Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

Κα Κατσίμη της ΕΡΤ, αιδώς! Περισσότερη τσίπα και λιγότερο… Τσίπρα – Του Στέλιου Κανάκη






Από herko στο Οκτ 15, 2018 Απόψεις
 

Γράφει ο Στέλιος Κανάκης //


Η κα Κατσίμη, μέχρι πριν λίγα χρόνια δεν γνώριζε πότε απελευθερώθηκε η Αθήνα. Έτσι, τουλάχιστον, δήλωσε η ίδια στην εκπομπή της. Πιθανόν να αγνοούσε ακόμη, από ποιους απελευθερώθηκε, ότι πριν είχε σκλαβωθεί και το τι έγινε ενδιάμεσα.


Όλα αυτά, φαίνεται, τα έμαθε βιαστικά και κάπως αρπακολλατζίδικα η κα Κατσίμη, ένεκα της πρόσληψής της στην ΕΡΤ. Κι είπε, ως νεοφώτιστη, να τα μεταδώσει και σ’ εμάς. Σ’ εμάς, που πληρώνουμε την κα Κατσίμη μέσω της υποχρεωτικής εισφοράς στο συριζαίικο παραμάγαζο, στο οποίο επαξίως προσφέρει τις υπηρεσίες της.

Πρώτη φορά… Αμερικαριστερά!




Πρώτη φορά… Αμερικαριστερά! 

 


«Η Ελλάδα θεωρεί τις ΗΠΑ στρατηγικό εταίρο και σύμμαχο, τον μοναδικό θα τολμούσα να πω. Είναι σημαντικό για την Ελλάδα οι ΗΠΑ να αναπτύξουν στρατιωτικές δυνάμεις στη χώρα σε μία πιο μόνιμη βάση όχι μόνο στον κόλπο της Σούδας, αλλά επίσης στον Βόλο, στη Λάρισα και στην Αλεξανδρούπολη». 

   Αυτή  ήταν η προχτεσινή δήλωση του κ.Καμμένου στις ΗΠΑ. 

   Ακολουθεί η δήλωση του κ.Τσίπρα. Έγινε πριν από ένα χρόνο, μετά την συνάντησή του με τον Τραμπ:

Φάντασμα;


Μέσα σε όλα τα άλλα αναζητείται και μια ...αμερικανική βάση στην Κύπρο, η οποία μυστηριωδώς άνοιξε το 2013, όπως μυστηριωδώς έκλεισε το 2017 από την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Το θέμα ίσως να μην απασχολούσε κανέναν, αν δεν υπήρχε έρευνα για τη «σκοπιμότητα» των χρημάτων που δαπάνησαν οι ΗΠΑ για τη λειτουργία της βάσης, γεγονός που αποκάλυψε και την ύπαρξή της για μια ολόκληρη τετραετία, σε εγκαταστάσεις της βρετανικής βάσης στο Ακρωτήρι της Κύπρου. Αν και οι αποκαλύψεις στα κυπριακά και άλλα διεθνή Μέσα πέφτουν «βροχή», όλοι δηλώνουν «ανήξεροι» για τον λόγο και τον τρόπο που αποφασίστηκε η λειτουργία της βάσης! Σύμφωνα με την επικρατέστερη άποψη, τα ελικόπτερα που στάθμευαν εκεί είχαν αποστολή να συμμετέχουν σε έκτακτες φυγαδεύσεις Αμερικανών αξιωματούχων από την περιοχή και μια τέτοια επιχείρηση είχε γίνει κάποια στιγμή στη Χερσόνησο του Σινά. Μπορεί το μυστήριο μιας βάσης - φάντασμα να ιντριγκάρει, η πραγματικότητα όμως που διαμορφώνουν οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί και τα σχέδια σε μια από τις πιο εύφλεκτες περιοχές του πλανήτη, ξεπερνάει πολλές φορές τα πιο φανταστικά σενάρια. Κι αν αυτά γίνονται στην Κύπρο, όπου επίσημα δεν υπάρχει αμερικανική βάση, να σκεφτεί κανείς τι γίνεται πίσω από τις ερμητικά κλειστές πύλες της βάσης στη Σούδα και των άλλων υποδομών που χρησιμοποιούν οι ΑμερικανοΝΑΤΟικοί από τον Εβρο μέχρι την Κρήτη.