Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

Η γύμνια σε όλο της το μεγαλείο...



Αυτή στη φωτογραφία είναι η χτεσινή... «απεργιακή συγκέντρωση» του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης! Αυτό το μαύρο χάλι είναι η συγκέντρωση της... «πλειοψηφίας» του ΕΚΘ, των εργοδοτικών και κυβερνητικών συνδικαλιστών, που στο πρόσφατο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου έφτασαν στο σημείο να καλέσουν μέσα στις εργασίες του το «συνδικαλιστικό» της Ασφάλειας, ενώ όταν ο ασφαλίτης πιάστηκε στα πράσα δεν βρήκαν ούτε μια λέξη καταδίκης έστω για τα μάτια του κόσμου.

Ιδια εικόνα και στην Αθήνα... «Τρεις και ο κούκος» στη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και του ΕΚΑ στην πλατεία Κλαυθμώνος. Δεν μαζεύτηκαν ούτε καν... τα Διοικητικά Συμβούλια από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες που ελέγχουν οι εργατοπατέρες!

Έξω οι φασίστες από τα σχολεία – Μικροί ήρωες υπάρχουν ακόμα


Η Χρυσή Αυγή κι οι άλλοι φασίστες, έδειξαν τις προθέσεις τους: Στοχεύουν στους μαθητές και στα σχολεία. Και ιδιαίτερα στοχεύουν στην ΚΝΕ και τη δράση της. Τα λένε όλα καθαρά. Τώρα λοιπόν ανησυχούν για τη δράση της Χρυσής Αυγής στα σχολεία και τον εθνικισμό που σέρνεται, ακόμα κι όλοι αυτοί που δεν το δικαιούνται, αφού το προκάλεσαν ή έστω το ανέχτηκαν. Τώρα όλοι τους έγιναν και λίγο “αντιφασίστες”.


Η Χρυσή Αυγή κι οι άλλοι φασίστες, έδειξαν πια τις προθέσεις τους: Στοχεύουν στους μαθητές και στα σχολεία. Και ιδιαίτερα στοχεύουν στην ΚΝΕ και τη δράση της. Τα λένε όλα καθαρά.



Τώρα λοιπόν ανησυχούν για τη δράση της Χρυσής Αυγής στα σχολεία και τον εθνικισμό που σέρνεται (μάλλον καλύτερα σπρώχνεται), ακόμα κι όλοι αυτοί που δεν το δικαιούνται, αφού το προκάλεσαν ή έστω το ανέχτηκαν. Τώρα όλοι τους έγιναν και λίγο “αντιφασίστες”.

Αναψυχή;




Τι είναι σύμφωνα με την κυβέρνηση οι εξελίξεις στην Κριμαία; Αλλο ένα επεισόδιο στη «ρωσο-ουκρανική βεντέτα»! Αυτό γράφει η «Αυγή», περιγράφοντας περίπου ως «διμερή υπόθεση» και μάλιστα με όρους «βεντέτας» τη διαμάχη σε μια από τις πλέον εύφλεκτες περιοχές του πλανήτη. Για την «Αυγή» δεν υπήρξε ποτέ η ευρωΝΑΤΟική επέμβαση στην Ουκρανία για την ανάσχεση της ρωσικής επιρροής, στο πλαίσιο του μεταξύ τους ανταγωνισμού. Δεν υπήρξαν ποτέ τα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια ένταξης της Ουκρανίας στη στρατιωτική διάταξη περικύκλωσης της Ρωσίας και ελέγχου της Μαύρης Θάλασσας, στα οποία συμμετέχει ενεργά και η Ελλάδα, με στρατιωτικές δυνάμεις και άλλα μέσα. Οπως δεν υπήρξαν ποτέ για την κυβερνητική εφημερίδα οι απειλητικές αντιδράσεις ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ μετά το επεισόδιο στα Στενά του Κερτς, την ώρα που με τη στήριξή τους η κυβέρνηση της Ουκρανίας κηρύσσει στρατιωτικό νόμο στη χώρα και οι Ρώσοι μεταφέρουν συστοιχίες πυραύλων στην Κριμαία. Το συγκεκριμένο επεισόδιο συνιστά σοβαρή κλιμάκωση της ιμπεριαλιστικής αντιπαράθεσης στην περιοχή και σωρεύει νέα «εύφλεκτη ύλη» στον ανταγωνισμό ΗΠΑ - ΝΑΤΟ με τη Ρωσία. Αυτό προσπαθεί να υποβαθμίσει η κυβέρνηση, παρουσιάζοντας με όρους «βεντέτας» τη ρωσο-ουκρανική εμπλοκή και ταυτόχρονα να κρύψει τους κινδύνους που συνεπάγεται για το λαό η ελληνική συμμετοχή στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς και στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς. Και απόδειξη είναι ότι την επομένη του περιστατικού, ένα αμερικανικό κατασκοπευτικό απογειώθηκε από τη Σούδα με προορισμό την Κριμαία. Προφανώς όχι για λόγους αναψυχής του πληρώματος...

