Δευτέρα 10 Αυγούστου 2020

«Ήλθον, είδον και απήλθον» η επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Εύβοια










Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με τις πλημμύρες στην Εύβοια, αναφέρει:  
«Ήλθον, είδον και απήλθον» θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η επίσκεψη του πρωθυπουργού σε μία από τις πληγείσες περιοχές στην Εύβοια και οι δηλώσεις του που ακολούθησαν στο Διοικητήριο της Περιφέρειας Στερεάς.
Επιχειρώντας να εξωραΐσει την ανυπαρξία αναγκαίων έργων αντιπλημμυρικής προστασίας και να καλύψει την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης, που πριμοδοτεί τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους με κάθε είδους διευκολύνσεις, ενώ αφήνει εκτεθειμένο το λαό στα καιρικά φαινόμενα, αναμάσησε τα περί "ακραίων καιρικών φαινομένων".

Στα χαρτιά έμειναν οι διαχρονικές προσπάθειες περιορισμού της λαϊκής διεκδίκησης (VIDEO)





«Θα μείνει στα χαρτιά, θα ακυρωθεί στην πράξη, η λαϊκή πάλη θα τον πετάξει στα σκουπίδια», ήταν το ξεκάθαρο μήνυμα που έστειλαν χιλιάδες διαδηλωτές σε όλη την χώρα με τα μαζικά, μαχητικά συλλαλητήρια που πραγματοποίησαν ταυτόχρονα με την ψήφιση στις 9 Ιούλη του νόμου-έκτρωμα της κυβέρνησης για τις διαδηλώσεις.

Στην κάμερα του «902» μίλησαν, βετεράνοι και εν ενεργεία συνδικαλιστές, νομικοί, νεολαίοι, αυτοαπασχολούμενοι και συνδικαλιστές αστυνομικοί, κάνοντας «φύλλο και φτερό» το περιεχόμενο του νόμου αλλά και την κυβερνητική επιχειρηματολογία που αναπτύχθηκε. Αναφέρθηκαν σε προηγούμενες προσπάθειες να περιοριστεί έως και να ...καταργηθεί η ταξική πάλη και η λαϊκή διεκδίκηση! Προσπάθειες, νομοθετικές και μη, που ο αγώνας της εργατικής τάξης και του λαού πέταξαν στο καλάθι των αχρήστων. 

Κηδεία από χρυσό




Σ' αυτά που λέμε ειδεχθή εγκλήματα, η μεγαλύτερη δυσκολία του κοινού νου είναι να χωρέσει στο κεφάλι του το άσχημο, το αποτρόπαιο, το φρικώδες μιας εγκληματικής πράξης. Ετσι καμιά φορά, όταν οι κομμουνιστές μιλάνε για το οιονεί καπιταλιστικό έγκλημα, αντιμετωπίζονται, καθώς δεν είναι προσωποποιημένο, με μια αποστασιοποιημένη δυσπιστία που στέκεται στο υπερβολικό του χαρακτηρισμού. Η Mizuho bank, ούτε που την ξέρω, ούτε που με κόφτει, έβγαλε μια ανακοίνωση που δυστυχώς την ψάρεψα σε σοβαρό οικονομικό φύλλο, όπου και αναφέρει: «Η έκρηξη στη Βηρυτό προσέθεσε χτες κι άλλη λάμψη στο χρυσό, που πέρασε τα 20.20 δολάρια».
 
Το ...ευπρεπές κείμενο χαρακτηρίζει την ανακοίνωση κυνική και αναλύει το νέο ιστορικό υψηλό της ουγγιάς, με καπιταλιστική ευπρέπεια, εξηγώντας μεταξύ άλλων ότι «η άνοδος του λαμπρότερου από τα ασφαλή καταφύγια οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην παρατεταμένη αβεβαιότητα που έχει προκαλέσει η πανδημία».

Η μεγάλη ανατριχίλα της αποκάλυψης των λέξεων. Ωρες ώρες είναι αμείλικτες, όταν διαβαστούν μέσα στο περιβάλλον μιας φράσης κι όχι σ' ένα ουδέτερο λεξικό. Βλέπω την ισοπεδωμένη Βηρυτό, με άφατη οργή και πόνο, με μεσογειακό και προσωπικό συναισθηματισμό, για τον οποίο δεν ντρέπομαι καθόλου.