Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021

1/12/1979 Σπίτι του Κόμματος και της εργατιάς

 




Αρχίζει σήμερα σ' ολόκληρη τη χώρα η δίμηνη οικονομική εξόρμηση για το χτίσιμο των γραφείων του ΚΚΕ. Η προκήρυξη της εξόρμησης έγινε δεκτή με αισθήματα χαράς και βαθιάς ικανοποίησης από τα μέλη, τους φίλους και τους οπαδούς του ΚΚΕ, της ΚΝΕ, καθώς και από τις πλατιές μάζες των εργαζόμενων της χώρας μας.

Με την απόχτηση δικών του γραφείων, το ΚΚΕ θα εξασφαλίσει μεγαλύτερες δυνατότητες για την ανάπτυξη της πολύμορφης δραστηριότητάς του, για την καλύτερη οργάνωση και το συντονισμό του όλου έργου του, ταγμένο αταλάντευτα στην υπηρεσία του λαού και του τόπου. Και όσο μεγαλύτερες δυνατότητες ανάπτυξης της δράσης του θα έχει το ΚΚΕ, τόσο πιο αποφασιστική θα είναι η παρέμβασή του στις μελλοντικές εξελίξεις (...)

Οι Ελληνες εργαζόμενοι βλέπουν στο πρόσωπο του ΚΚΕ τον ανιδιοτελή συμπαραστάτη των σκληρών αγώνων τους, γι' αυτό και το περιβάλλουν με αγάπη και εμπιστοσύνη. Μα και το ΚΚΕ, όσες φορές βρέθηκε σε ανάγκη, στους εργαζόμενους αποτάθηκε, ζητώντας τη συνεισφορά τους. Κι αυτή υπήρξε πάντα απλόχερη και γενναιόδωρη, όπως απόδειξαν οι εξορμήσεις για τις βουλευτικές εκλογές του 1977 και ιδιαίτερα για το 10ο Συνέδριο.

Στους εργαζόμενους, σ' όλους τους δημοκράτες απευθύνεται και σήμερα το ΚΚΕ, για να συνδράμουν στην προσπάθειά του να αποκτήσει το δικό του κτίριο. Που, στην πραγματικότητα, θα 'ναι το σπίτι της εργατιάς, όλων των εργαζομένων.

Να τι φοβούνταν!


Παρά τις προσπάθειες του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού να γίνει στα «βουβά» και να μην το πάρουν χαμπάρι οι εργαζόμενοι, το συνέδριο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας έγινε τελικά «διά ζώσης» το περασμένο Σαββατοκύριακο, με καθοριστική συμβολή των δυνάμεων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Στο συνέδριο επιβεβαιώθηκε και επίσημα η σύμπραξη των συνδικαλιστικών δυνάμεων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, αφού πρώτα έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να νομιμοποιηθεί η συμμετοχή στο συνέδριο ενός εργοδοτικού μηχανισμού που μόνο κατ' όνομα φέρει τον τίτλο «Σωματείο Τροφίμων» και με νόθες διαδικασίες, χρόνια τώρα, συντηρεί τους συσχετισμούς υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ στην Ομοσπονδία. Η συμμετοχή του κρίθηκε σε απανωτές ψηφοφορίες, αλλά δεν βρέθηκε ούτε ένα μέλος του να πάρει τον λόγο και να υπερασπιστεί τη διαδικασία, να αναλάβει την ευθύνη της εκπροσώπησης. Αυτοί που το έκαναν για λογαριασμό του «σωματείου» ήταν τα συνδικαλιστικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ που συγκροτούσαν το προεδρείο του συνεδρίου. Τελικά, αφού κατάφεραν να το νομιμοποιήσουν, κατέβασαν και κοινό ψηφοδέλτιο, επιβεβαιώνοντας ότι η εργοδοσία επιστράτευσε κάθε μηχανισμό που διαθέτει για να κρατήσει μια μεγάλη Ομοσπονδία στο «άρμα» της, να μην αλλάξουν οι συσχετισμοί. Το ίδιο το αποτέλεσμα ήρθε να δείξει τι φοβούνταν η εργοδοσία και οι συνδικαλιστές της: Οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ πήραν 10 έδρες, ενώ το κοινό ψηφοδέλτιο ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ 11 έδρες. Και μαζί με το αποτέλεσμα φάνηκε όλη η γύμνια του εργοδοτικού συνδικαλισμού, αλλά και οι δυνατότητες που υπάρχουν, αν οι εργαζόμενοι το αποφασίσουν, να δώσουν γροθιά στον αρνητικό συσχετισμό, κάνοντας στην πάντα τους εργοδότες, τα κόμματα και τα συνδικαλιστικά τσιράκια τους.

ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ «ΚΟΡΟΝΟΣΗΛΕΙΟ» Ανοίγει επικίνδυνους δρόμους για καθιέρωση χαρατσιών στο πλαίσιο του εμπορευματοποιημένου συστήματος Υγείας

 

 

Σε σχόλιό του, για την επιβολή της ποινής των 100 ευρώ σε ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:

«Η ποινή των 100 ευρώ σε ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών, που ονομάστηκε “αντίτιμο υγείας”, πέρα από εργαλείο αποθέωσης της “ατομικής ευθύνης”, κοινωνικού αυτοματισμού και συγκάλυψης της εγκληματικής κυβερνητικής πολιτικής, ουσιαστικά αποτελεί ένα “κορονοσήλειο”, ανοίγοντας πολύ επικίνδυνους δρόμους για την καθιέρωση αντίστοιχων χαρατσιών και για άλλες παθήσεις με προκάλυμμα την ευθύνη των ασθενών, στο πλαίσιο του εμπορευματοποιημένου συστήματος Υγείας.

