Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ


Καταγγέλλει την εργοδοτική τρομοκρατία στο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων


Σε ανακοίνωσή του, για την εργοδοτική τρομοκρατία στο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει: 

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει τη σημερινή πρωτοφανή, ωμή, παρέμβαση της εργοδοσίας και των παρατρεχάμενων εργατοπατέρων στο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Σε αγαστή συνεργασία εργοδοτικοί συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, στελέχη της εργοδοσίας, που παρίσταναν τους εκλεγμένους εργαζόμενους, προσπάθησαν να νομιμοποιήσουν ένα συνέδριο με νόθους αντιπροσώπους και όταν αυτή η προσπάθεια παρεμποδίστηκε από τους εργαζόμενους, τότε κατέφυγαν στην επιστράτευση ένοπλων μπράβων και ανθρώπων της νύχτας, οι οποίοι και χτύπησαν συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει τεράστιες ευθύνες για αυτή την πρωτοφανή αθλιότητα, όχι μόνο γιατί οι άνθρωποί της στα συνδικάτα νομιμοποιούν το όργιο βίας και νοθείας, αλλά και γιατί αστυνομικές δυνάμεις, που ήταν παρούσες, δεν έκαναν το παραμικρό ακόμη και όταν καταγγέλθηκαν συγκεκριμένα οι οπλοφόροι μπράβοι.

Είναι πλέον υπόθεση όλης της εργατικής τάξης και των συνδικαλιστών που δεν μπορούν να ανεχθούν την εργοδοτική και κρατική τρομοκρατία, να παλέψουν για συνδικάτα που θα είναι πραγματικά των εργατών και όχι των εργοδοτών, για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος και την ανατροπή αυτής της πολιτικής».

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Η φτώχεια και η εξαθλίωση των λαϊκών στρωμάτων στον πυρήνα της πολιτικής της διοίκησης της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας



Στις περιοδείες του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας (ΚΜ), Απ. Τζιτζικώστα, όπου διαφημίζει την «ευαισθησία» της διοίκησης απέναντι στους «ευάλωτους και αδύναμους συμπολίτες μας», την ώρα που η Περιφέρεια παίρνει «τα πρωτεία» στη φτώχεια και την ανεργία, αναφέρονται με ανακοίνωσή τους ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Σωτήρης Αβραμόπουλος, και οι περιφερειακοί σύμβουλοι Κεντρικής Μακεδονίας, Βασίλης Ρέβας, Θόδωρος Ιγνατιάδης και Φιλιώ Σαραντίδου.
Στην ανακοίνωση τονίζουν:

«Η φτώχεια και η εξαθλίωση των λαϊκών στρωμάτων στον πυρήνα της πολιτικής της διοίκησης της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας.

Ο περιφερειάρχης κ. Απ. Τζιτζικώστας, τις τελευταίες μέρες, περιδιαβαίνει τις Περιφερειακές Ενότητες διαλαλώντας την "ευαισθησία" της διοίκησης της ΠΚΜ απέναντι στους "ευάλωτους και αδύναμους συμπολίτες μας".

ΕΠΟΝ : φλογερή επαναστατική ενότητα!


φωτο: "Καρπενήσι 18-2-1944"

Με αφορμή την επέτειο ίδρυσης της θρυλικής ΕΠΟΝ (23-2-1943) το blog "Ευρυτάνας ιχνηλάτης" παρουσιάζει στους αναγνώστες του ένα σπάνιο ιστορικό ντοκουμέντο μαζί με μία μοναδική αρχειακή φωτογραφία! Το έγγραφο-ντοκουμέντο (ΑΣΚΙ) προέρχεται από την εφημερίδα της ΕΠΟΝ "ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΦΕΡΑΙΟΥ"- όργανο του Συμβουλίου Νομού Φ/Φωκίδος Ευρυτανίας της ΕΠΟΝ (2 Μάη 1943)- και αναφέρεται στην ενοποίηση των διάσπαρτων αντιστασιακών οργανώσεων μέσω της ΕΠΟΝ και ειδικότερα της ΕΝΑΡ (Ένωση Νέων Αγωνιστών Ρούμελης) που αποτέλεσε μία από τις οργανώσεις "προπομπό" που έλαβαν μέρος στην ίδρυση της ΕΠΟΝ, σύμφωνα και με μαρτυρία του αλησμόνητου αγωνιστή Γιώργου Σερετάκη πολιτικού καθοδηγητή της Υποδειγματικής Ομάδας της ΕΠΟΝ στο Τάγμα Ευρυτανίας του ΕΛΑΣ (βλ. και εδώ!). 

Γιατί τόση φασαρία;


Είναι γνωστό ότι το ΚΚΕ, σε όλη την ιστορική του πορεία, ενισχύεται από τα μέλη του, τους βουλευτές του, τους εργαζόμενους, από το λαό
Είναι γνωστό ότι το ΚΚΕ, σε όλη την ιστορική του πορεία, ενισχύεται από τα μέλη του, τους βουλευτές του, τους εργαζόμενους, από το λαό
Για πολλοστή φορά, το τελευταίο διάστημα, γίνεται μεγάλος ντόρος γύρω από τις πηγές χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων, τα δάνεια αυτών και των στελεχών τους. 
Πρόκειται για μια συζήτηση που δεν μπορεί να μη γεννήσει την απορία: Γιατί να σηκώνεται τώρα αυτός ο κουρνιαχτός;

Είναι εμφανές πως είμαστε σε μία περίοδο τεσσάρων εκλογικών αναμετρήσεων και σε αυτήν την πορεία τα κόμματα του κεφαλαίου διαγωνίζονται για το ποιο θα πάρει το χρίσμα του πιο άξιου υπηρέτη του συστήματος.