Οι μαθητές στέλνουν το δικό τους μήνυμα απέναντι στο εθνικιστικό δηλητήριο

 

Από τις μεγάλες μαθητικές κινητοποιήσεις του Οκτώβρη 
Από τις μεγάλες μαθητικές κινητοποιήσεις του Οκτώβρη

Της Δέσποινας Μαστρολέων μέλους του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ
Η φετινή σχολική χρονιά έχει κάτι διαφορετικό από τις προηγούμενες. Την ακόμα πιο μαζική και αποφασιστική αγωνιστική δράση εκατοντάδων σχολείων, χιλιάδων μαθητών σε όλη την Ελλάδα που από την πρώτη κιόλας μέρα έναρξης των σχολείων μέχρι και σήμερα οργανώνουν τον αγώνα τους απέναντι στο σημερινό σχολείο, που τους εξοντώνει στερώντας τους αναγκαίες γνώσεις και ξεπαραδιάζοντας τις οικογένειές τους, αλλά και ενάντια στο ακόμα χειρότερο που ετοιμάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με το νομοσχέδιο που έχει εξαγγείλει. 
Μέσα στους τρεις μήνες που λειτουργούν τα σχολεία, έχουν πραγματοποιηθεί εκατοντάδες κινητοποιήσεις και αγωνιστικές δράσεις μαθητών, έχουν δυναμώσει αλλά και ιδρυθεί νέες Συντονιστικές Επιτροπές μαθητών που αγκαλιάζουν εκατοντάδες σχολεία σε όλη τη χώρα. Οι μαθητές οργανώνουν τον αγώνα τους για το σχολείο που έχουν ανάγκη και ετοιμάζουν την κλιμάκωση της πάλης τους με την πανελλαδική συνάντηση συντονισμού των σχολείων τους μέσα στο Δεκέμβρη, ξεκαθαρίζοντας μέσα από τα αγωνιστικά τους καλέσματα πως δεν κάνουν βήμα πίσω από όσα τους αξίζουν και τους τα στερούν κυβερνήσεις και ΕΕ.

Η δική μας σημαία και τα δικά μας σύμβολα…


Όλοι οι επαναστάτες, όπου Γης… απέναντι στις όποιες «εθνικές» σημαίες
και σύμβολα, προτάσσουν μόνο την κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο…
 
Μόνο αυτήν… Τη δική μας σημαία… τη σημαία της τάξης μας…
Αυτήν, που δεν πρόκειται ποτέ να ξεθωριάσει, να αλλάξει το χρώμα της,
ούτε και να αλλοιωθούν τα σύμβολά της…
 
Αυτήν, που το πανί της είναι βαθιά ποτισμένο με το αίμα των εκατομμυρίων νεκρών της παγκόσμιας εργατικής τάξης… και τα σύμβολά της είναι τα αιώνια, πανανθρώπινα σύμβολα της δουλειάς…

Κοσμάς Λεοντιάδης


ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ Απέρριψε τροπολογία του ΚΚΕ για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ


