Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

Ο "οδοστρωτήρας" Γενς Σπαν


Τον Γενς Σπαν (Jens Spahn) ίσως να μη τον γνωρίζετε αλλά καλό είναι να τον μάθετε επειδή μάλλον θα μας απασχολήσει τα επόμενα χρόνια. Μιλάμε για τον αναπληρωτή υπουργό οικονομικών τής Γερμανίας, ο οποίος μπορεί να είναι μόλις 36 ετών αλλά θεωρείται από τους ταχέως ανερχόμενους πολιτικούς. Ήδη του έχουν κολλήσει το παρατσούκλι "οδοστρωτήρας" ενώ τον αποκαλούν και "Herr Mut", δηλαδή "Κύριος Θάρρος", επειδή το 2013 τόλμησε να μιλήσει δημόσια για την ομοφυλοφιλία του.

Ο Σπαν είναι ένας ακραιφνής νεοφιλελεύθερος που δεν κρύβει τις φιλοδοξίες του ακόμη και για την καγκελλαρία, κάτι που τον κάνει εξαιρετικά συμπαθή στον Σώυμπλε, ο οποίος τον θεωρεί ως δεξί του χέρι. Για το πολιτικό του μέλλον επενδύει πολλά στις ακραία συντηρητικές του ιδέες. Έχει ταχθεί υπέρ της απαγόρευσης της μπούργκας και της μαντήλας σε δημόσιους χώρους, θεωρεί τους μουσουλμάνους επικίνδυνους για την γερμανική κοινωνία επειδή "έχουν μεγαλώσει σε κοινωνίες στις οποίες ο άνδρας μετράει περισσότερο από τη γυναίκα και ο αντισημιτισμός και η ομοφοβία ανήκουν στην καθημερινότητα", υποστηρίζει ότι οι μετανάστες προκαλούν "διαταραχή του κράτους μας", ζητάει "περισσότερη τάξη και ασφάλεια" και δεν διστάζει να κάνει λόγο για "κακώς εννοούμενη ανοχή". Αυτές οι θέσεις, σε συνδυασμό με τις άριστες σχέσεις που διατηρεί με τα ΜΜΕ, τον κάνουν αρεστό σε όλο και περισσότερους γερμανούς. Βέβαια, για να δημιουργηθούν αυτές οι άριστες σχέσεις με τα ΜΜΕ, έχει βάλει το χεράκι του και ο σύντροφός του, ο οποίος είναι δημοσιογράφος στο κοσμικό περιοδικό Bunte, έκδοση του πανίσχυρου εκδοτικού ομίλου Burda.

Να πάψουν οι συνταξιούχοι να πιστεύουν σε «σωτήρες» και να οργανώσουν τον αγώνα τους

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΑΕΕ


Την κοροϊδία και την υποκρισία που έχει επιστρατεύσει η κυβέρνηση και η ΝΔ απέναντι στους συνταξιούχους καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΟΑΕΕ και καλεί σε αγώνα με τα άλλα τμήματα της κοινωνίας που πλήττονται από την αντιλαϊκή πολιτική.

«Οι συνταξιούχοι δεν παραιτούνται από κανένα απ’ τα δικαιώματά τους, που κατάργησαν όλες οι κυβερνήσεις. Πρέπει όμως και να πάψουν να πιστεύουν στα τάματα των “σωτήρων”, που, όταν κάθονται στους κυβερνητικούς θώκους, μετατρέπονται σε υποζύγια των δανειστών και νεκροθάφτες των λαϊκών δικαιωμάτων» υπογραμμίζει.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Με αφορμή την αθώωση του κομμουνιστή δημάρχου Πάτρας



Με αφορμή την αθωωτική απόφαση για τον δήμαρχο Πάτρας, Κώστα Πελετίδη, αξίζει να σταθούμε σε ένα βασικό ζήτημα: Οτι με τη λαϊκή κινητοποίηση, που εκφράστηκε όλο το προηγούμενο διάστημα, με αφορμή την πολιτική στάση του δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτρας, μπορεί να ακυρώνονται η δράση και οι ενέργειες της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής. Επιβεβαιώνεται δηλαδή ότι η εργατική - λαϊκή κινητοποίηση έχει μεγάλες δυνατότητες στο να βάζει εμπόδια στη δράση των φασιστοειδών. Το να μην παραχωρηθεί - μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου - χώρος στους φασίστες για να στάζουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο ή το να μη δοθούν στοιχεία στους χρυσαυγίτες για το πόσα παιδιά μεταναστών φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς, είναι μία συνεπής πολιτική επιλογή της διοίκησης του δήμου, που έρχεται ως συνέχεια της συνολικότερης ταξικής πολιτικής στάσης της απέναντι σε οτιδήποτε χτυπά τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα, το εργατικό - λαϊκό κίνημα, της προσπάθειας να στηρίξει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων απέναντι στην αντεργατική, αντιλαϊκή επίθεση. Αυτό είναι το ουσιαστικό που πρέπει να κρατήσουν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα. Οσα έγιναν, λοιπόν, είναι απόρροια της συνολικής στάσης υπεράσπισης των εργαζομένων, στήριξης των προσπαθειών και της πάλης του εργατικού - λαϊκού κινήματος. Αξίζει να θυμίσουμε ορισμένες πρωτοβουλίες της μέχρι τώρα θητείας της διοίκησης του δήμου.

Χιλιοειπωμένα ψέματα...



«Τρομολαγνικά σενάρια» και «σπέκουλα με τις συντάξεις» ανακάλυψε η Αυγή σε όσα γράφονται σχετικά με τις νέες περικοπές στις συντάξεις, μετά την απόφαση του Γιούρογκρουπ. Ωστόσο, η ίδια η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχεται πως η νέα μείωση στις συντάξεις θα είναι κατά 0,75% του ΑΕΠ, δηλαδή 1,4 δισ. ευρώ, και αυτό στο «καλό» σενάριο! Από αυτό το σημείο αρχίζει και το «μπαλαμούτι». Ξέρετε... οι μειώσεις δεν θα γίνουν το 2019, αλλά το 2020. Επίσης, η μεσοσταθμική περικοπή δεν θα είναι 14%, όπως υπολογίζει το κουαρτέτο, αλλά ...μόνο 4,5%, και το μαχαίρι θα πέσει «στοχευμένα», ενώ θα υπάρξουν και αντισταθμιστικά. Ολα τούτα, βέβαια, οι συνταξιούχοι τα έχουν ξανακούσει...

... και «στοχευμένη» πολιτική
 
Για να δικαιολογήσουν την κατάργηση του ΕΚΑΣ, τους έλεγαν ότι τα χρήματα αυτά θα κατευθυνθούν για τη χρηματοδότηση του ΚΕΑ. Τα ίδια τους λένε και τώρα, που πάνε να κόψουν τις ήδη αποδιδόμενες κύριες συντάξεις. Οταν το περασμένο καλοκαίρι έκοψαν τις επικουρικές είπαν ότι έτσι «γλίτωσαν» τις κύριες. Τώρα θα κόψουν και τις κύριες συντάξεις, ενώ σειρά θα πάρει σίγουρα και η «προσωπική διαφορά», που διατηρείται ακόμα σε επικουρικές όπου το άθροισμα με τις κύριες δεν υπερβαίνει τα 1.300 ευρώ. Οταν τον ίδιο καιρό ψήφισαν τον νόμο - λαιμητόμο 4387 που σφαγιάζει τις νέες συντάξεις, ισχυρίστηκαν ότι έτσι έσωσαν την «προσωπική διαφορά» στις παλιές συντάξεις. Τώρα σφάζουν και την «προσωπική διαφορά» και προκλητικά το ονομάζουν «στοχευμένη παρέμβαση». Πράγματι η πολιτική τους είναι πέρα για πέρα «στοχευμένη»: Αρπάζει το ψωμί από το στόμα του συνταξιούχου για να το δώσει στους κηφήνες αυτής της κοινωνίας, στην καπιταλιστική ανάπτυξη την οποία υπηρετεί με συνέπεια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.