Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Έβγαλε στο "σφυρί" σπίτι για 831 ευρώ

Πίσω έκανε τελικά η ΕΥΔΑΠ που ξεκίνησε τη διαδικασία για να "βγάλει στο σφυρί" το σπίτι άνεργου οικογενειάρχη στο Πέραμα για οφειλή 831 ευρώ και προχώρησε σε διευθέτηση της οφειλής.

Ο ίδιος λέει ότι παρά την αιματηρή οικονομία δεν μπορούσε να πληρώσει τους λογαρισμούς καθώς τα τελευταία τρία χρόνια είναι άνεργος και κάνει πολύ σπάνια κάποια μεροκάματα. Τα μόνα χρήματα που έμπαιναν στο σπίτι της οικογένειας ήταν ο πενιχρός μισθός της συζύγου του, ο οποίος εξανεμιζόταν για το φαγητό της οικογένειας και τα βασικά έξοδα των δύο παιδιών τους, 17 και 18 χρονών.

Η ΕΥΔΑΠ αφού έκοψε την παροχή νερού στο σπίτι ξεκίνησε τη διαδικασία αναγκαστικής κατάσχεσης του σπιτιού και τον ειδοποίησε ότι το βγάζει στο σφυρί για μόλις 30.000 ευρώ.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στο συνδικάτο Μετάλλου και οι συνάδελφοί του, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και οι ίδιοι, προσπάθησαν να τον βοηθήσουν και την Πέμπτη έκαναν παρέμβαση στα γραφεία της ΕΥΔΑΠ στον Πειραιά ζητώντας να σταματήσει η διαδικασία του πλειστηριασμού.

Χρειάστηκε να καταβάλει τα τέλη επανασύνδεσης 120 ευρώ, τα οποία συγκέντρωσε με τη βοήθεια των συναδέλφων του.

Το θέμα αποκάλυψε η εφημερίδα "Ριζοσπάστης" και λίγο αργότερα η ΕΥΔΑΠ έκανε... πίσω και σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι αντιμετωπίζει τα προβλήματα των καταναλωτών με ευαισθησία. "Το μέσο της κατάσχεσης είναι το έσχατο μέσο, μετά από πλήθος ενεργειών, για την εξασφάλιση της απαίτησης, που υποχρεούται να εφαρμόσει η Εταιρεία βάσει του νόμου. Ωστόσο, η Εταιρεία κατανοώντας την οικονομική δυσχέρεια του συγκεκριμένου καταναλωτή, προχώρησε ήδη στην εύρεση κοινά αποδεκτής λύσης για τη διευθέτηση της οφειλής" αναφέρει μεταξύ άλλων ο δημόσιος οργανισμός.
πηγή: megatv

Σκοταδισμός.





Αναδημοσίευση από ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

Το συγκεκριμένο άρθρο το είδα δημοσιευμένο στο ΒΗΜΑ.

Οι πρώτες σκέψεις ήταν: "Πόση αγραμματοσύνη μπορεί να κρύβει μια τέτοια ενέργεια;" "Πώς είναι δυνατό εκπαιδευτικός να μην μπορεί να ξεχωρίσει απλά νοήματα σε ένα τόσο όμορφο τραγούδι;" , " Πώς είναι δυνατό να λογοκρίνονται Χατζιδάκις, Γκάτσος;"

Θεωρώ πως είναι πρόχειροι και επιφανειακοί προβληματισμοί. Γιατί αν είχα προσέξει καλύτερα θα έβλεπα πως η συγκεκριμένη εκπαιδευτικός είναι Διευθύντρια Σχολείου η οποία υλοποιεί το "νόμος και τάξη". Αυτή σε λίγο καιρό θα αξιολογήσει εκπαιδευτικούς. Θα επιβάλλει "δια της σιδηράς πυγμής" το "σκάσε και σκάβε". Θα απαγορεύσει (το έκανε κιόλας) οτιδήποτε "αντιβαίνει προς τα ελληνοχριστιανικά ιδεώδη". Διότι δεν πρέπει να μολύνονται οι μαθητές με ανατρεπτικές ιδέες. Άρα δάσκαλε πρέπει να διδάσκεις προσευχούλες, τραγουδάκια του στυλ "χαρωπά τα δύο μου χέρια τα χτυπώ" και στο τσακίρ κέφι "Μια γίδα μια φορά". Αυτή είναι ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση. Ότι έκανε το έκανε ενσυνείδητα. Πρέπει να κατασταλεί κάθε σκέψη αντίστασης στη γέννηση της. Πρέπει να φτιάξουμε παιδιά που θα υπακούνε σκυφτά και θα βλέπουν τον εχθρό στο πρόσωπο του "αλλόθρησκου". Άρα πρέπει να φτιάξουμε παιδιά έτοιμα να στρατολογηθούν από τη Χρυσή Αυγή.

Είναι ώρα να αντιδράσουν εκπαιδευτικοί και γονείς σε ότι επιχειρείται να στηθεί ή και έχει στηθεί στις πλάτες των παιδιών. Μέχρι τώρα είχαμε αναλυτικά προγράμματα απολύτως αντιεπιστημονικά, με σαφέστατο στόχο να δημιουργήσουν στρατιές ανειδίκευτων εργατών. Σε αυτό η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών αντέδρασε κάνοντας τη δουλειά της σωστά, λειτουργώντας ως παιδαγωγοί -επιστήμονες που δεν θυσιάζουν την επιστημοσύνη τους .

Τώρα οι υπάλληλοι της Ε.Ε και των μονοπωλίων κάνουν ένα βήμα παραπάνω. Εξαπολύουν στυγνή τρομοκρατία μέσω του εργασιακού μεσαίωνα που εγκαθιδρύουν. Προσπαθούν να εμπεδώσουν οι εκπαιδευτικοί πως πρέπει να βασιλέψει "τάφου σιωπή" στα σχολεία.

Θα τους περάσει; Είμαι σίγουρος πως όχι. Τα βήματα των εκπαιδευτικών θα συναντηθούν με των γονιών και των μαθητών. Θα γίνει ένας πανίσχυρος ταξικός βηματισμός που συνταράξει και θα γκρεμίσει το άθλιο σύστημά τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ.....