Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021

ΠΡΟΤΑΣΗ ψηφίσματος της "ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ" προς το Δημοτικό Συμβούλιο.



Η «Λαϊκή Συσπείρωση» προτείνει στο Δημοτικό Συμβούλιο Ωραιοκάστρου να σταθεί αλληλέγγυο στο πλευρό της Κούβας, δεχόμενο το ψήφισμα που προτείνουμε και το οποίο εξολοκλήρου στηρίζεται στην ανακοίνωση του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ειρήνης (WPC), μέλος του οποίου είναι και η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ):

 

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Ωραιοκάστρου εκφράζει την έντονη ανησυχία του για το πρόσφατο, καλά ενορχηστρωμένο και πληρωμένο ιμπεριαλιστικό σχέδιο δημιουργίας χάους και διαταραχής στην Κούβα, χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα τις σοβαρές ελλείψεις εισαγόμενων αγαθών και άλλων προϊόντων πρωταρχικής ανάγκης, καθώς και τις περικοπές ηλεκτρισμού, γεγονότα που στο μεγαλύτερο βαθμό οφείλονται στον εξηντάχρονο οικονομικό αποκλεισμό που επέβαλαν οι ΗΠΑ στην Κούβα.

Ιδιαίτερα κατά την τελευταία περίοδο και σε συνθήκες παγκόσμιας υγειονομικής πανδημίας, η Κούβα εμποδίζεται μέσω νέων και πρόσθετων μέτρων και κυρώσεων για την αγορά και εισαγωγή φαρμάκων και πρώτων υλών για την ιατρική, καθώς και για τεχνικές προμήθειες των νοσοκομείων της.

Αναγνωρίζοντας την ταλαιπωρία του λαού της Κούβας, υπογραμμίζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, ότι απορρίπτουμε κάθε προσπάθεια διαπλοκής και ανατρεπτικών ενεργειών που στοχεύουν στην «αλλαγή καθεστώτος» από πληρωμένα στοιχεία και μισθοφόρους όπως τις είδαμε και σε άλλα μέρη του κόσμου με τις λεγόμενες «Πορτοκαλί Επαναστάσεις»

Λαμπρό... μέλλον

 

«Οι πιθανές δυσκολίες αποπληρωμής ενδέχεται να οδηγήσουν σε αύξηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων μετά τη σταδιακή κατάργηση των μέτρων στήριξης. Τα ελλείμματα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών παρέμειναν εν γένει σταθερά, με εξαίρεση τα κράτη - μέλη που επλήγησαν περισσότερο από τη μείωση του εξωτερικού τουρισμού (...) Οι τιμές των κατοικιών παρέμειναν υψηλά σε ορισμένα κράτη - μέλη, με μεγαλύτερο κίνδυνο υπερτίμησης. Ταυτόχρονα, η συγκράτηση της αύξησης των μισθών μείωσε τις πιέσεις όσον αφορά την ανταγωνιστικότητα κόστους κατά τη διάρκεια της κρίσης της COVID-19». Τα παραπάνω είναι μερικά μόνο απ' όσα καταγράφονται στα Συμπεράσματα του προχτεσινού ECOFIN, το οποίο ενέκρινε και το σχέδιο της κυβέρνησης για το περιβόητο Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ.

Εχουμε και λέμε λοιπόν: Το «λαμπρότερο μέλλον για όλους τους πολίτες» που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός, χαιρετίζοντας τις αποφάσεις του Συμβουλίου, περιλαμβάνει εκτόξευση των χρεών για αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες και λαϊκά νοικοκυριά, ελλείμματα που θα πληρώσει ο λαός με νέα χαράτσια και απολύσεις στους περιβόητους «εξωστρεφείς» κλάδους όπως ο Τουρισμός, εκτόξευση του κόστους για τα λαϊκά νοικοκυριά και καθήλωση των μισθών, για την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου.

Εν τούτω βλίτα

 


Η εύκολη κριτική είναι να μιλήσεις για το κιτς ελληνορθόδοξο φολκλόρ και τη χώρα μας που δεν πέρασε ποτέ διαφωτισμό. Όχι όμως, δεν είναι αποκλειστικά ελληνικό φαινόμενο οι ψεκασμένοι αντιεμβολιαστές -και από μια άποψη σε εμάς άργησαν κιόλας να βγουν παγανιά στον δρόμο. Δεν είναι μόνο δικό μας φρούτο η οπισθοδρόμηση, ο σκοταδισμός, ο θρίαμβος της μεταφυσικής βλακείας και οι θεωρίες συνωμοσίας. Το σύστημα θερίζει ο,τι έσπειρε. Και θα ήταν παράλογο ο εργασιακός μεσαίωνας να μη συμβαδίζει με τον αντίστοιχο πνευματικό.

Είναι εύκολο επίσης να κάνεις χάζι τα παρατράγουδα που μαζεύτηκαν χτες στο Σύνταγμα και τη Θεσσαλονίκη, που είναι πιθανότατα ο ίδιος κόσμος που κατέβαινε κάποτε με τη ΝΔ για τη Μακεδονία και τις ταυτότητες αλλά τώρα βρίζουν τον “Κούλη” και την κυβέρνηση. Κάποιοι όμως μπορεί να ήταν και στις πλατείες των Αγανακτισμένων. Δεν ψαρεύει τυχαία ψήφους ο Πολάκης σε αυτά τα θολά νερά, ούτε ήταν εκτός λογικής το κάλεσμα κάτι “αυτόνομων” της κακιάς ώρας.

