Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

ΖΗΤΩ Η ΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΡΕ Μ%#@*Α!! (ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΠΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ)




.......Παίδες, έρχονται αλλαγές στον ποινικό κώδικα. Πρόσβαλλές το πολίτευμα, δηλαδή την αστική δημοκρατία; Ε, τσάκω ισόβια να γουστάρεις. Αν τη προσβάλλεις στο ίντερνετ, οκ, πάρε δέκα (χρονάκια). Κι αυτό είναι πολύ σωστό γιατι κάποιοι το είχαν παρακάνει. Ταυτόχρονα, τα ισόβια για τους καταχραστές δημοσίου χρήματος γίνονται εικοσαετία
 που γίνεται πενταετία που γίνεται μέχρι να τελείωσει η δίκη, έξω.
(Ποιά δίκη;)
Κι αυτό είναι πολύ σωστό.
Είσαι πολιτικός-κλέφτης και καταχραστής; Ή είσαι πολιτικός που κατέστρεψε μια χώρα, σκοτώνοντας κυριολεκτικά χιλιάδες ανθρώπους και εξοντώντας εκατομμύρια;
Ό,τι κι αν έκανες, δεν είσαι το ίδιο με τον αληταρά που προσβάλλει την αστική δημοκρατία. Με τον κομμουνιστή που ονειρεύεται να σε στείλει στα γκούλαγκ και να σου πάρει το σπίτι. Εσύ είσαι η αστική δημοκρατία. Ο αντιπρόσωπος της. Δεν του παίρνεις το σπίτι. Δε τον καταδικάζεις σε θάνατο και μαρασμό. Όπως λένε και ξαναναλένε, "..με τις θυσίες του Ελληνικού λαού, η Ελλάδα ξαναβρίσκει τον δρόμο της..".
Το έχουν πει αυτό. Πολλές φορές. Μίλησαν για θυσίες. Ξεκάθαροι ήταν. Για τις θυσίες του γείτονα σου, του φίλου σου, του γνωστού σου. Αυριο, τη δικιά σου. Όχι τη δικιά τους.  Τα λένε οι άνθρωποι, είναι ειλικρινείς. Κι εσύ τους επιβράβευσες. Τους έδωσες τη πλειοψηφία, αν προσθέσεις και την αποχή στις εκλογές
 που η αποχή, αναμφίβολα, δεν είναι παρά ανοχή σε αυτόν που κυβερνά.
Ποιός είσαι εσύ λοιπόν που θα τους αμφισβητήσεις; Ποιός είσαι εσύ που θα προσβάλλεις την αστική δημοκρατία, το πολίτευμα που τα επέτρεψε όλα αυτά, το πολίτευμα που ενώνει δεξιούς, αριστεροδημοκράτες και κεντρώους; 94% δε της έδωσες στις προηγουμενες εκλογές; (βάλε και την αποχή, κοντά στο 96 και κάτι).

Η αστική δημοκρατία, η μήτρα του καπιταλίσμού και της ελεύθερης αγοράς, επιτρέποντας τη δημιουργία μονοπωλίων, τραστ, τη συσσώρευση του πλούτου στους ολίγους, τη φοροδιαφυγή των ολίγων και τη φυγάδευση του πλούτου αυτού εκτός επικράτειας, 

