Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2019

ΠΕΡΙ NOVARTIS: «Η ΨΕΙΡΑ ΕΧΕΙ ΒΓΕΙ ΣΤΟ ΓΙΑΚΑ» ?!!


...Πού οφείλεται,αυτή η διαχρονικότητα του προβλήματος αν όχι στο γεγονός ότι η ρίζα του προβλήματος (άρα και της λύσης του) ξεκινάει από τα σπάργανα του πολιτικο-οικονομικού συστήματος, των δομών του, της λειτουργίας του;

NOVARTIS και θεάματα



Το θέμα Novartis έχει περάσει πλέον σε νέα φάση… κλωτσοπατινάδας με τους πρώην προστατευόμενους μάρτυρες να καθίστανται κατηγορούμενοι και τους ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ σε μια αποθέωση της κατρακύλας του νεοδικομματισμού αφενός να τσακώνονται μεταξύ τους για το ποιος είναι ο διεφθαρμένος και ποιος ο λασπολόγος, αφετέρου για το ποιος σέβεται ή το ποιος παρεμβαίνει στην δικαιοσύνη.
Κατά τα λοιπά η υπόθεση Novartis, σκάνδαλο ήταν, σκάνδαλο είναι και σκάνδαλο παραμένει. Και όπως κάθε τρανταχτό σκάνδαλο, όπως όλα εκείνα που γεμίζουν τα θησαυροφυλάκια των μονοπωλίων στο σύστημα που υπηρετούν και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ, το κόστος του το πληρώνει ο λαός.

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Θεομηνία είναι η πολιτική όσων υποκλίνονται στα επιχειρηματικά συμφέροντα και αδιαφορούν για τις λαϊκές ανάγκες

 


«Θεομηνία δεν είναι τα καιρικά φαινόμενα. Θεομηνία είναι η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με τη στήριξη και των άλλων αστικών κομμάτων, η "παρεπόμενη" πολιτική Περιφερειών και δήμων που από κοινού υποκλίνονται στα επιχειρηματικά συμφέροντα», τονίζει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Κεντρικής Μακεδονίας σε ανακοίνωσή της σχετικά με τα προβλήματα που προκάλεσε τις τελευταίες δύο ημέρες το αναμενόμενο κατά τα άλλα κύμα κακοκαιρίας. 

Καλεί επίσης τους εργαζόμενους να απομονώσουν, να καταδικάσουν την πολιτική «θεομηνία» που βάζει στο περιθώριο ακόμα και τις πιο ζωτικές ανάγκες τους, να θέσουν ως κριτήριο τις ανάγκες τους και να δώσουν απάντηση σε κυβέρνηση, κόμματα, Περιφέρειες και δήμους που είναι «οικονόμοι» για τις λαϊκές ανάγκες και «ανοιχτοχέρηδες» για τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Μετά τα σοβαρότατα προβλήματα και τα όσα τραγελαφικά συνέβησαν με τις χιονοπτώσεις στη Θεσσαλονίκη το 2017 (με αποκορύφωμα τη παγκόσμια πρωτοτυπία να παγώσει το αλάτι που χρησιμοποιείται για την αντιπαγική προστασία), κάθε καλόπιστος είχε πειστεί ότι κάποιοι θα έβαζαν μυαλό και θα έπαιρναν κάποια μέτρα για την αντιμετώπιση ανάλογων καταστάσεων στο μέλλον.

ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ


Ενταγμένη στους αντιλαϊκούς στόχους και τους κανόνες της ανάπτυξης για το κεφάλαιο
Ζητήματα όπως αυτό της Υγείας, που είναι άλυτα στη σύγχρονη καπιταλιστική Ελλάδα και όχι μόνο, λύθηκαν ή άρχισαν να λύνονται στο σοσιαλισμό πριν από 90 χρόνια
Ζητήματα όπως αυτό της Υγείας, που είναι άλυτα στη σύγχρονη καπιταλιστική Ελλάδα και όχι μόνο, λύθηκαν ή άρχισαν να λύνονται στο σοσιαλισμό πριν από 90 χρόνια
Το τελευταίο διάστημα είναι στην επικαιρότητα άλλη μια μεταρρύθμιση της κυβέρνησης που αφορά τη δημόσια Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) και πιο συγκεκριμένα την πορεία της υλοποίησης του σχεδίου για τη δημιουργία των Τοπικών Μονάδων Υγείας (ΤΟΜΥ), με τους οικογενειακούς γιατρούς (παθολόγους, γενικούς γιατρούς, παιδίατρους) για τον ενήλικο και τον βρεφικό - παιδικό πληθυσμό.
 Από την αρχή που νομοθετήθηκε το μέτρο αυτό, η μεν κυβέρνηση του προσέδωσε «επαναστατικό» χαρακτήρα, διότι έρχεται να καλύψει ένα «έλλειμμα» που υπήρχε στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, η δε «αντιπολίτευση» προβάλλει την «προχειρότητα», τη «βιασύνη» και τον ανεπαρκή σχεδιασμό της κυβέρνησης για την υλοποίησή του. Ορισμένοι φτάνουν στο σημείο να την κατηγορούν για την προώθηση ενός «σοβιετικού» μοντέλου στην ΠΦΥ.

Αλλοι αξιοποιούν το γεγονός ότι από τις 239 ΤΟΜΥ, που ήταν ο σχεδιασμός της κυβέρνησης, έχουν συγκροτηθεί μόνο οι 101, άλλοι αξιοποιούν ότι υπάρχουν δήμοι και περιοχές όπου δεν υπάρχουν καθόλου οικογενειακοί γιατροί και άλλοι προσθέτουν ότι με τον τρόπο που εφαρμόζεται το μέτρο, καταργείται για τους ασθενείς η «ελευθερία επιλογής του γιατρού της αρεσκείας τους».

Η αλήθεια είναι ότι διαχρονικά - απ' όλες τις αστικές κυβερνήσεις - υπήρξαν μεταρρυθμίσεις στο δημόσιο σύστημα Υγείας. Αυτό είναι αντικειμενικό, διότι ένα σύστημα Υγείας, ανεξαρτήτως κοινωνικού - οικονομικού συστήματος, δεν μπορεί να μένει «ακίνητο». Αλλάζουν οι ανάγκες, εμφανίζονται νέες, οι οποίες απαιτούν τις αντίστοιχες προσαρμογές.

Οσο αυτό το γεγονός είναι αντικειμενικό, άλλο τόσο είναι αντικειμενικό οι μεταρρυθμίσεις να καθορίζονται από το χαρακτήρα της ανάπτυξης. Αν δηλαδή αυτή υπηρετεί τις κοινωνικές - λαϊκές ανάγκες ή την ανταγωνιστικότητα και τη μέγιστη κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, όπως συμβαίνει σήμερα στον καπιταλισμό. Μεταρρυθμίσεις «ουδέτερες» δεν υπάρχουν.

Τη νέα χρονιά να γίνει βήμα απεγκλωβισμού του λαού από τους στόχους του κεφαλαίου


Ποδαρικό με ένταση της αντιλαϊκής «μεταμνημονιακής» επίθεσης κάνει το 2019 για τα εργατικά - λαϊκά στρώματα και μεταξύ άλλων ξεχωρίζει η δεύτερη «αξιολόγηση» που ξεκινά τις επόμενες μέρες, στο πλαίσιο της λεγόμενης «ενισχυμένης εποπτείας». Στο επίκεντρο της αξιολόγησης του αντιλαϊκού έργου της κυβέρνησης βρίσκεται η διαχείριση των «κόκκινων» δανείων, δηλαδή το σφίξιμο της θηλιάς στα λαϊκά νοικοκυριά, για να πάρουν ανάσες οι τράπεζες και να χρηματοδοτήσουν πιο εύκολα τις επενδύσεις των μονοπωλιακών ομίλων. Από την «ατζέντα» της κυβέρνησης και των «εταίρων» της δεν λείπουν και οι άλλες αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις που πλήττουν τους εργαζόμενους, όπως οι ιδιωτικοποιήσεις για το άνοιγμα νέων πεδίων κερδοφορίας, ως την άλλη όψη της έντασης της εκμετάλλευσης.
 Στα παραπάνω προστίθενται και οι «αυξημένες υποχρεώσεις» των εργαζομένων, για να αντεπεξέλθουν στην τεράστια φοροληστεία που τους επιφυλάσσει ο νέος προϋπολογισμός, αφού τα ποσά που προβλέπεται να συγκεντρωθούν από το ξεζούμισμα του λαού είναι 1 δισ. ευρώ περισσότερα σε σχέση με πέρυσι. 
Αντίστοιχα, διογκώνονται οι έμμεσοι φόροι, ενώ οι νέες αυξημένες αντικειμενικές τιμές των ακινήτων θα φουσκώσουν όλα τα σχετικά χαράτσια για τα λαϊκά νοικοκυριά, από το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας μέχρι τον νέο, δήθεν μειωμένο, ΕΝΦΙΑ.

Η NOVA ARS και τα ... λουκάνικα


Νέα χρονιά, νέα τέχνη, που λεν κι οι πανταχού παρόντες πολιτικοί καλικάντζαροι! Συνίσταται από σειρά «προειδοποιήσεων» του τι μέλλει γενέσθαι το εκλογικά κολασμένο 2019.
 
Το επικίνδυνο μ' αυτές τις προειδοποιήσεις είναι ότι στην πλειονότητά τους εμφανίζονται ως μπαλαφάρες, τουιτεράδικες αμετροέπειες, φτηνά αστεία κι ακόμα πιο κιτσάτες εικονογραφήσεις επιτυχιών, κάτι σαν τη φωτογραφία του Τσίπρα που γέρνει στη σήραγγα του Μετρό να δει το τρένο που θα σφυρίξει τρεις φορές μετά από δυο χρόνια ή τον Καμμένο να αποδεικνύει ότι έχει δίκιο που φοράει στρατιωτικές στολές αφού τις φοράει κι ο Τραμπ, η μούσα του.
 
Η κατεξοχήν προειδοποίηση είναι διευκρινιστική. Βγαίνουμε από τα μνημόνια και κατά την εκδοχή ΣΥΡΙΖΑ αυτό σημαίνει ότι όπου κλείνει ένα εργοστάσιο θ' ανοίγει μια αμερικάνικη στρατιωτική βάση. Σημαίνει ότι ο καβγάς κυβέρνησης - αξιωματικής αντιπολίτευσης θα γίνεται για τη σκιά του γαϊδάρου κι όχι για τα «γαϊδούρια» που μπορεί να νοσηλευτούν αν χρειαστεί σε νοσοκομεία με σοβαρά προβλήματα και ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.