Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018

Πτωχεύουν κι άλλο το λαό, κόβουν νέα «μερίσματα» στο κεφάλαιο

 
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΚΟΜΙΣΙΟΝ - ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2019

Ξεκινά τις επόμενες μέρες στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2019 όπου ενσωματώνεται η γκάμα με τα αντιλαϊκά μέτρα και των τριών μνημονίων αλλά προστίθενται και νέα, όπως, για παράδειγμα, η περαιτέρω κατακρεούργηση σε σημείο εξαΰλωσης του ΕΚΑΣ, σε συνδυασμό βέβαια με νέες παρεμβάσεις τόνωσης των ισχυρών επιχειρήσεων.
 Ο προϋπολογισμός έρχεται να «δέσει» με τη γενικότερη κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής και με την ομοβροντία των αναδιαρθρώσεων, που προανήγγειλε και η πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τις εκθέσεις που δημοσιοποίησε τόσο στο πλαίσιο του «Ευρωπαϊκού Εξαμήνου» όσο και σε αυτό της «ενισχυμένης εποπτείας», που εφαρμόζεται ειδικά στην περίπτωση της ελληνικής οικονομίας: «Οι ελληνικές αρχές θα πρέπει να παρακολουθούν τους δημοσιονομικούς κινδύνους, συμπεριλαμβανομένων των δικαστικών αποφάσεων, και καλούνται να λάβουν αντισταθμιστικά μέτρα, στο βαθμό που θα χρειαστεί για να επιτευχθούν οι στόχοι του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής και οι ετήσιες αναθεωρήσεις του», τονίζει χαρακτηριστικά η Κομισιόν.

Καθρέφτης της ΕΕ οι εικόνες από την καταστολή των μαθητικών κινητοποιήσεων στη Γαλλία



Σε σχόλιό του για την καταστολή των μαθητικών κινητοποιήσεων στην πόλη Μαντ-λα-Ζολί (Mantes-la-Jolie), στη Βορειοκεντρική Γαλλία, τo Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ αναφέρει:

«Οι εικόνες από την γαλλική πόλη Μαντ-λα-Ζολί που δείχνουν συλληφθέντες μαθητές, ακόμα και 12χρονους, μετά από κινητοποίηση, να είναι γονατισμένοι ή με το πρόσωπο στραμμένο στον τοίχο και με τα χέρια στο κεφάλι, περιτριγυρισμένοι από πάνοπλους αστυνομικούς λες και είναι κρατούμενοι σε κάποιο στρατόπεδο συγκέντρωσης, προκαλούν οργή και ανατριχίλα.

Πέντε λεπτά είναι αρκετά για τον Κώστα Πελετίδη! (vid)




«Πληρώνουμε ακατάπαυστα φόρους, ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ, καύσιμα κλπ. Που πηγαίνουν όλα αυτά τα χρήματα; Τι θα επιστραφεί σε εμάς, στο λαό. Ποιοι είναι εκείνοι που τα κουτουπώνουν και τα κάνουν καλό της ψυχής τους;» 

 

Το ζήτημα σήμερα είναι η ικανοποίηση των αναγκών του λαού, ο οποίος αυτό που ζητά είναι να λυθούν τα προβλήματά του και αυτά τα μέτρα τα οποία θα παίρνονται θα πρέπει να τον βοηθούν,

Πέντε λεπτά είναι αρκετά για τον Κώστα Πελετίδηεπεσήμανε ο Κώστας Πελετίδης, δήμαρχος Πατρέων, μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής σε εκπομπή της ΕΡΤ-1.
Αναφερόμενος στη μεταρρύθμιση του «Κλεισθένη» την χαρακτήρισε ως συνέχεια των προηγούμενων αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων.

Αναφέρθηκε στο τεράστιο πρόβλημα έλλειψης προσωπικού που αντιμετωπίζουν οι δήμοι:

Η τηλεόραση είναι κόμπρα, το φίδι που πρώτα σε υπνωτίζει και μετά σου ρίχνει όλο του το δηλητήριο.

Η κόμπρα
 
1. Η ζωή μας παραδόθηκε στην τηλεόραση, αποφάσισε να κατοικήσει μέσα της, μεταφέροντας κάθε έκφανσή της στο αντίστοιχο τηλεοπτικό πρόγραμμα.
 
2. Η διαρκής, αυξανόμενη έλλειψη παιδείας ενισχύει την επιρροή του θεάματος, που ήσυχα και μεθοδικά κάμπτει κάθε αντίσταση του μεγαλύτερου μέρους των θεατών. Η ζωή στην οθόνη αντικαθιστά σιγά σιγά τη ζωή εκεί έξω, και ο πολίτης παραδίδει τη θέση του στον παθητικό θεατή.
 
3. Χωρίς ίχνος πνευματικού προσανατολισμού, χωρίς το ουσιαστικό πεδίο της λογοτεχνίας, ο ρόλος των συμβούλων κάθε τηλεοπτικού σταθμού είναι να παλεύουν να καταστήσουν προσιτά τα σκουπίδια που πετάνε στα κεφάλια των θεατών. Πρόκειται για μια συνειδητά συντονισμένη προσπάθεια αμφισβήτησης των αξιών. Οσο πιο χαμηλά, τόσο πιο φτηνά, τόσο πιο καλά.