Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020

Μαθητής που θα έπαιζε τον Ιωσήφ εμφανίστηκε ως Στάλιν σε σχολική παράσταση στη Ρωσία



Τα γενέθλια του Στάλιν με τα Χριστούγεννα μπέρδεψε 12χρονος στη Ρωσία και γιατί όχι, αφού έχουν μόλις μια βδομάδα διαφορά. 

Το βάιραλ των γιορτών έγινε στο ρωσόφωνο διαδίκτυο η εικόνα ενός 12χρονου μαθητή από το Λένινγκραντ, που αποφάσισε να γιορτάσει τα “Σταλινούγεννα” αντί της καθιερωμένης σχολικής παράστασης με τον Ιωσήφ, τη Μαρία και τη φάτνη. Τη φωτογραφία ανέβασε στο φέισμπουκ ο πατέρας του, Φιοντόρ Γκαβριτσένκο, προσθέτοντας και την ευτράπελη ιστορία.

Επαγρύπνηση!



Η κλιμάκωση της έντασης ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Ιράν βάζει την Ελλάδα στο κάδρο επικίνδυνων εξελίξεων, εξαιτίας της βαθιάς εμπλοκής της χώρας στον αμερικανοΝΑΤΟικό σχεδιασμό, της στρατηγικής συνεργασίας με το Ισραήλ, της επιθετικότητας της Τουρκίας και του παζαριού που δυναμώνει για επικίνδυνες διευθετήσεις στην περιοχή, με την εποπτεία των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ.

Στον απόηχο των αμερικανικών απειλών ότι θα απαντήσουν «ασύμμετρα» σε ενδεχόμενο χτύπημα του Ιράν, πληθαίνουν ήδη οι αναφορές για το ρόλο που θα κληθεί να παίξει η Ελλάδα και ιδιαίτερα η βάση της Σούδας σε περίπτωση που κλιμακωθεί και γενικευτεί η στρατιωτική αντιπαράθεση, με την εμπλοκή και άλλων δυνάμεων.

Το Ιράν όμως έχει προειδοποιήσει ότι αν απειληθεί η ακεραιότητά του από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, θα απαντήσει με χτυπήματα σε στόχους που εκτείνονται σε όλο το βεληνεκές του οπλοστασίου του, δείχνοντας προς τις πετρελαιομοναρχίες του Κόλπου αλλά και προς τους Ευρωπαίους συμμάχους των Αμερικανών.

Στα ... έντεκα βήματα της «αξιολόγησης»




Την «αξιολόγηση» των νοσοκομείων για τη βελτίωση τάχα της λειτουργίας και των υπηρεσιών τους προαναγγέλλει η κυβέρνηση, συνδέοντας μάλιστα τις «επιδόσεις» τους με επιπλέον χρηματοδότηση. Διαβάζοντας όμως κανείς τα κριτήρια που θα περιλαμβάνει το επικείμενο νομοσχέδιο, εύκολα καταλαβαίνει ότι πραγματικός στόχος της «αξιολόγησης» δεν είναι άλλος από το να επιταχυνθούν οι αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις στην Υγεία και να «απορροφηθούν» ταχύτερα στη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων οι δεκάδες νόμοι της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων, που υπηρετούν την παραπέρα ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση του συστήματος. Το σχετικό νομοσχέδιο αναμένεται εντός του επόμενου τριμήνου και σύμφωνα με πληροφορίες η «αξιολόγηση» θα γίνεται κάθε δύο με τρία χρόνια, με τη συμμετοχή και επιστημόνων που ζουν σε χώρες του εξωτερικού όπου εφαρμόζονται αντίστοιχα συστήματα.