Αντί για μέτρα πρόληψης και θεραπείας με ευθύνη του κράτους, αυτό το μέτρο στρώνει το έδαφος στην περαιτέρω εμπορευματοποίηση κι ανταποδοτικότητα όσον αφορά την παροχή υπηρεσιών στο δημόσιο σύστημα Υγείας για συγκεκριμένες κατηγορίες ανθρώπων που θα θεωρούνται ότι “δεν τηρούν υπεύθυνη στάση”».

902gr

ΚΚΕ - Δύο τροπολογίες: Κατάργηση των νόμων Βρούτση - Αχτσιόγλου για τον κατώτατο μισθό και Επαναφορά των δώρων Χριστουγέννων - Πάσχα

 


ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Κατάργηση των νόμων Βρούτση - Αχτσιόγλου για τον κατώτατο μισθό και επαναφορά των δώρων Χριστουγέννων - Πάσχα

Τετάρτη 01/12/2021 - 10:56

Δύο τροπολογίες επανακατάθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ για την κατάργηση του αντεργατικού - αντιλαϊκού νομοθετικού πλαισίου.

Η μία τροπολογία αφορά την επαναφορά της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στο ύψος που «κόπηκε» με νόμο το 2012, δηλαδή στα 751 ευρώ, ως βάση για αυξήσεις, μαζί με την κατάργηση των αντεργατικών διατάξεων ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ, που προβλέπουν τον καθορισμό του κατώτατου μισθού με απόφαση του εκάστοτε υπουργού Εργασίας. Η άλλη τροπολογία αφορά την επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης, του 13ου και 14ου μισθού για συνταξιούχους και εργαζόμενους. 

Στο «κέντρο»

 

 

Μόνο αυτήν τη βδομάδα, από το αμερικανικό πλοίο που έδεσε στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης θα μετακινηθούν πάνω από 70 επιθετικά ελικόπτερα και σχεδόν 1.000 κομμάτια εξοπλισμού των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ. Για πού; Για την Ανατολική Ευρώπη, τα Βαλκάνια, τη Μαύρη Θάλασσα, όπου ξεδιπλώνονται τα ΝΑΤΟικά σχέδια περικύκλωσης της Ρωσίας, ρίχνοντας «λάδι στη φωτιά» των ανταγωνισμών που καίει στην περιοχή και απειλεί τους λαούς.

Για τις ανάγκες αυτής και μόνο της απόβασης, που συνεχίζεται, θα καταλύσουν στην πόλη της Αλεξανδρούπολης πάνω από 600 ΑμερικανοΝΑΤΟικοί στρατιωτικοί. Μερικές εκατοντάδες χιλιόμετρα πιο κάτω, στη Λάρισα, οι Αμερικανοί ετοιμάζονται να επενδύσουν περισσότερα από 33 εκατ. δολάρια για να αναβαθμίσουν την αεροπορική βάση με νέα υπόστεγα και κτίρια υποστήριξης, όπως προβλέπει η πρόσφατη Ελληνοαμερικανική Συμφωνία.

Χαράτσι για την εμπέδωση της «ατομικής ευθύνης» και τη συγκάλυψη της εγκληματικής πολιτικής

 

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ

Πρόστιμο 100 ευρώ κάθε μήνα θα επιβάλλεται σε όσους είναι άνω των 60 ετών και δεν εμβολιάζονται

 

Τη θέσπιση πλέον της ...«ατομικής ευθύνης» και με την επιβολή χαρατσιού 100 ευρώ τον μήνα για όποιον, άνω των 60 ετών, δεν έχει κλείσει ραντεβού για την πρώτη δόση του εμβολιασμού, μέχρι τις 16 Γενάρη 2022, ανακοίνωσε χτες ο πρωθυπουργός, Κυρ. Μητσοτάκης, στη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου.

Ετσι, μετά τους «νέους» που διαδίδουν τον ιό, όπως έλεγε πριν από μερικούς μήνες η κυβέρνηση, φορτώνοντάς τους τα προηγούμενα κύματα της πανδημίας, μετά τους χιλιάδες υγειονομικούς που έθεσε σε αναστολή με πρόσχημα τον εμβολιασμό και μετά τις «διαδηλώσεις που σπέρνουν θάνατο», όπως έλεγε πέρυσι τον Νοέμβρη, σειρά τώρα στη στοχοποίηση παίρνουν όσοι είναι άνω των 60 και δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί. Σε αυτούς καταλόγισε ο Κυρ. Μητσοτάκης την κατάρρευση των νοσοκομείων και των ανύπαρκτων ΜΕΘ, που η κυβέρνησή του φρόντισε να κρατήσει στον «πάτο», μαζί βέβαια με τα κλειστά νοσοκομεία από όλες τις κυβερνήσεις της τελευταίας δεκαετίας.

Πρόκειται για ένα ακόμα μέτρο, με το οποίο η κυβέρνηση επιχειρεί να συγκαλύψει τις εγκληματικές της ευθύνες για τη διαχείριση της πανδημίας, αφού ακόμα και σήμερα αρνείται την επίταξη του ιδιωτικού τομέα ώστε να πάψουν να χρονίζουν περιστατικά που αποκλείονται από το σύστημα μιας νόσου.