Τρίτη 5 Μαρτίου 2024

Κυβέρνηση και παπαγαλάκια για τη Φ/Γ «ΥΔΡΑ»: «Επαγγελματίες είναι», ας πάρουν το «ρίσκο» να πάνε σε «προκλήσεις»!

 


Γιάννης Ντουνιαδάκης: Φαντάζομαι όμως, αξιότιμε κύριε υπουργέ, στα γραφεία του υπουργείου σας, έχετε αναρτημένους ζωγραφικούς πίνακες με ηρωικές στιγμές πάνω στο γαλάζιο του Αιγαίου και στα βουνά της πατρίδας! Δεν έχετε από τις ναυτικές και άλλες πολεμικές «προκλήσεις» του παρελθόντος! Ούτε από τη Κριμαία, ούτε από τη Μ. Ασία, ούτε από την Κορέα!

Τι έγινε; Μπήκε η φρεγάτα «ΥΔΡΑ» στην Ερυθρά; Πότε φτάνει; Θα τα καταφέρει; Αυτά ακούς συνέχεια, ακόμα και από ανθρώπους που καμιά σχέση δεν έχουν με το Πολεμικό Ναυτικό.

Στελέχη της κυβέρνησης το παίζουν – ίσως και να είναι – «άνετοι» πίσω από τα βαριά τους γραφεία, τις λιμουζίνες, τις φρουρές και τα «παρουσιάστε»!

Δεν ξέρουν τι σημαίνει «πλους σε πολεμικές συνθήκες»! Ξέρουν όμως, δεν μπορεί, τι σημαίνει κατευθυνόμενο βλήμα και UAV. Σίγουρα κάτι θα τους είπαν για «αμοιβαίες παρεμβολές»! Ξεμπερδεύουν, όμως, πετώντας για τους στρατιωτικούς μερικά… «επαγγελματίες είναι», αντέχουν το «ρίσκο»! Δηλαδή, όπου αποφασίσουν από κοινού με τους συμμάχους τους και τη συναίνεση άλλων κομμάτων, θα πρέπει να πάνε οι στρατιωτικοί; Στον Ινδικό… στον Ινδικό; Θα «χρειαστεί» στον Ειρηνικό, στον Ειρηνικό Ωκεανό θα πάνε; Γι’ αυτό φτιάχνονται οι BELHARA με δυνατότητες για αντιαεροπορική άμυνα περιοχής, ή τα F-35! Είδαμε πού πήγαν τα ΒΜΡ-1, άλλος εξοπλισμός και πυρομαχικά. Στην Ουκρανία! Είδαμε τα «Patriot», στη Σαουδική Αραβία.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕ ΚΚΕ «Ασπιρίνες» κοροϊδίας και «απροειδοποίητα» τηλεοπτικά σόου από την κυβέρνηση για την ακρίβεια

 

Πηγή: Eurokinissi

 

Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σχετικά με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για την ακρίβεια, αναφέρει: 

«Όσο οι μισθοί παραμένουν καθηλωμένοι στα επίπεδα του 2009 και εξανεμίζονται από την τεράστια αύξηση των τιμών, όσο οι φόροι στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης παραμένουν άθικτοι για να εξασφαλίζουν τα πλεονάσματα και όσο η κερδοφορία των ομίλων, ανάμεσά τους και των σούπερ μάρκετ, παραμένει στο απυρόβλητο, τόσο τα κυβερνητικά μέτρα θα εξαντλούνται σε “ασπιρίνες” κοροϊδίας και “απροειδοποίητα” τηλεοπτικά σόου του πρωθυπουργού».

Τι θα γινόταν;

 

