Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023

Τροπολογία του ΚΚΕ για επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης

 

ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

 

 

Τροπολογία για την επαναφορά και καταβολή του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους (Δώρο Χριστουγέννων και Πάσχα), κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με τίτλο: «Αναμόρφωση επαγγελματικής ασφάλισης, εξορθολογισμός ασφαλιστικής νομοθεσίας, συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, σύστημα διορισμού και προσλήψεων των εκπαιδευτικών της δημόσιας υπηρεσίας απασχόλησης και λοιπές διατάξεις».

Το κείμενο της τροπολογίας έχει ως εξής: 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ Για την Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστη (18 Δεκεμβρίου)


Copyright 2023 The Associated

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστη σημαδεύεται από την ανηλεή σφαγή του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ και τον βίαιο ξεριζωμό χιλιάδων ανθρώπων, από τη συνέχιση του ιμπεριαλιστικού πολέμου στο έδαφος της Ουκρανίας με εκατομμύρια πρόσφυγες.

Ταυτόχρονα, συμπληρώνονται 6 μήνες από το πολύνεκρο ναυάγιο ξεριζωμένων ανοιχτά της Πύλου. Το ΚΚΕ απαιτεί την άμεση απόδοση όλων των ευθυνών για τον άδικο θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων, ανυπεράσπιστων παιδιών. Επισημαίνει τους τεράστιους κινδύνους από την ενίσχυση της πολιτικής καταστολής της ΕΕ και των κρατών - μελών, που θα οδηγήσουν σε νέες παρόμοιες τραγωδίες και εκατόμβες νεκρών.

Η κεντρική πολιτική γραμμή ΕΕ και αστικών κυβερνήσεων στοχεύει στη δήθεν πάταξη της «παράνομης μετανάστευσης», μεταθέτοντας την ευθύνη του ξεριζωμού στους ίδιους τους κατατρεγμένους. Σε επίσημα κείμενά τους, κάνουν λόγο για τη «νέα υβριδική απειλή» σε βάρος των, δήθεν, «δημοκρατικών αξιών» και του «δυτικού πολιτισμού». Καλλιεργούν το φασιστικό και ρατσιστικό δηλητήριο. Κρύβουν τις πραγματικές αιτίες της μετανάστευσης και της προσφυγιάς, που είναι ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος και οι κάθε είδους επεμβάσεις, τα αυταρχικά καθεστώτα, η καταλήστευση του περιβάλλοντος και του πλούτου των χωρών από τους ιμπεριαλιστές, που σκορπούν τον θάνατο, τον φόβο, την ακραία φτώχεια και την εξαθλίωση σε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη.

ΗΠΑ Διαμαρτυρία στη Google για να σταματήσει η υποστήριξη της εταιρείας στο Ισραήλ (VIDEO)

 

 

Εκατοντάδες εργαζόμενοι της Google και άλλοι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν την Πέμπτη στο Σαν Φρανσίσκο και διαμαρτυρήθηκαν ενάντια στο Project Nimbus, τη σύμβαση της Google με την ισραηλινή κυβέρνηση για την παροχή λογισμικού και «υπηρεσιών ασφαλείας».

Διαδηλωτές έξω από τα γραφεία της Google στην Market Street ξάπλωσαν στο πεζοδρόμιο κάτω από λευκά σάβανα που έγραφαν «Γενοκτονία» στα χρώματα της Google και φώναζαν το σύνθημα: «Google, δεν μπορείς να κρυφτείς, σε κατηγορούμε για γενοκτονία».

Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 16 - 17 Δεκεμβρίου 2023

 

 

Διαβάστε στο «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου», 16-17 Δεκέμβρη 2023:

 

ΜΑΖΙΚΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ

Κάτω ο προϋπολογισμός της ακρίβειας και των φόρων! Μέτρα τώρα για το λαϊκό εισόδημα!

ΕΚ∆ΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΣΕΦ

Με το ΚΚΕ για να δυναμώσει η πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση, να ανοίξει δρόμος ανατροπής

ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΡΕΙΣ – ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΩΝ

Πανθεσσαλική κινητοποίηση για αποζημιώσεις, εισόδημα και πλήρη αποκατάσταση

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ

Ανοιχτό κάλεσμα στη σύσκεψη – συλλαλητήριο στη Λάρυμνα

Την Κυριακή 17/12 στις 10.30 π.µ.