Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2024

Η βρώμικη σκούπα

 

  
Ο πόλεμος είναι βάρβαρο πράγμα. Κι οι λαοί το ξέρουν. Από τότε που υπάρχουμε. Ο βρώμικος πόλεμος δεν είναι περισσότερο ή λιγότερο βάρβαρος. Είναι όμως αυτός που στη συλλογική μνήμη κι εμπειρία είναι συνυφασμένος με τη διαστροφή και την κακοβουλία μέσων και ανθρώπων. Απ΄ τα αέρια μουστάρδας του πρώτου παγκόσμιου ως αυτά των φούρνων του δεύτερου, κι από τα βασανιστήρια του μεσαίωνα ως αυτά του Αμπου Γκράιμπ, κι απ΄ τον Ηρώδη ως τους μαζικούς ακρωτηριασμούς του Βελγικού Κογκό και τα βυζαντινά παλουκώματα. Ο βρώμικος πόλεμος είτε κρίνεται από τη μαζικότητα της σφαγής είτε από το αποτύπωμα πάνω σε καθένα ανθρώπινο σώμα του απόλυτου κακού του ανθρώπινου μυαλού.

Σ΄ όλες όμως σχεδόν τις κουλτούρες πολέμου το αποτρόπαιο έχει να κάνει με τα παιδιά καταρχάς κι ύστερα με τις γυναίκες, τους ανήμπορους, τα ζώα. Τώρα στην Παλαιστίνη, εκεί που οι Ισραηλινοί κατηγορούσαν τη Χαμάς ότι χρησιμοποιεί τα γυναικόπαιδα για ασπίδα κι έτσι βομβαρδίζουν σχολεία και νοσοκομεία χωρίς τύψεις, τώρα κάνουν ακριβώς το ίδιο. Αιχμαλωτίζουν μαθητές, τους δένουν πισθάγκωνα και τους βάζουν αποτρόπαια εμπροσθοφυλακή να περπατάνε σε σήραγγες και ναρκοπέδια εκατό μέτρα μπροστά από τους στρατιώτες ως ανθρώπινη ασπίδα, «φθηνότερη» από τους... θόλους.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Με μεγάλο ενδιαφέρον και μαζική συμμετοχή η εκδήλωση με θέμα «Δουλεύουμε για να ζούμε, ή ζούμε για να δουλεύουμε; Με δυνατό ΚΚΕ παλεύουμε για τα σύγχρονα δικαιώματά μας» (VIDEO - ΦΩΤΟ)

 


«Ο αγώνας για τον εργάσιμο χρόνο δεν περιορίζεται μόνο στη μείωση των ωρών εργασίας, αλλά στη διεκδίκηση αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας, δικαιωμάτων και αμοιβών. Η διεκδίκηση της μείωσης του εργάσιμου χρόνου σε 6 ώρες ή και λιγότερο, χωρίς μείωση μισθού, είναι ένα αίτημα που πρέπει να βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας της εργατικής τάξης σήμερα».

Αυτό ήταν το συμπέρασμα της εκδήλωσης - συζήτησης με θέμα «Δουλεύουμε για να ζούμε, ή ζούμε για να δουλεύουμε; Με δυνατό ΚΚΕ παλεύουμε για τα σύγχρονα δικαιώματά μας» που διοργάνωσαν την Κυριακή 20 Οκτώβρη οι Κλαδικές Οργανώσεις της KO Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Με μια πρωτότυπη «διαδραστική» παρουσίαση μίλησαν ο Κώστας Ιωσηφίδης, μέλος του ΓΠ της ΟΠ Κεντρικής Μακεδονίας και γραμματέας της ΤΟ Βιομηχανίας του ΚΚΕ και ο Στράτος Κουρτζανίδης, μέλος της ΕΠ της ΟΠ Κεντρικής Μακεδονίας και γραμματέας της ΤΟ Πληροφορικής, Τηλεπικοινωνιών, Έρευνας και Χρηματοπιστωτικού του ΚΚΕ.

Όπως απέδειξε με την ομιλία του ο Στράτος Κουρτζανίδης, η εργατική τάξη στον καπιταλισμό θυμίζει το παραμύθι με την χήνα που γεννά χρυσά αυγά. Πουλάει την εργατική της δύναμη στους καπιταλιστές και μέσα σε μια εργάσιμη ημέρα καταναλώνει πολύ λιγότερα από όσα παράγει.

Γράμμος: Υπερασπιζόμαστε κάθε σπιθαμή σ' αυτόν τον ιστορικό τόπο

 

Με μαύρο χρώμα ο δρόμος - χαρακιά στην παρθένα πλευρά στην καρδιά του Γράμμου, μήκους 8,5 χιλιομέτρων για να εξυπηρετηθούν επιχειρηματικά και άλλα συμφέροντα
Με μαύρο χρώμα ο δρόμος - χαρακιά στην παρθένα πλευρά στην καρδιά του Γράμμου, μήκους 8,5 χιλιομέτρων για να εξυπηρετηθούν επιχειρηματικά και άλλα συμφέροντα
Μια βδομάδα μετά την άγρια παρέμβαση στον Γράμμο από μπουλντόζες της Περιφέρειας Ηπείρου και του Στρατού, που μετέτρεψαν αιώνια κτηνοτροφικά μονοπάτια και πεζοπορικές διαδρομές σε κρανίου τόπο, για να εξυπηρετηθούν επιχειρηματικά και άλλα συμφέροντα (παραστρατιωτικών οργανώσεων και εκκλησιαστικών παραγόντων), τα ερωτήματα πλέον έχουν πάψει να υπάρχουν και τη θέση τους έχουν πάρει οι απαντήσεις στο ένα μετά το άλλο τα χοντρά ψέματα στα οποία κατέφυγαν οι κυβερνητικοί παράγοντες στην περιοχή για να συγκαλύψουν το έγκλημα.

-- Οταν η πρώτη μπουλντόζα του στρατού άρχισε να σκάβει το μονοπάτι από το χωριό Γράμμουστα προς το δυτικό διάσελο της κορφής Κιάφα, είπαν πως αυτό γίνεται για να συνδεθεί η Γράμμουστα με το χωριό Αετομηλίτσα.

Σήμερα, ξέρουμε πως η μπουλντόζα δεν συνέχισε προς Αετομηλίτσα, αλλά έστριψε δυτικά και ανέβηκε 500 μέτρα ψηλά στο νότιο πλευρό της άγριας κορφής Σκίρτση.

-- Οταν η δεύτερη μπουλντόζα, αυτή της Περιφέρειας Ηπείρου, άρχισε να σκάβει το μονοπάτι από το ύψωμα Γκέσος προς το ύψωμα Περήφανο, είπαν πως αυτό γίνεται για διεύρυνση της βατότητας υπάρχοντος δρόμου για την εξυπηρέτηση κτηνοτρόφων και του στρατού.

Σήμερα ξέρουμε: Ούτε δρόμος υπήρχε ποτέ για να χρειάζεται διεύρυνση, ούτε κτηνοτρόφοι το ζήτησαν, ούτε ο στρατός το ζήτησε.

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ Κατέθεσε τροπολογία για την επαναφορά και καταβολή του 13 - 14ου μισθού και σύνταξης


 

Τροπολογία - προσθήκη για την επαναφορά και καταβολή του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους (Δώρο Χριστουγέννων και Πάσχα), κατέθεσε σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών «Επιτάχυνση προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ, τροποποιήσεις στον Κώδικα Κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων ΝΠΔΔ και στον Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων, σύστημα κινήτρων και ανταμοιβής δημοσίων υπαλλήλων, ρυθμίσεις για το σύστημα αξιολόγησης δημοσίων υπαλλήλων και λοιπές διατάξεις για τη βελτίωση της λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης».

Στην Αιτιολογική Έκθεση αναφέρονται τα εξής: