Σάββατο 10 Ιουλίου 2021

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ Εκφράζουν την αντίθεση τους στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις επικουρικές συντάξεις


ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ   ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ   ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

ΙΚΑ – OAEE – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ – ΕΛΤΑ – ΟΣΕ –– ΠΕΣ ΝΑΤ– ΠΣΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ – ΠΕΤΟΜ ΤΕΕ – ΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΠ – ΕΣΤΑΜΕΔΕ

Σωκράτους 23 – Αθήνα ΤΗΛ. (210) 52 01 573 -  52 29 442 –ΦΑΞ.52 29 907

E-mail osika@otenet.gr

Αθήνα 8/7/2021




Δελτίο τύπου της ΣΕΑ

Ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις επικουρικές συντάξεις.

 

Το σύνολο των συνταξιούχων της χώρας μας εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του με το σχέδιο νόμου που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει στην Βουλή για να δώσει την χαριστική βολή σε ότι έχει απομείνει από τον μέχρι σήμερα σφαγιασμό των συντάξεων μας, αλλά και στις συντάξεις της νέας γενιάς.

Εμείς οι συνταξιούχοι που από την πείρα της ζωής και του αγώνα, μας δίνεται η δυνατότητα να βγάζουμε ασφαλή συμπεράσματα, όλα τα προηγούμενα χρόνια έχουμε γίνει μάρτυρες μια καταστροφικής πορείας του κοινωνικού ασφαλιστικού συστήματος που η κατεδάφισή του άρχισε συστηματικά από το 1990 με βάση τις λεγόμενες «βέλτιστες πολιτικές»  που υπαγόρευσαν οι μεγιστάνες του πλούτου στους ηγέτες της Ε. Ένωσης για την αύξηση της κερδοφορίας τους με το τσάκισμα των κατακτήσεων των εργαζομένων στην κοινωνική ασφάλιση.

Σε όλη την Ευρώπη, και στην χώρα μας, άρχισε αυτή τη καταστρεπτική πορεία από τις αρχές του 1990  από όλες ανεξαιρέτως τις κυβερνήσεις ανεξάρτητα από τον πολιτικό αυτοπροσδιορισμό τους. Μέχρι σήμερα σταθερά, (παρά τις δημαγωγικές τους προεκλογικές διακηρύξεις ότι θα καταργήσουν τις προηγούμενες αντιασφαλιστικές διατάξεις), υλοποιούν τις απαιτήσεις των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων τσακίζοντας ό,τι με αγώνες και θυσίες τα προηγούμενα χρόνια κατακτήσαμε και το πληρώσαμε με τον μόχθο μιας ζωής.  

Η φτώχεια δεν είναι αυτή που οι άνθρωποι έχουν στις τσέπες, αλλά αυτό που έχουν στην καρδιά...

 


 

 Ένας εργάτης πηγαίνει σε φαρμακείο και απευθύνεται στον φαρμακοποιό: Έχετε κάτι να θεραπεύει τις πληγές από τσιμέντο; Με ειρωνικό ύφος ο φαρμακοποιός απαντά...


''Ναι έχουμε, έχουμε φάρμακο και για τις πέτρες και για το σίδερο. Έχουμε δύο τύπους, έναν εξαιρετικό που έρχεται από το εξωτερικό, και έναν κανονικό, επαρχιακό.


Τι θέλεις ;''


Ο εργάτης είπε:

Κείμενο καταδίκης των κυβερνητικών σχεδίων δικαίωσης των συνεργατών των ναζί στο Καζακστάν

 


Κείμενο καταδίκης των κυβερνητικών σχεδίων δικαίωσης των συνεργατών των ναζί στο Καζακστάν, υπογράφουν παράγοντες της πολιτικής και κοινωνικής ζωής στην Ελλάδα.

Κείμενο καταδίκης των κυβερνητικών σχεδίων δικαίωσης των συνεργατών των ναζί στο Καζακστάν, υπογράφουν παράγοντες της πολιτικής και κοινωνικής ζωής στην Ελλάδα.

Παραθέτουμε το κείμενο:

«Καταδικάζουμε την αντιδραστική κυβέρνηση του Καζακστάν που επιδιώκει έχοντας έτοιμο σχέδιο, να αθωώσει πολιτικά και νομικά τα μέλη εγκληματικών ομάδων συνεργατών των ναζί στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όπως και άλλων ενόπλων ομάδων που έδρασαν κατά της σοβιετικής σοσιαλιστικής εξουσίας ληστεύοντας και δολοφονώντας σοβιετικούς ανθρώπους, εγκληματώντας σε βάρος του λαού του Καζακστάν.

Δύο βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος και μέλη της “κρατικής επιτροπής για την αποκατάσταση”, το επιτελείο που έχει αναλάβει από την κυβέρνηση να φέρει σε πέρας αυτό το ανιστόρητο και επικίνδυνο έργο, προτείνουν την καθιέρωση ποινικής δίωξης ενάντια σε όσους “προσβάλουν”, το Μουσταφά Σοκάι, ιδρυτή της λεγεώνας του Τουρκεστάν, των μονάδων δηλαδή της Βέρμαχτ και των μουσουλμανικών τμημάτων των Ες Ες (SS)

Η εμπορευματοποίηση της γης και η επιχειρηματική δράση στα δάση είναι το «προσάναμμα» των πυρκαγιών

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ


INTIME NEWS

Η έως τώρα εξέλιξη της αντιπυρικής περιόδου, με τις εκατοντάδες πυρκαγιές και τις τεράστιες καταστροφές στο περιβάλλον, σε καλλιέργειες και ζωικό κεφάλαιο, ξεσκεπάζει τις κυβερνητικές μεγαλοστομίες περί «ετοιμότητας».

Η κυβέρνηση συνεχίζει την ίδια δασοκτόνα πολιτική που εφαρμόζεται δεκαετίες τώρα από όλες τις αστικές κυβερνήσεις, οι οποίες αντιμετωπίζουν τα δάση ως εμπόρευμα και πεδίο κερδοφορίας για τους μονοπωλιακούς ομίλους. Αυτή η αντίληψη, που χαρακτηρίζει τα μέτρα και κατά την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο, έχει ως αποτέλεσμα κάθε χρόνο ο ελληνικός λαός να μετράει καμένα δάση, αγροτικές εκτάσεις και σπίτια, χαμένες ανθρώπινες ζωές.

Οπως και η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, έτσι και η σημερινή της ΝΔ επιμένει στον αντιεπιστημονικό διαχωρισμό της πρόληψης των δασικών πυρκαγιών από την καταστολή τους. Ολοκληρωμένη διαχείριση και προστασία των δασών σημαίνει:

  • Μελέτη διαχείρισης του δάσους, με παρεμβάσεις στη σύνθεση της βλάστησης, υλοτομίες, δασοτεχνικά έργα, συντήρηση και βελτίωση υποδομών.
  • Σύγχρονη μελέτη αντιπυρικής προστασίας, που θα περιλαμβάνει όλα τα μέτρα (δασοκομικά, διαχειριστικά, αντιπυρικά), σύμφωνα με τους κανόνες της επιστήμης, που αυξάνουν την ικανότητα του δάσους να αντιμετωπίσει τη φωτιά πριν αυτή ξεσπάσει.

Το λένε ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ και όχι Πρώτο Ψέμα

 

Το λένε ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ και όχι Πρώτο Ψέμα. 

 

Χτες ανάρτησε θέμα με τον παρακάτω τίτλο: 

“Πανδημία-Κούβα: Τραγικά ρεκόρ θανάτων και κρουσμάτων”… (δείτε: εδω

Δεν ξέρουμε αν απευθύνονται σε ηλίθιους.

Αυτό είναι ένα… δεύτερο θέμα που ας απασχολήσει τους ίδιους. Και τους αναγνώστες τους.

Για τους υπόλοιπους, εκείνους που επιζητούν από την ενημέρωση κάτι πιο θρεπτικό από τον “σανό” της λίστας Πέτσα,  αρκεί να αναφέρουμε τα στοιχεία.

Μιλάνε από μόνα τους: