Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

Είναι «άτιμη» φάρα οι κομμουνιστές



Είναι «άτιμη» φάρα οι κομμουνιστές

Γράφει ο Οικοδόμος //
Ο παππούς πολέμησε στο αλβανικό μέτωπο. Μόλις επέστρεψε στον τόπο του οργανώθηκε στο ΕΑΜ-ΕΛΑΣ. Μετά την απελευθέρωση, πέρασε στην παρανομία. Το ελληνικό κράτος δεν του συγχώρησε τη συμμετοχή του στην αντίσταση. Πιάστηκε από «εθνικόφρονες» και παλιούς υπηρέτες των καταχτητών που τον σακάτεψαν στο ξύλο και τον εξόρισαν σε Κύθηρα, Λήμνο και Μακρόνησο.

Δεν εξαργύρωσε την προσφορά του στο λαό και την πατρίδα. Δεν αντάλλαξε τις ιδέες και τα ιδανικά του όταν όλα είχαν χαθεί. Δεν υποχώρησε ποτέ από την πρώτη γραμμή. «Έφυγε» όπως έζησε: περήφανος και αξιοπρεπής,  με τη συνείδησή του ήσυχη και το μέτωπο ψηλά. Την πίκρα του για ό,τι δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει η γενιά του, δεν τη φόρτωσε στα παιδιά και τα εγγόνια του, να τα βαραίνει· την έκανε πίστη και επιμονή στο δίκαιο σκοπό και τ’ άφησε παρακαταθήκη. Όταν τον ρωτούσαν για τα πέτρινα χρόνια στα κυνηγητά και στις εξορίες, γύριζε το βλέμμα αλλού και την κουβέντα στο παρόν και στις απαιτήσεις του σύγχρονου αγώνα.

Καλά που δεν ζει πια. Αν ζούσε, τον αντρειωμένο που γλίτωσε απ’ τα βόλια των χιτλερικών καταχτητών και απ’ τα χέρια των ελλήνων υποταχτικών τους, θα τον «εξόριζαν», ξανά, αυτή τη φορά εγγόνια συναγωνιστών του.

Το patranews στηρίζει την παρουσία του φασισμού στα σχολεία.

Με άρθρο που δημοσίευσε την παρασκευή που μας πέρασε, το patranews διαμαρτύρεται για αφισοκόλληση που έκανε η ΚΝΕ έξω από σχολεία, αφισών με αντιφασιστικό περιεχόμενο.

Το φιλοφασιστικό σάιτ, χαρακτήρισε την αντιφασιστική στάση του δημάρχου της Πάτρας, Κώστα Πελετίδη, ως κόντρα και την ΚΝΕ, ως όργανο μεταφοράς των προσωπικών κοντρών του δημάρχου στα σχολεία.
Στα…σχολεία φαίνεται πως μεταφέρει η ΚΝΕ τη διαμάχη του Δημάρχου Πατρέων με τη Χρυσή Αυγή. Με αυτοκόλλητες αφίσες έξω από Γυμνάσια, Λύκεια και Δημοτικά η οργάνωση του ΚΚΕ, κάνει προπαγάνδα κατά της Χρυσής Αυγής προσπαθώντας να βάλει στο παιχνίδι και τους μαθητές.
Μετά από αυτό το μαργαριτάρι, συνέχισε το άρθρο εφιστώντας μας την προσοχή για τον κίνδυνο που διατρέχουν τα παιδιά που φοιτούν σε αυτά τα σχολεία να μάθουν ιστορία.
Ανάλογα φυλλάδια μοιράστηκαν και εντός των σχολικών κτιρίων ενώ ήδη διανέμεται και υλικό για την 28η Οκτωβρίου με εκτενείς αναφορές στο ΕΑΜ και το ΕΛ.ΑΣ.

Ρε ξεφτίλες, υπάρχει όριο στην ξετσιπωσιά σας;



ΣΥΡΙΖΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟ 2

ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ • 14 Οκτωβριου 2016

Ρε ξεφτίλες, υπάρχει όριο στην ξετσιπωσιά σας;

    Αυτή είναι η Κατίνα Μανιτάρα. Είναι η αντάρτισσα του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας που πριν από λίγες μέρες την «ψέκασαν» με χημικά τα ΜΑΤ του Τσίπρα στην συγκέντρωση των συνταξιούχων.