Μια μικρή σε ένταση και διάρκεια βροχή ήταν αρκετή, το βράδυ της Παρασκευής, να θέσει σε επιφυλακή τα χωριά της Φαρκαδόνας Τρικάλων, όπου πλημμύρισαν ξανά γεωργικές εκτάσεις από την υπερχείλιση του Πηνειού και την έλλειψη βασικών αντιπλημμυρικών υποδομών. Οι κάτοικοι του Κεραμιδίου, που είχε «πνιγεί» τον περασμένο Σεπτέμβρη, λαχτάρισαν βλέποντας τα νερά να ανεβαίνουν ξανά, ενώ το φράγμα μεταξύ Κεραμιδίου και Φαρκαδόνας δεν άντεξε, με αποτέλεσμα να γίνουν λίμνη τα χωράφια, οδηγώντας τους αγρότες σε απόγνωση. Οι κάτοικοι της συγκεκριμένης περιοχής ζουν μόνιμα με τον φόβο της πλημμύρας και ειδικά μετά τον «Daniel» η ανησυχία μεγαλώνει με την πρώτη βροχή λόγω των κατεστραμμένων αναχωμάτων. Αυτές τις μέρες, όλοι αναρωτιούνται τι θα είχε συμβεί αν ο χειμώνας είχε περισσότερες και δυνατότερες βροχές, όταν με μερικές ψιχάλες τα ποτάμια φουσκώνουν και μεγάλες εκτάσεις βυθίζονται κάτω από το νερό. Η ανάγκη ολοκληρωμένης αντιπλημμυρικής προστασίας, σε αντίθεση με όσα προβλέπει το κυβερνητικό master plan για τη Θεσσαλία, προκύπτει από παντού και προπάντων από την ανάγκη του λαού να παραμείνει και να δουλέψει στον τόπο του, χωρίς να κοιτάζει κάθε μέρα τον ουρανό με αγωνία και χωρίς η προστασία της ζωής και της περιουσίας του να εξαρτάται από το αν θα βρέξει και πόσο.

Στο χέρι του λαού!


 

Από την περασμένη Κυριακή, η φρεγάτα «Υδρα» πλέει στα επικίνδυνα νερά της Ερυθράς Θάλασσας.

Η συμμετοχή της στην ευρωπαϊκή και ευρωατλαντική ναυτική αποστολή επιβεβαιώνει ότι η αστική τάξη δεν διστάζει να μπλέξει τον λαό σε πολεμικές περιπέτειες, να τον οδηγήσει ακόμα και σε πόλεμο, προκειμένου να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της και τα συμφέροντα των ΑμερικανοΝΑΤΟικών συμμάχων της.

Το έκανε πολλές φορές στο παρελθόν, δεν διστάζει να το κάνει και σήμερα, με επώδυνες, έως και καταστροφικές συνέπειες για τον λαό.

Τα δικά της συμφέροντα κρύβονται πίσω από το «εθνικό συμφέρον», που επικαλούνται ξεδιάντροπα η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα, προκειμένου να δικαιολογήσουν την αποστολή.

Ενάμιση μήνα προετοιμάζεται η φρεγάτα «Υδρα» κι ενώ απέπλευσε εδώ και μια βδομάδα, κανένα από τα άλλα κόμματα, ιδιαίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, δεν έχει πει μια λέξη γι' αυτήν την επικίνδυνη και απαράδεκτη πολεμική αποστολή.

"Η χώρα είναι υποχρεωμένη να ενσωματώνει τις οδηγίες της ΕΕ"


 

Στις 9 Ιουνίου θα στηθούν οι κάλπες των ευρωεκλογών. Η σημασία τους, το τι κρίνεται, το ποια ψήφος θα "μετρήσει" υπέρ του λαού είναι δεδομένο πως θα βρεθούν στο επίκεντρο της συζήτησης τόσο από την κυβέρνηση όσο και από τα άλλα κόμματα.

Από τώρα ωστόσο διακρίνεται μία συζήτηση που ερμηνεύει εκ των προτέρων την ψήφο στις Ευρωεκλογές ως "πιο χαλαρή". Η αλήθεια είναι ότι το "σφίξιμο" έρχεται πάντα μετά τις κάθε φορά ευρωεκλογές. Γιατί το λέμε αυτό; Γιατί ότι ψηφίζεται στο Ευρωκοινοβούλιο και ότι αποφασίζεται στα άλλα όργανα της ΕΕ με μαθηματική ακρίβεια έρχεται μετά να γίνει νόμος κάθε κράτους - μέλους.

Το τι ψηφίζεται και τι αποφασίζεται στην ΕΕ δεν είναι καθόλου "χαλαρή" συζήτηση, ακριβώς γιατί δεν είναι καθόλου "χαλαρή" η καθημερινότητα των εργατικών λαϊκών στρωμάτων. Η πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων είναι αυτή που ευθύνεται για όσα κάθε μέρα αντιμετωπίζει ο λαός και η νεολαία: