Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

Για τον κύριο Τσίπρα και τους Τσιριμώκους

Νίκος Μπογιόπουλος στον eniko

Το βίντεο που ακολουθεί είναι από τη συνεδρίαση της Βουλής στις 5 Ιούνη. Φέτος.
 


 Αυτά ο κύριος πρωθυπουργός τα έλεγε λίγες μόλις μέρες πριν γυρίσει από τις Βρυξέλλες με το δικό του, με το «αριστερό» Μνημόνιο.

   Αυτά ο κύριος Τσίπρας τα έλεγε μόλις λίγες βδομάδες πριν επιβάλει με τις δικές του συνοπτικές, με τις δικές του αυταρχικές, με τις δικές του μαύρες μεθόδους το δικό του αποικιοκρατικό, λαοκτόνο, γερμανοϋπαγορευμένο και τραπεζοεγκεκριμένο Μνημόνιο. Το «αριστερό» Μνημόνιο…
  
  Έκτοτε μια στρατιά παπαγάλων - ανάμεσά τους κι αρκετοί από αυτούς που τόσα χρόνια έβγαζαν το παντεσπάνι τους γλείφοντας το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ - γλείφουν τον μνημονιακό Τσίπρα. Και τον γλείφουν με την ίδια θέρμη που λίγες βδομάδες πριν έγλειφαν τον αντιμνημονιακό Τσίπρα.
   
 Όλα αυτά τα αθύρματα, δε, αφού κατά καιρούς παράστησαν τους «πατριώτες», τους «ρεαλιστές», τους «πραγματιστές», τώρα έφτασαν να «παριστάνουν και τους «αριστερούς»...
  
  Ο κύριος Τσίπρας, αυτός που δεν θα έκανε τη χάρη στον Σαμαρά, τον Βενιζέλο και τον Θεοδωράκη να ψηφίσει 3ο Μνημόνιο, τώρα σε μια επίδειξη απίστευτου πολιτικού αμοραλισμού, με τις ευλογίες, τις ψήφους και την ολόθερμη υποστήριξη του Σαμαρά, του Βενιζέλου και του Θεοδωράκη ψηφίζει το 3ο και τρισχειρότερο Μνημόνιο. Το δικό του Μνημόνιο. Το «αριστερό» Μνημόνιο. Το «Μνημόνιο Τσίπρα».
   
 Ο κύριος Τσίπρας διέβη – και επισήμως - το Ρουβίκωνα. Δίκαια, επομένως, τον ανακηρύσσουν σε «νέο ήρωα» της άρχουσας τάξης της χώρας.
   
 Η ελληνική ολιγαρχία δεν έχει άδικο όταν δηλώνει και γράφει για τον «αριστερό» πρωθυπουργό της με πόσο θαυμασμό τον παρακολουθεί καθώς «το άστρο του ανατέλλει».

   Μια υπενθύμιση μόνο: Όσο ιταμό κι αν είναι αυτό που διαπράττει ο κύριος Τσίπρας, στην πραγματικότητα δεν είναι καθόλου πρωτότυπο.
   
 Πριν από περίπου δυο δεκαετίες ο μεγαλομεγιστάνας Ανιέλι, σχολιάζοντας τα πολιτικά πράγματα της χώρας του, της Ιταλίας, είχε πει:
 «Υπάρχει ένα είδος Αριστεράς που είναι πιο χρήσιμη από την Δεξιά. Πρόκειται για εκείνη την Αριστερά που μπορεί να κάνει όλα όσα δεν θα μπορούσε να κάνει η Δεξιά».

   Αυτά που έλεγε ο Ανιέλι για τη δήθεν «Αριστερά», προφανώς δεν ισχύουν μόνο στην Ιταλία. Είναι κάτι που στην Ελλάδα το γνωρίζουμε καλά.

Από την εποχή των Τσιριμώκων.