλειοψηφία στην Περιφέρεια Κρήτης, να καθιερωθεί ως τοπική επέτειος η 10η Μάη 1945, καταγγέλλει η Επιτροπή Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ.

Τεκμηριώνοντας την καταγγελία, αναφέρει ότι στην πραγματικότητα στις 10 Μάη οι Άγγλοι συμφώνησαν με το γερμανικό στρατό να παραμείνουν τμήματά του στην Κρήτη και να συνεχίσουν τις μάχες κατά των δυνάμεων του ΕΛΑΣ.

Η διαπραγμάτευση των Άγγλων «συμμάχων» και των Ελλήνων «πατριωτών» με τους ναζί, κατέληξε στη «συμφωνία της Κνωσού» στις 10 Μάη, σημειώνει το ΚΚΕ.

Υπογραμμίζει επίσης για την προσπάθεια παραχάραξης της Ιστορίας:

Μάτια ερμητικά κλειστά (Θεωρίες συνωμοσίας)

 


Η κυβέρνηση βολεύεται από τις θεωρίες συνωμοσίας που κρύβουν τις ευθύνες και τις αστοχίες της. Είναι δική μας επιλογή να μην κρατήσουμε τα μάτια μας ερμητικά κλειστά, παραμένοντας σε ένα λυκόφως, όπου δεν υπάρχει το συλλογικό παραμόνο το ατομικό.

We live in a twilight World. There is no friendship in the dusk (Tenet)

Τι μας κρύβουν; Φράση η οποία έχει γίνει viral στο πεδίο των Social media και χρησιμοποιείται κυρίως σε επίπεδο trolling συνοδευόμενο από το δείτε το πριν το κατεβάσουν. Βέβαια δεν ξεκίνησε έτσι. Όταν πρωτοχρησιμοποιήθηκε, όσοι και όσες το χρησιμοποιούσαν το εννοούσαν. Και εδώ ξεκινούν αρκετά προφανή και άλλα όχι τόσο προφανή ερωτήματα. Ποιοι μας κρύβουν κάτι και τι είναι αυτό το κάτι; Και γιατί να μας το κρύβουν;

Πριν όμως αρχίζουν να κατακλύζουν το χώρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, οι θεωρίες συνωμοσίας είχαν αρχίζει να κατακλύζουν τον κινηματογράφο και την τηλεόραση: X files, Μάτια ερμητικά κλειστά, Lost, The Bourne Identity. Όχι τόσο τυχαία τα έργα αυτά εμφανίζονται στα μέσα της δεκαετίας του ’90. Το τέλος των ιδεολογιών και η Pax capitalista δεν προχώρησαν και πολύ και ο κόσμος ένιωθε ότι αρκετά κομμάτια του παζλ έλειπαν. Και από κει και πέρα ως γνωστόν η τέχνη μιμείται τη ζωή.

Ανάσα χωρίς μηχανική καπιταλιστική υποστήριξη

 


Με την κορύφωση και το κλείσιμο του 46ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ, κόντρα σε θεούς και δαίμονες, και κυριολεκτικά με τα τραπεζάκια έξω για να κάθεσαι σαν άνθρωπος κι όχι σαν κατηγορούμενος σε εδώλιο, νομίζω σύντροφοι πως πρέπει να επισημάνουμε με υπομονή, επιμονή και πείσμα, καθημερινά ως το επόμενο, μερικά γεγονότα που χάνονται στον ορυμαγδό των συμπιεσμένων εξελίξεων.

Κι όταν λέω γεγονότα δεν εννοώ τη φύση, απ' τις καταιγίδες ως τις πυρκαγιές, ούτε την επιστήμη, απ' τον κορονοϊό ως την παιδαγωγική της μασκοφορίας. Αναφέρομαι σε «πολεμικά» γεγονότα επίθεσης εναντίον του Κόμματος και κυρίως της νεολαίας του. Κι αυτό γιατί στο αγωνιώδες υπόστρωμα των ημερών της επιβίωσης, ο επιστημονικός αντικομμουνισμός έχει δώσει τα ρέστα του.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 

Καταλήψεις σχολείων για τη διασφάλιση της υγείας και της εκπαίδευσης (ΦΩΤΟ)

 

 

Πάνω από 40 αριθμούν τα σχολεία στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, στα οποία οι μαθητές τους πραγματοποιούν κατάληψη με το πλαίσιο της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Θεσσαλονίκης, απαιτώντας έως 15 μαθητές ανά τμήμα, άμεσες προσλήψεις καθηγητών, μόνιμο προσωπικό καθαριότητας, κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων, όχι κάμερες στα σχολεία.

Ενδεικτικά, υπό κατάληψη βρίσκονται τα: 1ο και 2ο ΓΕΛ Πολίχνης, 1ο και 2ο Γυμνάσιο Πολίχνης, 1ο, 2ο, 3ο και 4ο ΓΕΛ Σταυρούπολης, 1ο, και 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, 2ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης, 1ο, 2ο, 3ο, 4ο και 6ο Γυμνάσιο Εύοσμου, 1ο και 2ο ΓΕΛ Εύοσμου, 1ο και 3ο Γυμνάσιο Κορδελιού, ΕΠΑΛ Κορδελιού, 1ο και 2ο ΓΕΛ Συκεών, 1ο, 2ο και 3ο Γυμνάσιο Συκεών, το ΓΕΛ Μαγνησίας, το 3ο Γυμνάσιο Εχεδώρου, το ΕΠΑΛ Λαγκάδα, το 2ο Γυμνάσιο Κάτω Τούμπας, το 27ο και το 28ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης.