Τρίτη 9 Μαΐου 2017

Τσακίζουν το λαό με «σχέδιο» για την ανάκαμψη του κεφαλαίου


Eurokinissi
Συντηρώντας τον «κουρνιαχτό» κάλπικων προσδοκιών για την ανάκαμψη που τάχα θα ωφελήσει το λαό και για τα «αντίμετρα» που δήθεν θα εξισορροπήσουν την αντιλαϊκή συμφωνία που συνομολόγησε στο πλαίσιο των παζαριών για το κλείσιμο της δεύτερης «αξιολόγησης», η κυβέρνηση δρομολογεί την υπερψήφιση των μέτρων στη Βουλή, δίνοντας ταυτόχρονα για λογαριασμό του κεφαλαίου τη μάχη μιας ρύθμισης για το χρέος προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος της ένταξης στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, πρακτικά η «κάνουλα» ρευστού για το εγχώριο κεφάλαιο.
 Χτες, ο πρόεδρος της Βουλής, Ν. Βούτσης, δήλωσε ότι το χρονοδιάγραμμα μετατίθεται κατά δύο μέρες, με προοπτική η ψηφοφορία για τα μέτρα να γίνει στις 18 Μάη. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι το πολυνομοσχέδιο πρέπει να κατατεθεί στη Βουλή έως την ερχόμενη Παρασκευή, προκειμένου να εισαχθεί προς συζήτηση στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής - με τη διαδικασία του επείγοντος - στις 15 και 16 Μάη και η συζήτησή του στην Ολομέλεια να ξεκινήσει την Τετάρτη 17 Μάη.

9η Μαη Ο ΜΠΑΜΠΟΥΛΑΣ


Και τώρα που το "οικοδόμημά" τους ξεψυχά με πάταγο .Και τώρα που ξορκίζουν το κακό να μην τους βρεί ,μέσα στην αγωνία τους και κάθιδροι ,εφεύραν επειγόντως τον Μπαμπούλα .Τον Σατανά και Βεεζλεβούλ ,τον Λύκο τον κακό που κυνηγά κοκκινοσκουφίτσες .Στην πραγματικότητα ξέρουν πως αυτός έχει τελειώσει απ το 53 .Απο ΑΥΤΟΝ δεν κινδυνεύουν πιά ....Μα απο αυτό, που ΑΥΤΟΣ υπηρέτησε ,αυτό που υπάρχει κίνδυνος να αναστηθεί ρωμαλέο και δυνατό μπροστά τους και να τους γκρεμοτσακίσει δια παντός στα Τάρταρα της Ιστορίας ..




Παραθέτω το παρακάτω απόσπασμα επειδή κάποιοι-που προφανώς δε συμπαθούν τη πολύπλευρη ανάγνωση της ιστορίας αλλά αρέσκονται στη μασημένη τροφή που τους σερβίρεται από τους ισχυρούς-μίλησαν για το Στάλιν της γραφειοκρατίας και  "ανακάλυψαν" και  τον... αντισταλινικό Τσέ (αν και  το σταλινικός δεν υπάρχει ως όρος αυτοκαθορισμού ενώ ο περιβόητος αντισταλινισμός δεν καταντά τίποτε άλλο από μασκαρεμένος αντικομμουνισμός):

Αυτή είναι η σημαία μας!



Αυτή είναι η σημαία μας!

 

  Ήταν Γενάρης του 1927 όταν ο υψηλός προσκεκλημένος έφτανε στη Ρώμη και απευθυνόταν στον Μουσολίνι με τα παρακάτω λόγια:

«…Το κίνημά σας πρόσφερε υπηρεσία σ’ ολόκληρο τον κόσμο. Ο μεγάλος φόβος που διακατείχε τον δημοκρατικό ηγέτη ή ηγέτη της εργατικής τάξης ήταν η πιθανότητα να υπονομευτεί ή να υπερθεματιστεί από κάποιον πιο ακραίο από αυτόν. Φαίνεται ότι μια συνεχής μετακίνηση προς τα αριστερά, ένα είδος αναπόφευκτης διολίσθησης στην άβυσσο, ήταν το χαρακτηριστικό όλων των επαναστάσεων.

Η Ιταλία έδειξε ότι υπάρχει ένας τρόπος να παλέψεις τις ανατρεπτικές δυνάμεις, ένας τρόπος που μπορεί να κινητοποιήσει την πλειοψηφία του κόσμου, η οποία κατάλληλα καθοδηγούμενη, μπορεί να εκτιμήσει και να θελήσει να υπερασπίσει την τιμή και τη σταθερότητα των πολιτισμένων κοινωνιών.

Η Ιταλία παρείχε το απαραίτητο αντίδοτο στο ρώσικο δηλητήριο. Από δω και στο εξής, κανένα μεγάλο έθνος δεν θα μείνει χωρίς το έσχατο μέσο προστασίας απέναντι στην ανάπτυξη καρκινωμάτων…

Αν ήμουν Ιταλός θα ήμουν με όλη την καρδιά μαζί σας, από την αρχή μέχρι το τέλος, στη θριαμβευτική σας μάχη ενάντια στις βάρβαρες ορέξεις και τα πάθη του Λενινισμού.

Το κίνημα σας έχει προσφέρει μια υπηρεσία σε όλο τον κόσμο. Έχει δώσει σε όλο τον κόσμο το απαραίτητο αντίδοτο στο Ρωσικό δηλητήριο...» (Tom Behan, “Arditi del Popolo: Η ιστορία της πρώτης αντιφασιστικής οργάνωσης”, εκδόσεις Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο)

Σφυρίζουν κλέφτικα...


Τι φταίει για τον πόλεμο στη Συρία; Η «Αυγή» στο κύριο άρθρο της αποφαίνεται: «Η δίψα για ελευθερία και πολιτικά δικαιώματα, η φτώχεια, η καταπίεση ενός αυταρχικού καθεστώτος, ο φανατισμός δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα. Αυτά που απομένουν, είναι μια σπίθα και η ξένη επέμβαση...». Η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως «ξεχνάει» ότι στην Ελλάδα υπάρχει μια κυβέρνηση, που - σε συνέχεια των προηγούμενων - εμπλέκει τη χώρα σε ευρύτερους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, μέρος των οποίων είναι και η επέμβαση στη Συρία. Η πραγματικότητα, όμως, είναι πεισματάρα. Για τους ...ξεχασιάρηδες, λοιπόν, της «Αυγής», που ευαισθητοποιούνται για την «ξένη επέμβαση» και τις «διαχωριστικές γραμμές» που «θα αποκτήσει» η Συρία, απλά παραθέτουμε τα εύσημα του πρέσβη των ΗΠΑ προς την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, σε προχτεσινή του συνέντευξη: «Εκτιμούμε πολύ όσα προσφέρει η Σούδα από την άποψη του ελλιμενισμού αεροπλανοφόρων και αεροσκαφών, επειγουσών προσγειώσεων ή αποστολών ρουτίνας για ανεφοδιασμό».