Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

ΛΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ


Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους εργαζόμενους του «Καρυπίδη» την Παρασκευή

Από παλιότερη συγκέντρωση των εργαζομένων στον «Καρυπίδη»Από παλιότερη συγκέντρωση των εργαζομένων στον «Καρυπίδη»

Στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στους εργαζόμενους απεργούς του Καρυπίδη (πρώην Αρβανιτίδη) που θα γίνει Παρασκευή 24 Μαρτίου στις 18.00 στο Goody’s Περαίας καλεί η Λαϊκή Επιτροπή Θερμαικού.

Υπογραμμίζει την ανάγκη της συμμετοχής στην καμπάνια αλληλεγγύης για τη συγκέντρωση χρημάτων, ειδών διατροφής και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης.
Η επικοινωνία με τη Λαική Επιτροπή μπορεί να γίνει στα τηλέφωνα 6949517357, 6980657173 και 6987112191 και στην ηλεκτρ. διεύθυνση: www.lethermaikos.blogspot.com

Να φτάσει παντού το κάλεσμα του ξεσηκωμού!



Πλήθος παρεμβάσεων σε τόπους δουλειάς και συνοικίες που θα κορυφωθούν τη Δευτέρα 20 Μάρτη με κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα από τις Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ με το κάλεσμα του Κόμματος στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, για οργάνωση της πάλης ενάντια στο νέο πακέτο μέτρων που διαπραγματεύεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
Καθημερινές είναι οι εξορμήσεις και οι περιοδείες σε εργοστάσια, γιαπιά, νοσοκομεία, εμπορικά καταστήματα, γραφεία και υπηρεσίες, σε σχολεία και σχολές.

Με το νέο φυλλάδιο του Κόμματος, με τίτλο «Αλλη μια συμφωνία - Αλλη μια λεηλασία. Φτάνει πια! Τώρα χρειάζεται ξεσηκωμός!» μέλη και φίλοι του Κόμματος δίνουν τη μάχη για την επιτυχία των κινητοποιήσεων που θα πραγματοποιηθούν σε δεκάδες πόλεις και γειτονιές τη Δευτέρα 20 Μάρτη για να προετοιμάσουν τις νέες αναμετρήσεις με την κυβέρνηση, το κεφάλαιο και τους «θεσμούς» τους.

Σώμα φτιαγμένο από πηλό – Κεφάλι γεμάτο από σκατό





   Ο λαμέ χρυσαυγίτης Νότης Σφακιανάκης ξαναχτύπησε. Κάθε χρόνο τέτοιο καιρό βρίσκει τηλεοπτικό στασίδι στον Θεμιστοκλή (Θέμο) Αναστασιάδη (όμοιος τον όμοιο κι η κοπριά στα λάχανα) απ΄ όπου εκτοξεύει κάθε λογής παπαριά με ύφος 1.000 περισπούδαστων πιθήκων για να καταλήξει πάντα να εξυμνεί τον ναζισμό της Χρυσής Αυγής. 

   Τούτη τη φορά αυτό το σοφό παλικάρι εξήγησε ότι εκτός από θαυμαστής του… «αρχαιοελληνικού» ναζιστικού χαιρετισμού των χρυσαυγιτών είναι και ψηφοφόρος του… Γεωργίου Καραϊσκάκη. Αλλά επειδή ο Καραϊσκάκης δεν παίρνει αυτοπροσώπως μέρος στις εκλογές,  γι’ αυτό και εκείνος, ο Σφακιανάκης, ψηφίζει Χρυσή Αυγή. Που – κατά τον Σφακιανάκη – είναι η πολιτική απόγονος (η Χρυσή Αυγή) του Καραϊσκάκη… 

Προσπαθούν να μας πουν κάτι;



Κάπου εκεί που οδηγούσε μόνος στην Εθνική οδό, ο Ηλίας Μαγκλίνης, αρθρογράφος της «Καθημερινής», σκέφτηκε πως «όσο βυθιζόμαστε μέσα στην κρίση, τα αντανακλαστικά μας γίνονται όλο και πιο περίεργα», κόβοντας πράγματα όπως η θέρμανση, οι μετακινήσεις κ.ά. Μετά σκέφτηκε ότι «στην πραγματικότητα, δεν εξοικονομείς πολλά με αυτά τα ημίμετρα. Περισσότερο επιβαρύνεις κι άλλο την ψυχολογία σου. Κι όσο κρατάει αυτή η ατμόσφαιρα, τόσο η ψυχολογία πέφτει, αναπόφευκτα. Σε αντίθεση με τους πολέμους, όπου τα πάντα εκτονώνονται βίαια και ξεθυμαίνουν σχετικά γρήγορα, οι οικονομικές κρίσεις κρατούν περισσότερο (...) διαβρώνουν χωρίς αίμα (χωρίς πολύ αίμα έστω), ωστόσο διαβρώνουν βαθιά και η σκουριά που αφήνουν δε φεύγει εύκολα μετά». Βέβαια, ιστορικά μιλώντας πάντα, τις μεγάλες καπιταλιστικές κρίσεις τις ακολουθούσαν συχνά οι γενικευμένοι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι, που «εκτόνωναν βίαια» τις μεγάλες ιμπεριαλιστικές αντιθέσεις και κατέστρεφαν μαζικά τη «σκουριά» των τεράστιων συσσωρευμένων κεφαλαίων που οδήγησαν στην καπιταλιστική κρίση και εμπόδιζαν την καπιταλιστική ανάκαμψη. Κι έτσι μείναμε με την απορία: Μήπως οι σκέψεις αυτές γίνονται κι αλλού, πέρα από τα «μοναχικά ταξίδια»;