Δευτέρα 9 Αυγούστου 2021

Να “άριστοι”, να μάλαμα – Η ΔΑΠ καταψηφίζει την αλληλεγγύη στους πυρόπληκτους!

 


Η ΔΑΠ Φιλοσοφικής βαφτίζει την αλληλεγγύη “μικροπολιτικούς σκοπούς” και καταψηφίζει το ψήφισμα για τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης…

Ανακοίνωση των εκλεγμένων με την Πανσπουδαστική Κ.Σ. στον Σύλλογο της Φιλοσοφικής στο ΕΚΠΑ.

«Την ίδια ώρα που…

  • -δεκάδες συμφοιτητές και συμφοιτήτριές μας μαζί με τις οικογένειές τους δοκιμάζονται
  • -καταστρέφονται περιουσίες και δεκάδες συνάνθρωποί μας μένουν χωρίς σπίτι
  • -κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές
  • -λεηλατείται ο φυσικός πλούτος της χώρας μας και τεράστιες δασικές εκτάσεις να παραδίδονται στις φλόγες
  • -Φοιτητικοί Σύλλογοι στην Αθήνα και σε όλη την χώρα οργανώνουν την αλληλεγγύη και συλλέγουν τρόφιμα για τους πυρόπληκτους.

Η παράταξη της κυβέρνησης, ΔΑΠ – ΝΔΦΚ στον Φοιτητικό Σύλλογο Φιλοσοφικής ΑΡΝΕΙΤΑΙ την αλληλεγγύη λέγοντας: «…δε γίνεται αυτή τη στιγμή να εργαλειοποιείτε τον ανθρώπινο πόνο και την τραγωδία, η οποία δοκιμάζει πολλούς συνανθρώπους μας για να πετύχετε μικροπολιτικούς σκοπούς»

Το καλοκαίρι της σφαγής!


Σ' αυτό το εφιαλτικό καλοκαίρι της βιβλικής καταστροφής και ενώ παρακολουθούμε τη διαλυμένη χώρα να παραδίνεται απροστάτευτη στις φωτιές, με ανυπεράσπιστους τους ανθρώπους, τα ζώα, το περιβάλλον και τις περιουσίες, είμαστε πάλι υποχρεωμένοι να μιλήσουμε για ένα ακόμα μεγάλο κακό. Για τις 7 δολοφονημένες γυναίκες των τελευταίων 6 μηνών. Για τις 118 γυναίκες που έχασαν τη ζωή τους στην Ελλάδα την τελευταία εξαετία.

Για τις ιστορίες βίας, ψυχικής και σωματικής, που εκτυλίσσονται πίσω από κλειστές πόρτες. Την ανεξέλεγκτη έξαρση της τοξικής αρρενωπότητας. Τους κοινωνικούς και οικονομικούς παράγοντες που επιτρέπουν και διευκολύνουν τη δράση δολοφόνων, βιαστών, κακοποιητών. Την ανυπαρξία αυστηρής τιμωρίας των δραστών.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, περίπου το 40% των γυναικών βρίσκονται στο έλεος του κακού, δολοφονούνται από έναν πρώην ή νυν σύζυγο ή σύντροφο.

Κάθε μέρα 137 γυναίκες στον κόσμο δολοφονούνται από αυτούς. Το 2020 στην Ελλάδα γνωστοποιήθηκαν δέκα γυναικοκτονίες, το 2019 οκτώ και το 2018 δεκατρείς.

Τα εγκλήματα ενδοοικογενειακής βίας τετραπλασιάστηκαν από το 2010 έως και το 2019.

Πέρυσι στην Τουρκία δολοφονήθηκαν 300 γυναίκες. Εκεί είναι συχνό το φαινόμενο να «κουκουλώνονται» οι περισσότερες δολοφονίες και οι θύτες να αθωώνονται.

Ποιος ξεχνάει τη δολοφονία της Σουλέ Τσετ, η οποία τον Μάιο του 2018 βιάστηκε στο γραφείο από τον προϊστάμενό της και έναν ακόμα και στη συνέχεια εκπαραθυρώθηκε;

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ Κατεπείγουσα Ερώτηση για τις καταστροφικές πυρκαγιές και την άμεση ανάγκη πλήρους αποζημίωσης των πληγέντων

 

  Πηγή: Eurokinissi

 

Κατεπείγουσα Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσαν οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης και Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος.

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ απαιτεί την άμεση και πλήρη αποζημίωση όλων των πληγέντων χωρίς εξαιρέσεις και προϋποθέσεις.

Στην παρέμβασή της η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ σημειώνει τα εξής:

«Μεγάλες καταστροφικές πυρκαγιές έχουν σημειωθεί σε όλη την Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Βορειοανατολική Αττική, στη Βορειοκεντρική Εύβοια, στην Αχαΐα, στην Ηλεία, στη Λακωνία, στη Μεσσηνία, στην Αρκαδία, στη Φθιώτιδα, στη Φωκίδα, στη Θεσσαλία, στα Γρεβενά, στη Θεσσαλονίκη, στην Κοζάνη κ.α. Ιδιαίτερα στην Εύβοια, η οποία καίγεται για μια ολόκληρη εβδομάδα, η καταστροφή εκτείνεται τουλάχιστον στο ένα τρίτο του νησιού, ως αποτέλεσμα της μεγάλης καθυστέρησης στην αντιμετώπιση και της ανεπαρκούς χρησιμοποίησης εναέριων μέσων.

Από τις πυρκαγιές καταγράφονται 2 νεκροί και πολλοί τραυματίες, εγκαυματίες, καθώς και πολλά περιστατικά πνευμονοπάθειας από την αποπνικτική ατμόσφαιρα. Χιλιάδες άνθρωποι είναι πλέον άστεγοι, άνεργοι με άμεσες πιεστικές ανάγκες για τροφή, νερό, στέγη και άμεση, πλήρη αποζημίωση καθώς και μέτρα ουσιαστικής ανακούφισης. Ολόκληρες συνοικίες και χωριά έγιναν στάχτη, εκατοντάδες σπίτια και αυτοκίνητα κάηκαν, αγροτικές και κτηνοτροφικές καλλιέργειες καταστράφηκαν, ανάμεσά τους κι αυτές των ρητινοκαλλιεργητών που εκείνοι και οικογένειές τους βρίσκονται σε απόγνωση, περιουσίες και κόποι μιας ζωής χάθηκαν, νοικοκυριά έμειναν χωρίς νερό και ρεύμα με τη διαρκή απειλή γενικευμένου μπλακ άουτ.