Την ώρα που επιχειρούσε να στήσει μια ακόμα φιέστα περί «νέας εποχής» για το λαό

Την τροπολογία που κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ και προβλέπει την πλήρη κατάργηση του ΕΝΦΙΑ στην πρώτη και δεύτερη κατοικία που καλύπτει ανάγκες στέγασης και αναψυχής των λαϊκών οικογενειών, απέρριψε χτες η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, επιβεβαιώνοντας ότι τα «παχιά λόγια» που ακούστηκαν και χτες από τα χείλη των κυβερνητικών στελεχών περί «νέας εποχής», καμία σχέση δεν έχουν με τα δικαιώματα του λαού, που συνεχίζουν να θυσιάζονται στο βωμό της καπιταλιστικής κερδοφορίας και της θωράκισής της.
 Η κυβέρνηση απέρριψε την τροπολογία, με την υπουργό, Ολ. Γεροβασίλη, να «διευκρινίζει» μάλιστα ότι «η χώρα στέκεται και πάλι στα πόδια της, η ελληνική κυβέρνηση κάνει τις δικές της επιλογές», αρκεί, όπως είπε, αυτές «να συμβαδίζουν με το Ταμείο και να είναι στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας με τα δημοσιονομικά περιθώρια που δημιουργούνται». Με τα «περιθώρια» δηλαδή της καπιταλιστικής κερδοφορίας και της στήριξης των επιχειρηματικών ομίλων, που συνθλίβουν τις λαϊκές ανάγκες.

Το Μάτι, τέσσερις μήνες μετά...




Την περασμένη Τρίτη ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Υποδομών επισκέφτηκαν ξανά το Μάτι. Μία μέρα μετά, χτες, κατατέθηκε τροπολογία από την κυβέρνηση για τις διαδικασίες «αδειοδότησης και άμεσης αποκατάστασης» των κτιρίων. Στην παρουσίαση της τροπολογίας στη Βουλή, περίσσεψαν τα λόγια συμπάθειας του πρωθυπουργού προς τους πληγέντες, που «δίνουν καθημερινή μάχη για να επουλώσουν τις πληγές τους» και η κυβέρνηση «έχει καταφέρει να σταθεί δίπλα τους». Με αυτές τις κινήσεις η κυβέρνηση θέλει να δείξει ότι «δεν έχει ξεχάσει τους πυρόπληκτους» και ότι «προχωρά το έργο της αποκατάστασης», όπως ισχυρίζονται στελέχη της που εμπλέκονται στην όλη διαδικασία και βεβαίως ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Δεν έλειψαν μάλιστα και υποσχέσεις για την ανέγερση νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική, με στόχο να διασκεδάσει η κυβέρνηση τις εντυπώσεις από την άθλια κατάσταση των δομών Υγείας στην περιοχή, που αποκαλύφθηκε σε όλο της το «μεγαλείο» κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς. Ποια είναι όμως η πραγματικότητα;

Ξέπλυμα «αλά ΣΥΡΙΖΑ»...


Φωτό αρχείου 
Φωτό αρχείου
Πηγή: Eurokinissi

Με παρεμβάσεις στελεχών της, η κυβέρνηση ξεπλένει ολοένα και περισσότερο την πολιτική των μνημονίων, αλλά και τη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Σε ό,τι αφορά το πρώτο, ισχυρίζονται με θράσος ότι κατάφεραν μετά από πολλά χρόνια να παρουσιάσουν έναν «αναδιανεμητικό» προϋπολογισμό χωρίς περικοπές. Ουσιαστικά «δικαιώνουν» τον συμβιβασμό, όπως λένε, του 2015, δηλαδή το 3ο μνημόνιο διά χειρός ΣΥΡΙΖΑ.

Όμως, ποια «αναδιανομή» κάνει ο προϋπολογισμός; Επιστρέφει σε ορισμένα τμήματα των λαϊκών στρωμάτων ένα από τα δέκα που του έκλεψαν η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, με τα αντιλαϊκά μέτρα εντός κι εκτός μνημονίων. Την ίδια στιγμή που όλο το αντιλαϊκό μνημονιακό πλαίσιο είναι παρόν και θα ενισχύεται ακόμα περισσότερο τα επόμενα χρόνια, συνεχίζοντας και το ξεζούμισμά τους.