Mανιτάρα
   
 Ο Τσίπρας τώρα είναι ο πρωθυπουργός του τρίτου και των προηγούμενων Μνημονίων, είναι τύπος που ο Βαλς «τον ζηλεύει», ο Ντάισελμπλουμ «τον θαυμάζει» και που οι Αμερικάνοι «του βγάζουν το καπέλο».

Αϊτή: Ο «Μάθιου» σαρώνει, ο καπιταλισμός σκοτώνει



epa05575229 A handout picture provided on 07 October 2016 by MINUSTAH showing the city of Jeremie ,Haiti, on 06 October 2016, in the west of the country, that with Les Cayes, suffered the greatest destruction as a result of Category 4 hurricane Matthew. The death toll in Haiti by Hurricane Matthew increase to 820, according to the Haitian government.  EPA/Logan Abassi / MINUSTAH HANDOUT  HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES

Αϊτή: Ο «Μάθιου» σαρώνει, ο καπιταλισμός σκοτώνει

Η ισοπέδωση της Αϊτής, οι νεκροί της Ν. Καρολίνας και η αντοχή της Κούβας από τον πρόσφατο τυφώνα

 
Ας ξεκινήσουμε με ένα ερώτημα. Είναι μη αναστρέψιμο γεγονός, μια μερίδα του πληθυσμού του πλανήτη να σκοτώνεται από τα φυσικά φαινόμενα στην σημερινή εποχή;

Η απάντηση στο ερώτημα γίνεται αντιληπτή αν καταφέρουμε να δώσουμε μια άλλη απάντηση στο ερώτημα ποιοι είναι αυτοί που πλήττονται;
Η απάντηση στο δεύτερο ερώτημα θα μας βοηθήσει να κατανοήσουμε γιατί σε μια συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή κάποιες χώρες μετράνε τις πληγές τους με νεκρούς και τραυματίες από το χτύπημα των ακραίων φυσικών φαινομένων και κάποιες άλλες χώρες προστατεύονται.

Αντίστοιχα, αν μελετήσουμε σε μικρότερη κλίμακα και δούμε τι συμβαίνει στο εσωτερικό μιας χώρας θα καταλάβουμε γιατί ορισμένες περιοχές -συνοικίες βρίσκονται στο έλεος της καταστροφής και κάποιες άλλες περιοχές, διασφαλίζουν το μέγιστο της προστασίας.

Τα παραπάνω γίνονται αντιληπτά και οι απαντήσεις δίδονται από τα παραδείγματα που καταγράφονται παρακάτω και επιβεβαιώνουν καταρχήν το εξής :
Επιβεβαιώνουν πως οι κοινωνικές ανισότητες, η φτώχεια και η έλλειψη κρατικών υποδομών που παρατηρούνται στις χώρες όπου το κεφάλαιο κυριαρχεί, είναι η αιτία σύμφωνα με την οποία οι άνθρωποι των φτωχών συνοικιών, αλλά ακόμα και ολόκληρες χώρες, γίνονται τα εύκολα θύματα των ακραίων φυσικών φαινομένων.

Ας δούμε όμως πως απαντούν τα ίδια τα γεγονότα, με αφορμή τον τυφώνα «Μάθιου» που χτύπησε πριν λίγες μέρες την Καραϊβική.

Η Αϊτή σαρώθηκε – 1.000 νεκροί

Ο τυφώνας «Μάθιου» που χτύπησε πρόσφατα την Αϊτή προκάλεσε χάος. Σύμφωνα με τους επιστήμονες πρόκειται για ένα τυφώνα που συνοδευόταν από καταρρακτώδεις βροχές και ανέμους ταχύτητας 220 χιλιομέτρων την ώρα.
 Όμως αξίζει κανείς να επισημάνει, πως ο συγκεκριμένος τυφώνας δεν χτύπησε μόνο εκεί.

Στο πέρασμα του «επιτέθηκε» την γειτονική Κούβα, ενώ συνέχισε και χτύπησε τις ακτές των ΗΠΑ. Στις ακτές των ΗΠΑ ο τυφώνας χτύπησε, αν και εξασθενισμένος τα τελευταία 24 ώρα, με αποτέλεσμα ήδη να καταγράφονται 23 νεκροί, με τους 11 να βρίσκονται στη Νότια Καρολίνα.

Στην περίπτωση όμως της Αϊτής ο τυφώνας οδήγησε στον θάνατο περίπου 1.000 ανθρώπους, ενώ υπάρχουν εκτιμήσεις για αύξηση των νεκρών μόλις γίνει ολοκληρωτική καταγραφή της καταστροφής.