Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024

ΗΠΑ «Ξαναζεσταίνουν» το πρόγραμμα FLEX με στόχο τις συνειδήσεις της νεολαίας


 

Για άλλη μια χρονιά διαφημίζεται φέτος στα σχολεία η λειτουργία του προγράμματος «Future Leaders Exchange» (FLEX), του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, που οργανώνεται από τα Αμερικανικά Συμβούλια για τη Διεθνή Εκπαίδευση. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που τους προσφέρονται υποτροφίες για να ταξιδέψουν και να μείνουν για ένα ακαδημαϊκό έτος στις ΗΠΑ, φιλοξενούμενοι σε οικογένεια υποδοχής και να φοιτήσουν σε σχολείο εκεί.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές της Γ' Γυμνασίου και της Α' Λυκείου, που έχουν γενικό μέσο όρο βαθμολογίας πάνω από 13, γνωρίζουν Αγγλικά και... πληρούν τις προϋποθέσεις για να τους χορηγηθεί βίζα για τις ΗΠΑ. Οι ενδιαφερόμενοι με την αίτησή τους, απαντούν σε τρεις ερωτήσεις ανάπτυξης, στη συνέχεια υποβάλλονται σε μια διαδικτυακή εξέταση της γνώσης των Αγγλικών τους και όσοι επιλεγούν από αυτές τις δοκιμασίες περνούν από ατομική συνέντευξη με το προσωπικό των Αμερικανικών Συμβουλίων...

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ “ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ” ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΌ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

 


ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

 

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ “ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ” ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΌ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

 

          Κε Πρόεδρε.

          Οι εξελίξεις τουλάχιστον της τελευταίας 15ετίας, απέδειξαν ότι τα πρότυπα κανονισμών λειτουργίας των εκάστοτε Υπουργείων Εσωτερικών και η εφαρμογή τους από τη δημοτική αρχή Ωραιοκάστρου, προώθησαν την αυταρχική συγκέντρωση των λειτουργιών της “τοπικής αυτοδιοίκησης” και την κατοχύρωσαν ως εξάρτημα της κεντρικής διοίκησης και των κυβερνήσεων, ως τοπική διοίκηση. Οι κατά καιρούς επί της ουσίας συναινέσεις της ΚΕΔΕ, έγιναν στη βάση των εξαρτήσεών της από τα αστικά κόμματα που κυβέρνησαν και κυβερνούν τη χώρα, τη Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ, τον ΣΥΡΙΖΑ και τα συνεργαζόμενα με αυτά.

          Χαρακτηριστικά, ενώ στο κοντινό παρελθόν αναφέρονταν ως όργανα διοίκησης του δήμου, η Οικονομική Επιτροπή, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, η Εκτελεστική Επιτροπή που στελεχώνονταν στη βάση του διαβλητού εκλογικού συστήματος και με παρασκηνιακές συμφωνίες, στον προτεινόμενο κανονισμό υπάρχει μόνο η 7μελής Δημοτική Επιτροπή, με απόλυτη κυριαρχία της σχετικά πλειοψηφούσας παράταξης του δημάρχου (5 στους 7) και με απουσία δύο συνδυασμών από τους τέσσερις.

50ό ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ» Η ουσία του Φεστιβάλ σε μια εκδήλωση που έγινε μάθημα ζωής στο Μαθητικό Στέκι (ΦΩΤΟ)

 

 

Κατάμεστο το Μαθητικό Στέκι με μαθητές, αλλά και κόσμο κάθε ηλικίας που μόλις σταμάτησαν οι τελευταίες σταγόνες βροχής πήρε τη θέση του για να μη χάσει τη συζήτηση που έμπαινε στην ουσία του ίδιου του Φεστιβάλ και του καλέσματός του στη νεολαία: «Η νέα γενιά έχει ιδανικά κόντρα σε αυτά που το σύστημα γεννά», ήταν ο γενικός τίτλος της συζήτησης με κεντρική εισηγήτρια την Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, που αναπτύσσοντας το θέμα αν υπάρχουν επαναστάτες σήμερα μετέτρεψε την εκδήλωση σε ένα μάθημα ζωής για τους νέους της ΚΝΕ!

«Επανάσταση σημαίνει αλλαγή τάξης στην εξουσία», ξεκαθάρισε αρχικά η Αλ. Παπαρήγα και συνέχισε: «Στην εποχή μας, εποχή των ιμπεριαλιστικών πολέμων και των σοσιαλιστικών επαναστάσεων, καταπιεστής, εξουσιαστής, εκμεταλλευτής είναι η αστική τάξη και επαναστάτης απελευθερωτής απέναντί της η εργατική τάξη που δρα μαζί με τους κοινωνικούς της συμμάχους.

Τίποτα σχετικό με την κοινωνική πολιτική επανάσταση και τη διαδοχή των κοινωνικών συστημάτων δεν βρίσκεται σε πολλά επιστημονικά συγγράμματα, τίποτε δεν λέγεται στα σχολικά σας βιβλία, καταλαβαίνουμε γιατί. Η κοινωνική επανάσταση των εκμεταλλευομένων και καταπιεσμένων είναι απολύτως μισητή από την καπιταλιστική πολιτική εξουσία και τα πολιτικά κόμματά της (...) Ο καπιταλισμός είναι αρκετά ευρύχωρος, χωράει πολλά, τον φιλελευθερισμό, τη σοσιαλδημοκρατία, τον οπορτουνισμό και ρεφορμισμό, τον φασισμό σε όλες τις εκδοχές του, την ακροδεξιά, ακόμα και πολλές μορφές ρατσισμού, εννοείται και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Χωράει πολλές ιδεολογικές εκδοχές, αρκεί να μην αμφισβητούν τον καπιταλισμό, την ιδιοκτησία του κεφαλαίου. Δεν υπάρχει καμία μα καμία ανοχή απέναντι στην κομμουνιστική ιδεολογία και πολιτική, απέναντι στην κοινωνική σοσιαλιστική επανάσταση».