Στο φόντο όλων αυτών των θεμάτων της επικαιρότητας για τα δάνεια του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, την απολογία Τσουκάτου, το περιστατικό με τον διοικητή της ΤτΕ, Γ. Στουρνάρα, καθόλου τυχαία και με έναν ύποπτο συντονισμό εξαπολύθηκε ακόμα μία συκοφαντική επίθεση κατά του ΚΚΕ, από την αντικομμουνιστική φυλλάδα «Δημοκρατία», έως τον κ. Γ. Πεταλωτή του αμαρτωλού ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ των μνημονίων.

Ο χορός των πιθήκων



1. Πρώτος μίλησε για την αρρώστια αυτή του μυαλού ο Γκαοτάμα Βούδας, και την προσομοίωσε με τον τρελό πίθηκο, που πηδά από το ένα κλαδί στο άλλο. Ασταθείς όπως ο τρελός πίθηκος, οι βουλευτές των αστικών κομμάτων πηδούν από το ένα κόμμα στο άλλο. Φορώντας τις μάσκες τους, δεν διστάζουν να εγκαταλείψουν σαν τα ποντίκια το κόμμα που τους ανέδειξε καθώς το βλέπουν να βουλιάζει. Πίθηκοι και ποντίκια μαζί, αφήνουν τα μικρά μαγαζάκια τους για τα μεγάλα, που καθώς πλησιάζουν οι εκλογές συναγωνίζονται στο ποιος θα παρουσιάσει την καλύτερη ατραξιόν ώστε να προσελκύσει τον επόμενο πίθηκο - ποντίκι.
 
2. Η γέρικη δημοκρατία μας παραπαίει ανάμεσα σε εκβιασμούς, καταγγελίες, παρελθόντα ιστορικά γεγονότα που τα ξεθάβουν σαν νεκροθάφτες για να τα χρησιμοποιήσουν οι μεν εναντίον των δε. Κυκλοφορούν στο Κοινοβούλιο με μάσκες κυβερνητικές και μάσκες ελευθέρας βοσκής, προετοιμαζόμενοι για τις εκλογές όπου ομού, χωρίς διάκριση, θα στήσουν το μεγάλο καρναβάλι.
 
3. Ο χρόνος κυλά ίδιος και απαράλλακτος μπροστά σε μια έγχρωμη τηλεόραση που για την πλειοψηφία των πολιτών, που αδιαφορεί για όλα, αποτελεί την πρώτη ύλη της καθημερινότητάς του. Ο χρόνος κυλά ίδιος και απαράλλακτος. Μόνο η δίκη του νεαρού Φύσσα έχει πετρώσει και πλακώνει την καρδιά της μητέρας του. Δολοφόνοι και ηθικοί αυτουργοί κυκλοφορούν ελεύθεροι μέσα και έξω από το Κοινοβούλιο.
 
4. Πικρή αλήθεια: Οσοι διαχειρίζονται το πολύπαθο ελληνικό κράτος στερούνται αρετής, εργατικότητας και ταλέντου. Ατελείς άνθρωποι, κομπάζουν βλακωδώς μέσα στην ιδιοτέλειά τους, ανόητοι αστοί, ευσεβείς χριστιανοί ή κατά φαντασίαν αριστεροί, που εξακολουθούν να πιστεύουν ότι μπορούν να ορίζουν τη μοίρα μας. Πείθουν τους εαυτούς τους πως ενδιαφέρονται για την αξιοπρέπεια των πολιτών, με την κρυφή ελπίδα στην κρίσιμη ώρα να λάβουν την ψήφο τους, ώστε να κερδίσουν μια θέση στην εξουσία. Πιστεύουν στην αρχή της αφέλειας για τους πολίτες. Οτι θα είναι ατελής κάθε απόπειρα για τη βελτίωση της ζωής τους χωρίς την καθοδήγηση από τους «εκλεκτούς». Αλλά η οργή σιγοβράζει σε ένα μεγάλο κομμάτι του λαού, που ζει σε μόνιμη φτώχεια και σπάνια εμφανίζεται στη βιτρίνα. Και αυτός είναι ένας αγνοημένος παράγοντας που μπορεί να γεννήσει απρόβλεπτες καταστάσεις.
 
5. Οσο για τη διανόηση, τι να πω. Βολεμένοι κι αυτοί, αφοσιωμένοι στο εγώ τους, διάγουν το βίο τους χορταίνοντας με τα ψίχουλα που ενίοτε τους ταΐζει η εξουσία. Κι έτσι, προσπαθούν να περάσουν αβίαστα από αυτήν τη ζωή, χωρίς να «βραχούν» από τις κατά καιρούς δυνατές καταιγίδες...
 
6. Ενάντια στο ρεύμα, οι Κόκκινοι δίνουν με ανιδιοτέλεια αγώνα για την αφύπνιση των εργαζομένων, για την αφύπνιση αυτών που συστηματικά αγνοούνται. Δίνουν αγώνα ενάντια στην παθητική σκέψη, στην άδεια καρδιά, ενάντια στο καταφύγιο της Μοίρας ή της Εκκλησίας.