Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020

Λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο


Τι συμβαίνει όταν το «υποκείμενο νόσημα» της δυσανεξίας σε κάθε λαϊκή κινητοποίηση, σε κάθε δίκαιο αίτημα των εργαζομένων και της νεολαίας, συναντάται με την προσπάθεια της αστικής τάξης να επιβάλει «σιγή νεκροταφείου» στο λαό; Τότε ξεχειλώνει το μίσος απέναντι στους αγώνες, που δυναμώνουν το τελευταίο διάστημα, με τα παπαγαλάκια της κυβέρνησης και του ΣΕΒ να μην αφήνουν πια ούτε διαδήλωση, ούτε συγκέντρωση, ούτε παράσταση διαμαρτυρίας χωρίς να τη συκοφαντούν ασύστολα.

Μια προσπάθεια που κλιμακώνεται από όταν η κυβέρνηση πέρασε το νόμο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων και σήμερα πάει μαζί με το κήρυγμα «εμπιστοσύνης στο κράτος, στους θεσμούς και στην κυβέρνηση». Θυμίζουμε μάλιστα ότι η κυβέρνηση της ΝΔ πέρασε τον κατάπτυστο αυτό νόμο για να αντιμετωπίσει τάχα τους «μπαχαλάκηδες». Και σήμερα, μόλις λίγους μήνες μετά την ψήφισή του, έχει εφαρμοστεί για την καταστολή κινητοποιήσεων όπως αυτή των υγειονομικών έξω από το υπουργείο Υγείας ή δασκάλων, μαθητών και γονέων που διαδηλώνουν με τα πανό των σωματείων και των άλλων φορέων τους, για να σέρνονται μαθητές στα δικαστήρια, με τα ΜΜΕ να κουνάνε και το δάχτυλο στη νεολαία, προκειμένου να περάσουν το μήνυμα ότι «όποιος αγωνίζεται θα έχει μπελάδες... Το τζάμπα πέθανε», όπως γράφτηκε πρόσφατα.

Η Ελλάδα στην πρώτη γραμμή των επικίνδυνων σχεδιασμών

 

Σταθερά δεύτερη σε ΝΑΤΟικές δαπάνες η χώρα, με πάνω από 4,5 δισ. ευρώ για τους δολοφονικούς σχεδιασμούς

 

Αποκαλυπτικός ξανά ο πίνακας με τις ΝΑΤΟικές δαπάνες
Αποκαλυπτικός ξανά ο πίνακας με τις ΝΑΤΟικές δαπάνες
Με την ελληνική αστική τάξη στην πρώτη γραμμή των ολοένα και πιο επικίνδυνων σχεδιασμών της λυκοσυμμαχίας, κόντρα σε άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα, συνέρχεται σήμερα και αύριο (σε τηλεδιάσκεψη) η Σύνοδος των υπουργών Αμυνας του ΝΑΤΟ.

Δίνοντας την ατζέντα της Συνόδου, ο γγ του ΝΑΤΟ Γ. Στόλτενμπεργκ έλεγε χτες ότι οι μετέχοντες θα εστιάσουν σε «ζητήματα - κλειδιά για τη Συμμαχία», συγκεκριμένα: Την «ενίσχυση της αποτροπής και της άμυνάς μας», την «ενίσχυση της ανθεκτικότητας των κοινωνιών μας», τη «δίκαιη κατανομή βαρών» και τις ΝΑΤΟικές αποστολές σε Αφγανιστάν και Ιράκ.

Τονίζοντας ότι η πανδημία του Covid-19 «δεν έχει καταργήσει άλλες προκλήσεις», επέμεινε ότι «παραμένει ζωτικής σημασίας να επενδύσουμε στην άμυνά μας». Σε αυτήν τη βάση, έδωσε στη δημοσιότητα τις εκτιμήσεις για τις αμυντικές δαπάνες των κρατών - μελών για το 2020, επισημαίνοντας ότι «θα είναι η έκτη συνεχόμενη χρονιά αυξημένων αμυντικών δαπανών από τους Ευρωπαίους Συμμάχους και τον Καναδά», όπως ζητούν σταθερά οι ΗΠΑ, σε μια «πραγματική αύξηση 4,3%», όπως την υπολόγιζε, στέλνοντας ταυτόχρονα μήνυμα ότι «περιμένουμε να συνεχιστεί αυτή η τάση».

ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ




            Στις 14-10-2020 το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε κατά πλειοψηφία το ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΙΜΑ (ΣΔΑΕΚ) του Δήμου Ωραιοκάστρου.΄Οπως συμβαίνει, σχεδόν πάντοτε, κατά τη ψηφοφορία υπήρξαν πολλές απουσίες.

            Η μόνη παράταξη που καταψήφισε το παραπάνω Σχέδιο ήταν η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ. Αν δεν παρίστατο η Λ.Σ. απλά, θα υπήρχε ομοφωνία και συνενοχή!

            Το Σχέδιο, με ορίζοντα πραγματοποίησής του το 2030, προτείνει επενδύσεις για την Αειφόρο Ενέργεια 47.399.000 (44%) από το Δημόσιο και 60.165.000 (56%) από τον Ιδιωτικό τομέα. Από αυτά, τα 73.595.000 (68,5%) θα έχουν ωφελούμενους του ιδιωτικού τομέα. Για το Κλίμα προτείνει επενδύσεις 29.457.000.

       Το ΣΔΑΕΚ προβλέπει, μεταξύ άλλων για την Αειφόρο Ενέργεια:

Δυναμική κινητοποίηση συνταξιούχων (VIDEO - ΦΩΤΟ)



Μαζική και μαχητική συγκέντρωση πραγματοποίησαν στη Θεσσαλονίκη οι συνταξιούχοι όλων των Ταμείων που συσπειρώνονται στις Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις, συνεχίζοντας τον αγώνα ενάντια στην πολιτική που θέλει να πετάξει στον Καιάδα τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις που κέρδισαν με αίμα και ιδρώτα.

Στη συγκέντρωση, που πραγματοποιήθηκε στο Άγαλμα Βενιζέλου, με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας (αποστάσεις, μάσκες, αντισηπτικά), συμμετείχαν συνταξιούχοι από τη Θεσσαλονίκη, την Πιερία, το Κιλκίς και τη Χαλκιδική.

Από το βήμα της συγκέντρωσης χαιρέτισαν ο Βασίλης Ρέβας, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Θεσσαλονίκης «Η ΕΝΟΤΗΤΑ» (Δείτε εδώ βίντεο) και ο Χρήστος Κολοβός, οργανωτικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ (Δείτε εδώ βίντεο). Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ (Δείτε εδώ βίντεο).

Φρανκενστάιν

 

 

Ένα ακόμα έγκλημα σε βάρος του λαού είναι ο νέος Πτωχευτικός Κώδικας που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή και που η κυβέρνηση ρίχνει στη «μάχη» για τη θωράκιση των τραπεζών, την ενίσχυση του κεφαλαίου και την προσέλκυση «επενδύσεων».

Η δυνατότητα στις τράπεζες και τα funds να ξεσπιτώνουν τον λαό, να βάζουν στο χέρι όλη την περιουσία του και να δεσμεύουν τα εισοδήματά του (!), προκειμένου να μην «κινδυνεύουν» τα προσδοκώμενα κέρδη τους (βλέπε επιτόκια και πανωτόκια) από το ρίσκο του δανεισμού, είναι όντως μια «δεύτερη ευκαιρία».

Οχι όμως για τον λαό, αλλά για το κεφάλαιο και το αστικό κράτος να τον ξαναληστέψουν, για να αποκτήσουν «ρευστότητα» οι τράπεζες και οι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Ο συγχρωτισμός του υπουργού με το «Μακελειό»

 

  Πηγή: Eurokinissi

Ο υπουργός που δεν είδε κάποιο πρόβλημα στην κράτηση επί μέρες μαθητών στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ ξαναχτύπησε. Ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε στο MEGA την Τετάρτη ότι για τη μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού φταίει η συγκέντρωση στο Εφετείο που έγινε για την καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή!

Η πολιτική σκοπιμότητα είναι εξόφθαλμη και αυταπόδεικτη. Με αλχημείες θέλει ο υπουργός να κρύψει τις κυβερνητικές ευθύνες για τα μέτρα που δεν λαμβάνονται σε χώρους εργασίας, σχολεία, ΜΜΜ και δημόσιο σύστημα Υγείας.