Ice bucket challenge : Follow the money



Οργασμός “φιλανθρωπικής πρωτοτυπίας”. Κουβάς, παγωμένο νερό, και έτοιμο το νέο φιλανθρωπικό φρούτο. Τζάμπα διαφήμιση για τους “φιλάνθρωπους” famous, άλλη μια ευκαιρία για παγκόσμιο διαδικτυακό χαβαλέ, των καθ' έξιν “πελατών”, των πρώτων. Άλλο ένα “τεραστίων διαστάσεων φιλανθρωπικό έργο” συντελείται, με τους αναγκαίους χορηγούς, να δηλώνουν σε κάθε ευκαιρία τον απέραντο “ανθρωπισμό” τους.
Η φιλανθρωπία είναι το άλλοθι, των σφετεριστών του παγκόσμιου πλούτου και ταυτόχρονα ένα “συγκινητικό” μέσο περαιτέρω κερδοφορίας για τις πολυεθνικές εταιρείες που αξιοποιούν τον ανθρώπινο πόνο , μαζί με το περίσσευμα μικρόνοιας, για την κατασκευή νέων μεθόδων αναδιανομής του χρήματος, προς όφελός τους. Αλλά ας αφήσουμε τις ασκήσεις πολιτικής οικονομίας για πρωτοετείς, και ας ασχοληθούμε με κάποια ευκόλως εύληπτα δεδομένα.
Είσαι διάσημος ; Έχεις πλεόνασμα κοινωνικής ευαισθησίας και χρημάτων ; Μάθε που υπάρχουν άνθρωποι που έχουν πρόβλημα υγείας και χρειάζονται χρηματική βοήθεια, και πήγαινε δώσε τον οβολό σου. Απλά και με συνοπτικές διαδικασίες. Χωρίς κουβάδες, πάγους, στημένα σκηνικά και ευφάνταστους τρόπους αυτοπροβολής σου. Αλλιώς βρες άλλον τρόπο να επικοινωνήσεις την “ανθρώπινη” πλευρά σου. Το πεδίο της υγείας δεν προσφέρεται για ασκήσεις φθηνού ανθρωπισμού.
Είσαι άφραγκος, αλλά έχεις ένα κουβά με νερό και πάγο ; Κάνε ποδόλουτρο και φτιάξε και ένα παγωμένο καφέ. Καύσωνα έχει. Ή αλλιώς get a life ! Ιδέα ! Αφού έχεις έφεση στην φιλανθρωπία, πήγαινε σε μια ΜΚΟ για τα ατομικά δικαιώματα της “Caretta caretta ”, και διοχέτευσε εκεί την αστείρευτη ενεργητικότητά σου. Άσε που θα γεμίσεις και το βιογραφικό σου με χρήσιμη απλήρωτη προϋπηρεσία, ώστε να ξέρει ο μελλοντικός εργοδότης, σου ότι άμα το επιτάσσει το συμφέρον της εταιρείας, δουλεύεις και τζάμπα. Χαβαλές να γίνεται, και για τ άλλα...
Στην Αφρική παιδιά πεθαίνουν από την δίψα. Στην Παλαιστίνη ζουν χωρίς νερό εν μέσω βομβαρδισμών. Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι η απόλυτη δυστυχία και η απόλυτη βλακεία έχουν την ίδια αιτία. Την άοκνη, ακόρεστη επιθυμία των εταιρειών για όλο και περισσότερα, για όλο και μεγαλύτερα κέρδη. Στον πόλεμο πουλάνε όπλα και αναμένουν την ανοικοδόμηση. Στην “ειρήνη”, πουλάνε ψεύτικη κοινωνική ευαισθησία, με το αζημίωτο.
Κοινωνικός κανιβαλισμός στην πιο ωμή εκδοχή του. Με το σκηνικό της απόλυτης μιζέριας, να ολοκληρώνεται με καλοπληρωμένους και άφραγκους γελωτοποιούς, στον ρόλο πωλητών ενός ψεύτικου κόσμου, άδειου από κάθε ανθρωπισμό. Ανθρωπισμό πραγματικό. Όπου ο άνθρωπος δεν γίνεται αντικείμενο εξευτελισμού, και οι ανάγκες του, δεν είναι προϊόν προς προώθηση.
Τελικά αποδεικνύεται, ότι ένας κουβάς με παγωμένο νερό αρκεί, ώστε τα όρια ανάμεσα στην γελοιότητα και την τραγικότητα, να γίνονται όλο και πιο δυσδιάκριτα. 

 

Επιτέλους έσπασε η σιωπή…

Απο βυσσινόκηπος

Στη καρδιά της Λασηθιώτικης τουριστικής βιομηχανίας, εκεί που τα εργασιακά δικαιώματα αποτελούν απαγορευμένη σκέψη, εκεί που λείπει η ανθρωπιά αλλά λάμπει η γκλαμουριά, σε μια εποχή που οι ξενοδόχοι έχουν τη δύναμη να ζητήσουν τα πάντα, σε μια εποχή που οι εργαζόμενοι έχουν ηττηθεί, έχουν προδοθεί και αποτελούν τα εύκολα θύματα, την εποχή που κυβέρνηση και δανειστές νομίζουν ότι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να είναι ευχαριστημένοι από τα φιλοδωρήματα κι ότι η εργασία θα πρέπει να αντικατασταθεί από τη «μαθητεία» ή να γίνει χόμπι…. μισή ντουζίνα νέων ανθρώπων, νέων εργατών, υψώνουν το ανάστημά τους και απαιτούν αμοιβή και ασφάλιση για την εργασίας τους. Έξι νέα παιδιά, που από την αρχή της σαιζόν ως τα σήμερα έχουν εισπράξει από τίποτα έως 900 ευρώ, αποφάσισαν να ορθώσουν το παράστημά τους. Μαζί τους υψώθηκε και το παράστημα όλης της εργατικής τάξης του νομού.