Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017

Γιατί πίνω μπάφους και παίζω PRO με πρόσημο αριστερό!


Που να το φανταστείς ότι οι τύποι που έγιναν κυβέρνηση τάζοντας να σκίσουν τα μνημόνια με έναν νόμο, τώρα με έναν νόμο θα νομιμοποιήσουν τον μπάφο για να πίνεις και για να ξεχνάς τα παλιά μνημόνια που δεν έσκισαν και τα νέα τα χειρότερα που ψήφισαν! 
Πού να φανταστείς ότι οι σωτήρες με τα κόκκινα βρακιά που θα έφερναν την ελπίδα, όταν μιλούσαν για την ελπίδα εννοούσαν τον μπάφο! 
Που να φανταστείς ότι η ελπίδα που θα πλημύριζε την χώρα ήταν ο μπάφος που θα καλλιεργείται στα μπαλκόνια για να πίνει ο λαός και να ξεχνά τον πόνο από την βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική που ασκείται!
Τι να πεις και τι ν’ αφήσεις όταν ακούς από "αριστερό" υφυπουργό να λέει σε συνέντευξή του ότι:

«Ντίλερς» του κεφαλαίου



Αρχές καλοκαιριού, εκπρόσωποι μεγάλων βιομηχανιών από τον κλάδο της παραγωγής «φαρμακευτικής» κάνναβης με έδρα τις ΗΠΑ, το Ισραήλ και τη Γαλλία, συναντιούνται στην Ελλάδα με κυβερνητικούς παράγοντες. Επισημαίνουν το ιδιαίτερα γόνιμο και πρόσφορο έδαφος της χώρας, σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές, για την καλλιέργεια κάνναβης, το οποίο θα τους εξασφαλίζει αποδοτικότερη παραγωγή, και εκφράζουν την πρόθεσή τους να προχωρήσουν άμεσα στην αγορά μεγάλων καλλιεργούμενων εκτάσεων. Οι ίδιοι εκτιμούν ότι ο τζίρος από την υποτιθέμενη «φαρμακευτική» κάνναβη ενδέχεται να αγγίξει το ποσό των 220 δισ. ευρώ σε βάθος δεκαετίας. Τέλη Σεπτέμβρη, σε ρόλο «λαγού», 46 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταθέτουν Ερώτηση στη Βουλή με θέμα «την ιατρική χρήση της κάνναβης και τις αναπτυξιακές προοπτικές της», ζητώντας «επιτέλους» να γίνεται η παραγωγή και διακίνησή της και εκτός κρατικού μονοπωλίου.

Μήπως η βιολογία είναι ιδεολογία;



Oι σεξουαλικές πρακτικές ως κοινωνικές και πολιτισμικές πρακτικές

Κατά κάποιο τρόπο  τα δικαιώματα (ανθρώπινα, ατομικά κ.ο.κ.) που περιβάλλουν τους βιόκοσμους αναπαραγωγής της εργατικής δύναμης (οικογένεια, προσωπικές σχέσεις κ.λπ.) συγκροτούν νομικο-θεσμικά στην αστική κοινωνία τον «ιδιωτικό χώρο». Η προστασία αυτού του χώρου συνιστά την «αναγκαία παραχώρηση»  από μεριάς του κεφαλαίου, στα άτομα, καθώς η κοινωνική εργασία που εδώ προσφέρεται (οικιακή εργασία, εργασία φροντίδας και ανατροφής) απαιτεί τέτοια ποιοτικά χαρακτηριστικά που μόνο άτομα που αισθάνονται ελεύθερα και ιδιωτικά, κυριολεκτικά «σαν στο σπίτι τους»,  μπορούν να προσφέρουν. Ακριβώς επειδή πρόκειται για ποιοτική εργασία το κράτος ή, το κεφάλαιο αρνούνται εξαιτίας του δυσανάλογου κόστους να την αναλάβουν.

Στη μνήμη των 65 εκτελεσμένων αγωνιστών στην Αλεξανδρούπολη καταδικασμένων από το έκτακτο στρατοδικείο



ΤΕ ΕΒΡΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Την Κυριακή η εκδήλωση για τους εκτελεσμένους αγωνιστές

Μετά από πολύμηνη ερευνητική προσπάθεια
Πολιτική εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους αγωνιστές, μαχητές του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ και του ΔΣΕ, που εκτελέστηκαν από το Εκτακτο Στρατοδικείο Αλεξανδρούπολης την περίοδο 1946 - '49, διοργανώνει η ΤΟ Εβρου του ΚΚΕ, την Κυριακή 15 Οκτώβρη, στις 11 π.μ., στα παλιά Νεκροταφεία 
Αλεξανδρούπολης. Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Δημήτρης Παπατολίδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΕΠ Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης.
Θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια μνημείου όπου υπάρχουν χαραγμένα τα ονόματα των 65 εκτελεσμένων αγωνιστών. Το μνημείο τοποθετήθηκε εντός των νεκροταφείων και σε απόσταση 50 μέτρων από τον τόπο εκτελέσεων.

Ξέχασε


Τι κάνεις όταν είσαι ΣΥΡΙΖΑ και δεν μπορείς να αντιπαρατεθείς στις θέσεις του ΚΚΕ, το οποίο, ανάμεσα στα άλλα, σου χαλάει τα παραμύθια περί «συντήρησης» και «προόδου» που πασχίζεις να στήσεις πάνω σε ψεύτικες διαχωριστικές γραμμές; Την απάντηση τη δίνει η χτεσινή «Αυγή», με το άρθρο της για την «αντιδραστική μεταφυσική του ΚΚΕ», χαρίζοντας ταυτόχρονα απλόχερα το γέλιο. Αλλά και το θαυμασμό για την αρθρογράφο, που μέσα σε τόσο λίγες λέξεις κατάφερε να χωρέσει θρησκευτικές δοξασίες, βαθυστόχαστες αναλύσεις για το εργατικό κίνημα, αλλά και τις «διεκδικήσεις των επαναστατημένων μαζών» (ανάμεσα στις οποίες, αν καταλάβαμε καλά τη ...βαθιά ανάλυση, εντάσσεται και το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την «ταυτότητα φύλου»!), τον Κάουτσκι, ολίγο από χρυσαυγίτικο εσμό περί «ΚΚΕ - επιχείρησης». Και κατόπιν όλων αυτών, «συμπόνια» για το ΚΚΕ που «αδικεί τον εαυτό του». Το μόνο που ξέχασε να βάλει στο άρθρο της είναι δυο λόγια για το νομοσχέδιο σχετικά με την κάνναβη. Για το οποίο, όπως προδίδουν τα γραφόμενά της, θα πρέπει να δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον...