Σάββατο 29 Ιουλίου 2023

ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ - «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ» - ΝΙΚΗ - ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ Είμαστε μια ... ωραία - αντιλαϊκή - ατμόσφαιρα

 

Στα τρία πρώτα νομοσχέδια που έφερε η κυβέρνηση στη Βουλή, έδειξαν τη διάθεσή τους για συναίνεση

 

INTIME NEWS

Με το «καλημέρα», ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Πλεύση Ελευθερίας, ακροδεξιά και φασιστικά μορφώματα έδειξαν τη συναίνεσή τους στο αντιλαϊκό έργο της κυβέρνησης της ΝΔ, το οποίο έχει ξεκινήσει και μάλιστα με φόρα από την περασμένη Δευτέρα με τη συζήτηση και ψήφιση δύο νομοσχεδίων και πολλών τροπολογιών.

Τα αποκαλυπτήρια έγιναν από το πρώτο κιόλας νομοσχέδιο που πέρασε στη Βουλή, δηλαδή το τερατούργημα για την ψήφο των αποδήμων, με ρυθμίσεις που αλλοιώνουν πλήρως το εκλογικό σώμα. Επί δύο μέρες, όσο δηλαδή διήρκεσε η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής (24 - 25 Ιούλη), ξεχείλισαν η συναίνεση και η ...εθνική ομοψυχία ανάμεσα σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και τα άλλα αστικά κόμματα. Πλήρως στοιχισμένα με τους στόχους της κυβέρνησης, όχι μόνο συμφώνησαν με το νομοσχέδιο αλλά οι όποιες διαφωνίες εκφράστηκαν ήταν για να δώσουν ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στους αντιδραστικούς, βάρβαρους κυβερνητικούς σχεδιασμούς που φέρουν ατόφια τη σφραγίδα της στρατηγικής της ΕΕ, του κεφαλαίου.

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Πυλώνας οι «ιδιοκτήτες» και «διαχειριστές» δασών

 

Πηγή: Eurokinissi

 

Ολη η χώρα έχει αφεθεί στο έλεος των πυρκαγιών που καταστρέφουν δάση, δασικές εκτάσεις, απειλούν πόλεις και κωμοπόλεις, στρατιωτικοί χώροι εκρήγνυνται μαζί με τα πυρομαχικά και βέβαια ο κίνδυνος ενός Βιομηχανικού Ατυχήματος Μεγάλης Εκτασης είναι ορατός.

Η κυβέρνηση με αφορμή τις μεγάλες καταστροφές «άνοιξε» τη συζήτηση για τη «Διαχείριση Δασών». Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θ. Σκυλακάκης, ανέλαβε να φέρει στο τραπέζι το θέμα της εμπλοκής του ιδιωτικού τομέα στα δάση της χώρας. Και δήλωσε ανάμεσα σε άλλα: «Πρέπει ο ιδιωτικός τομέας να γίνει μέρος της πολιτικής μας. Είναι ανάγκη να εμπλακεί ώστε να βγει η καύσιμη ύλη από τα δάση και να αξιοποιηθεί από την αγορά». Πρόσθεσε πως «είναι κρίσιμης σημασίας η παροχή οικονομικών κινήτρων για τον καθαρισμό των δασών μας, η εξειδίκευση των οποίων βρίσκεται σε διαδικασία κατάρτισης». Και στη συνέχεια μπήκε στο ψητό, λέγοντας πως «το φθινόπωρο θα παρουσιαστεί επίσημα το νέο δασικό πλαίσιο μέσω του οποίου θα δοθεί έμφαση στην πρόληψη,με εύρεση πόρων που θα δίνουν κίνητρα, προκειμένου να αξιοποιείται η καύσιμη ύλη και να μετατρέπεται σε βιοκαύσιμα για αγροτικούς και άλλους σκοπούς».

Η κυβερνητική «κοσμογονία» που έγινε πανωλεθρία!

 

Την περασμένη Δευτέρα και Τρίτη, στη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για το νομοσχέδιο με το οποίο αίρονται όλες οι προϋποθέσεις για τη συμμετοχή των Ελλήνων του εξωτερικού στις εθνικές εκλογές, ζήσαμε ένα ρεσιτάλ προκλητικών και ανιστόρητων διαστρεβλώσεων και παραχαράξεων, που βαφτίστηκαν επιχειρήματα.

Επιχειρήθηκε μικροκομματική παραπληροφόρηση, ενώ ακούστηκαν μέσα στο Κοινοβούλιο απαράδεκτες εθνικιστικές κορόνες και πρωτοφανείς κολακείες των κυβερνητικών «σωτήρων», από τους «λαγούς» τους.

Αξίζει να επισημανθεί κάτι που εκτός από επικίνδυνο, ήταν και φαιδρό. Είδαμε τους θύτες, αυτούς δηλαδή που ευθύνονται για τον διωγμό κάποιων ανθρώπων, αλλά και για τα μεγάλα προβλήματά τους, να επιδιώκουν ξανά - θρασύτατα και κυνικά - να εμφανιστούν ως «προστάτες» - «εγγυητές» των δικαιωμάτων τους. Δηλαδή αυτοί που τους έδιωξαν από εδώ, που τους ξερίζωσαν, τώρα θυμήθηκαν να τους υπολογίσουν. Η ΝΔ μπορεί να μην κούνησε ούτε το μικρό της δαχτυλάκι για να εξασφαλίσει την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος στους εργαζόμενους στον τουρισμό ή στους φοιτητές στις πρόσφατες εκλογές, να που τώρα όμως έβαλε τα πόδια στην πλάτη κι έφερε άρον άρον αυτό το νομοσχέδιο. Γιατί άραγε; Τους αγάπησε ξαφνικά;

Αν ναι, γιατί δεν το απέδειξε στην πράξη με κάτι ουσιαστικό; Λύνοντας δηλαδή πρώτα, - έστω - κάποια από τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ελληνες του εξωτερικού; Οπως π.χ. τη δραματική συρρίκνωση και υποβάθμιση της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης των παιδιών εκεί. `Η τις συνθήκες δουλειάς των μεταναστών μας στα μοντέρνα δουλεμπορικά π.χ. της Γερμανίας; Εχει ακουστά για τα mini jobs χωρίς ασφάλιση; Για τα χρόνια προβλήματα των Ελλήνων φοιτητών; Για την ταλαιπωρία στα προξενεία και τις πρεσβείες, όπου καθημερινά μειώνεται το προσωπικό; `Η γνωρίζει μόνο να σκαρφίζεται μεθόδους που εξυπηρετούν τα συμφέροντα τα δικά της και των προϊσταμένων της;

Σταθμοί του Φεστιβάλ σε όλη τη χώρα

 

Το Φεστιβάλ στα τέλη Αυγούστου και όλο τον Σεπτέμβρη θα περάσει από όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας, απλώνοντας το σύνθημά του και δημιουργώντας σε πάρκα και πλατείες «κόκκινες πολιτείες» - σημεία αγωνιστικής συνάντησης της νεολαίας. Είναι τα σημεία εκείνα που θα συναντηθούμε ξανά με τους νέους και τις νέες που δίνουμε μαζί μικρές και μεγαλύτερες μάχες, που συναντηθήκαμε και συναντιόμαστε στους δρόμους του αγώνα για το σχολείο, για τις σπουδές και τα πτυχία, για τη δουλειά με δικαιώματα, για τα σπίτια του λαού που βγαίνουν σε πλειστηριασμό, που φωνάξαμε μαζί «Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» στις συγκλονιστικές κινητοποιήσεις μετά το έγκλημα στα Τέμπη, που παλέψαμε ενάντια στις φλόγες άλλο ένα καλοκαίρι στα δάση, στα χωριά και τις πόλεις μας, εκφράζοντας έμπρακτα ότι μόνο ο λαός σώζει τον λαό...

Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ θα περιλαμβάνουν πολιτικές ομιλίες, ενώ πλούσιο θα είναι το πολιτιστικό - καλλιτεχνικό πρόγραμμα και θα πλαισιώνονται από φροντισμένες πολύμορφες δραστηριότητες, στέκια και χώρους για νέους εργαζόμενους, μαθητές, φοιτητές κ.λπ.

Στη Θεσσαλονίκη, οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν στις 14 - 15 - 16 Σεπτέμβρη στο πρώην στρατόπεδο «Καρατάσιου», στην Πολίχνη. Στις 16 Σεπτέμβρη θα μιλήσει η Θεανώ Καπέτη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 29 - 30 Ιουλίου 2023

 

 

Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 29 - 30 Ιούλη 2023:

 

  • Τεράστιες καταστροφές σε όλη τη χώρα. Εγ - κλιματική πολιτική: Θυσία η προστασία του λαού στο βωμό του κέρδους. Για μια ακόμα φορά επιστρατεύτηκε από την κυβέρνηση το βολικό άλλοθι της «κλιματικής αλλαγής».
  • Σε κλοιό ανασφάλειας ο λαός, πολλαπλά τα μέτωπα των κινδύνων από την επιλεκτική «ανικανότητα» του αστικού κράτους
  • Εκρήξεις πυρομαχικών στη Ν. Αγχίαλο, στις φλόγες εργοστάσια, εφιάλτης για Βιομηχανικό Ατύχημα Μεγάλης Εκτασης
  • Μετά τα δάση, ανοχύρωτες αποδεικνύονται και οι πόλεις. Μόνο μέτρο το «εκκενώστε όπως όπως» με ατομική ευθύνη. Σε απόγνωση κάτοικοι, εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι και αγροτοκτηνοτρόφοι
  • Στα αποκαΐδια της πολιτικής της η κυβέρνηση προωθεί νέες αντιδραστικές «καινοτομίες» για την επιχειρηματική δράση στον δασικό πλούτο