 

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Συνεχίζει να «κλείνει το μάτι» στις απολύσεις με αφορμή τον εμβολιασμό


Πηγή: Eurokinissi

 

Το μάτι στις απολύσεις ανεμβολίαστων συνεχίζει να κλείνει η κυβέρνηση καθώς μετά τις δηλώσεις της υφυπουργού Εργασίας Δόμνας Μηχαϊλίδου τη σκυτάλη πήρε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης που υποστήριξε ότι η ισχύουσα νομοθεσία επιτρέπει σε μια επιχείρηση να απολύσει εργαζόμενο που δεν έχει εμβολιαστεί.

Μιλώντας στον Σκάι, ο υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε πως «η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αλλάξει τη νομοθεσία ούτε θα θεσπίσει γενικό κανόνα απολύσεων. Στην εργατική νομοθεσία, ως ισχύει σήμερα, υπάρχει συγκεκριμένο άρθρο που προβλέπει ότι η επιχείρηση μπορεί να επικαλεστεί σπουδαίο λόγο για απόλυση».

Κούβα: Οργιο ψεύδους με φωτογραφίες από… Αίγυπτο και… Κόπα Αμέρικα!

 


 Ενα όργιο ψεύδους κατακλύζει αυτές τις μέρες τα κοινωνικά δίκτυα (και όχι μόνο
όπως δείχνουν πρακτικές ακόμα και διεθνών ειδησιογραφικών πρακτορείων – δείτε
 εδω) στο πλαίσιο της αντικουβανικής εκστρατείας που έχει εξαπολύσει η “δημοκρατία” του ιμπεριαλισμού.

Είναι τέτοιος, δε, ο γκεμπελισμός που η αποκάλυψή του γελοιοποιεί πλήρως όλα αυτά τα “δημοκρατικά” σκουπίδια που έχουν φτάσει σε τέτοιο σημείο εξαπάτησης και διακίνησης fake news ώστε να βαφτίζουν φωτογραφίες από την… Νικαράγουα, εικόνες από την… Αίγυπτο αλλά ακόμα και βίντεο από το… Κόπα Αμέρικα σαν εικόνες των “αντικυβερνητικών διαδηλώσεων” από την Κούβα…

 

Η έρευνα του ισπανικού τμήματος του γαλλικού πρακτορείου AFP  είναι αποκαλυπτική:

Καμπάνα κινδύνων

 

 

Σε άλλη «πίστα» έχει περάσει πλέον η στάση της ελληνικής αστικής τάξης, στην προσπάθειά της να αναβαθμίσει τα συμφέροντά της στην περιοχή.

Από τη Βαλτική και την Ουκρανία, με την κυβέρνηση διά στόματος υπουργού Εξωτερικών να δηλώνει ότι «εμείς μπορούμε να γίνουμε ο ιδανικός σύμμαχος και βοηθός» της Ουκρανίας στην ευρωατλαντική της πορεία. Τα Βαλκάνια, όπου προετοιμάζει το έδαφος για την αναγνώριση του προτεκτοράτου του Κοσόβου. Τη Λιβύη, όπου οι επιχειρηματικοί όμιλοι ακονίζουν «μαχαιροπίρουνα» για τον νέο γύρο μοιρασιάς της λείας. Την Ανατολική Μεσόγειο και τον Περσικό, όπου υπηρετώντας τον ΝΑΤΟικό σχεδιασμό για οικονομικά και στρατιωτικά αναχώματα σε Κίνα και Ρωσία, η κυβέρνηση υπογράφει και νέες συμφωνίες με τις πετρελαιομοναρχίες του Κόλπου που «ακόμα και πριν λίγα χρόνια θα φαίνονταν πέρα από τις δυνατότητες της κοινής μας φαντασίας». Παντού επιβεβαιώνεται ότι επιθετικά η ελληνική αστική τάξη χώνει βαθιά τον λαό και τη χώρα στη δίνη των ευρωατλαντικών σχεδιασμών.

Γιατί τιμωρήθηκαν οι στρατιώτες στη Λέσβο;

 

Φώτο Αρχείου / Στρατιώτες Εθνοφρουράς, 98 ΑΔΤΕ, Λέσβος – Επιτηρητικό Φυλάκιο «Παναγιά» – Δεκέμβρης 2019 / Πηγή: Eurokinissi


Δεν αποτελεί «κεραυνό εν αιθρία» η άδικη τιμωρία 10 ημερών φυλάκισης, που επέβαλε η διοίκηση του 98 Τάγματος Υγειονομικού Εθνοφυλακής σε οπλίτη γιατρό που υπηρετεί τη θητεία του, επειδή «εγκλημάτησε», χαιρετίζοντας την πρόθεση συμμετοχής χιλιάδων νέων στο 30ό Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας που έγινε στη Μυτιλήνη.

* * *

Η ποινή αυτή αποτελεί έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα της αυθαιρεσίας, του αυταρχισμού και της βιαιότητας που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση, ως μέσον επιβολής, προκειμένου να στραγγαλίσει κάθε φωνή που αρνείται να «συμπλεύσει» με την πολιτική της ΝΑΤΟποίησης των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, με την επικίνδυνη για τον λαό μας εμπλοκή τους στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς στην περιοχή μας, με την απροκάλυπτη πλέον μετατροπή τους σε έναν πολεμικό επιθετικό μοχλό, υπηρέτησης των αμερικανικών σχεδίων στον ανταγωνισμό τους κυρίως με Ρωσία και Κίνα.