Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

Όταν το «ΚΚΕ εσωτερικού» πανηγύριζε για την ανατροπή της Σοβιετικής Ένωσης! • (Για τους αριστερούς των σαλονιών που ευνοήθηκαν από το σύστημα και το υπηρέτησαν… «πολεμώντας» το)

 


 
Έχει μερικούς «αμετανόητους» που εν μέσω σκιάς θανάτου, βασιλεύοντος του Αλεξίου Ελπίδα του Λαοκτόνου, δεν παύουν να αναζητούν το παρελθόν των κανιβάλων που ήρθαν ντυμένοι αριστεροί για να κοροϊδέψουν τον κόσμο και αμέσως με την ανάληψη της διακυβέρνησης ξεκίνησαν να παίρνουν κεφάλια επιδιώκοντας να μην αφήσουν λαϊκό κεφάλι για λαϊκό κεφάλι στη θέση του! Έτσι ένας από αυτούς τους «αμετανόητους» βρήκε μία συνέντευξη ενός σημαίνοντος στελέχους της προδοτικής αριστεράς, της λεγόμενης και ανανεωτικής, που χρονολογείται τέσσερα χρόνια πριν και στην οποία μεταξύ άλλων βρωμιών και αθλιοτήτων ο αναθεωρητής λέει και τα εξής:

«Την απόλαυσα την πτώση του υπαρκτού σοσιαλισµού. Ήθελα να βγω και να πω ότι “εµείς σας τα λέγαµε, δεν πάει αυτό το πράγµα και δεν µας ακούγατε”. Ο κοµµουνισµός δεν είναι η ανελεύθερη τραγωδία της Σοβιετικής Ένωσης. Η ελεύθερη αγορά µπορεί να λειτουργεί µια χαρά, αρκεί να µην είναι χρηµατιστήριο. Το βλέπεις και µε τις πατάτες τώρα. Αυτή η αγορά απαιτεί µεσάζοντες οι οποίοι ήταν αδύνατο να βρεθούν χωρίς ένα αστικό σύστηµα. Τώρα όµως µε το Ιnternet είναι πιο εύκολο»!

Καλοκαιρινές παραστάσεις..



Την καλοκαιρινή περιοδεία του φαίνεται ότι έχει ξεκινήσει ο «θίασος» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, «ανεβάζοντας» - τι άλλο; - την πολυπαιγμένη, αν και όχι με τόση επιτυχία είναι η αλήθεια, παράσταση της «σκληρής διαπραγμάτευσης». Αυτή τη φορά, το γνωστό σενάριο των «ιδεοληπτικών» και σκληρών δανειστών και «της ηρωικά πεσούσης» κυβέρνησης εκτυλίσσεται στο πεδίο των εργασιακών και των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων. 
 
Αλλά μιας που το σενάριο δεν προσφέρεται για γκραν φινάλε και το δράμα των λαϊκών στρωμάτων είναι χωρίς τέλος, ο υπουργός Εργασίας, εκ των βασικών πρωταγωνιστών της αντιλαϊκής παράστασης, είπε να το ρίξει στην κωμωδία, δηλώνοντας χτες ότι «θα απομονώσουμε το ΔΝΤ στη διαπραγμάτευση, ακριβώς όπως πετύχαμε στο Ασφαλιστικό»!

Γίνεται ο λύκος πρόβατο;
 
«Τσίπρας στο ΝΑΤΟ: Να δώσουμε χώρο στο διάλογο, όχι στην επιθετικότητα». Ετσι τιτλοφορεί η «Αυγή» το ρεπορτάζ της με τις παρεμβάσεις του πρωθυπουργού στην πρόσφατη Σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία. 

Γράφει, μάλιστα, ότι ο Αλ. Τσίπρας είπε: «Πρέπει να μάθουμε από τα λάθη μας. Οχι να δώσουμε έδαφος στην επιθετικότητα, αλλά να την αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά», αναδεικνύοντας, όπως γράφει η «Αυγή», την ευθύνη του ΝΑΤΟ στην αποσταθεροποίηση περιοχών. 

Η κυβέρνηση, ως ΝΑΤΟικότερη του ΝΑΤΟ, πασχίζει να εξωραΐσει στις λαϊκές συνειδήσεις το ρόλο και το χαρακτήρα του, ως δολοφονική πολεμική ιμπεριαλιστική μηχανή που δρα στο πλαίσιο των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών για τα συμφέροντα των μονοπωλίων των ισχυρών κρατών - μελών της, προβάλλοντας το παραμύθι ότι μπορεί (το ΝΑΤΟ) να γίνει παράγοντας σταθερότητας και ειρήνης για τους λαούς. 

Πρόκειται για επικίνδυνη, αποπροσανατολιστική τακτική, με στόχο τη στράτευση του λαού στα επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια. Ας αναλογιστεί, όμως, ο λαός μας: Γίνεται ο λύκος πρόβατο;