Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ Ανακοίνωση για την επέτειο της Επανάστασης του 1821

 

 

Σε ανακοίνωση για την επέτειο της Επανάστασης του 1821 το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

Η αστική εθνικοαπελευθερωτική Επανάσταση του 1821 παραμένει εμβληματική, γιατί επιβεβαιώνει ότι το καινούριο, το αναγκαίο και το επαναστατικό πάντα επικρατούν του παλιού. Η σύγκρουση με το παλιό δεν έχει μόνο ιστορική αξία, συνεχίζεται και σήμερα στη σύγκρουση με το ξεπερασμένο πλέον καπιταλιστικό σύστημα.

Μαθαίνουμε από την Επανάσταση:

Ποιος είναι ο πλαστογράφος, κύριε Βαρουφάκη;

 

Πηγή: Eurokinissi

 

Μετά την επίθεση στον Γ. Βαρουφάκη, την οποία το ΚΚΕ καταδίκασε από την πρώτη στιγμή ως απαράδεκτη και προβοκατόρικη, το ΜέΡΑ25 διακίνησε μια άθλια ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία έπρεπε «να προβληματιστούν από το σημερινό επεισόδιο αυτοί που διακινούν επί σκοπώ το ψευδές και συκοφαντικό αφήγημα που χρησιμοποίησαν οι σημερινοί φασίστες τραμπούκοι», εννοώντας την κατηγορία που φέρεται να του απηύθυνε ένας από αυτούς ότι «ψήφισε μνημόνιο».

Ξεπερνάμε το γεγονός ότι με αυτόν τον τρόπο αποδίδουν πολιτικά κίνητρα στους προβοκάτορες, στους «μπράβους της νύχτας», όπως τους χαρακτήρισε ο ίδιος ο Βαρουφάκης. Ισως να μην καταλαβαίνουν καν τι επικίνδυνους δρόμους ανοίγει αυτό...

Στη συνέντευξή του στο «Βήμα» το Σαββατοκύριακο που πέρασε, όταν ρωτήθηκε ποιους εννοούσε, ο Γ. Βαρουφάκης έφτασε στο υπέρτατο σημείο αθλιότητας να αναφερθεί στον «Ριζοσπάστη» και κατά συνέπεια στο ΚΚΕ (το οποίο, κατά τ' άλλα, του επιτίθεται συνεχώς και αυτό τον θλίβει πολύ, όπως συνηθίζει να λέει, αλλά «γυρίζει και το άλλο μάγουλο»...).

Παραθέτουμε αυτούσια ολόκληρη την απάντησή του, για να μην αρχίσει πάλι να λέει ότι τον διαστρεβλώνουμε:

«Συνθέσιμα» κόμματα κι απέναντι μόνο το ΚΚΕ!


ΠΡΟ-ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΣΦΗΝΕΣ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

«Εμένα δεν με ενδιαφέρει κατά ανάγκη να πάρω - ως κράτος - μερίδιο στη Hellenic Train, αλλά αυτό το οποίο με ενδιαφέρει είναι να εξασφαλίσω ότι η Hellenic Train θα μας φέρνει τα καλύτερα τρένα της και όχι - να το πω - τα "σαπάκια" ενδεχομένως τα οποία αποσύρει από την Ιταλία» είπε στον «Alpha» ο πρωθυπουργός.

Κι αν φέρει τα «σαπάκια» από την ...Ελβετία, είναι οκ;

`Η μήπως θα της «βάλει πάγο» η Ρυθμιστική Αρχή; Αυτή δηλαδή που ελέγχει τον ανταγωνισμό. Κι όπου ανταγωνισμός, βλέπε κερδοφορία.

Βάλαν τον (ανεξάρτητο) λύκο να φυλάει τα πρόβατα... Οπως οι ιδιωτικοί νηογνώμονες φυλάνε τα σαπάκια των εφοπλιστών. Σαν τα μάτια τους βέβαια...

* * *

Με τις πολλές και διαφορετικές υπεργολαβίες τα έβαλε ο Μητσοτάκης στη συνέντευξή του, για το χάος και τις καθυστερήσεις στα έργα υποδομής του ΟΣΕ. Μάλιστα...

«Αλλος κατασκεύαζε την υποδομή (...) Αλλος την επιδομή (...) Αλλος έκανε τα έργα πολιτικού μηχανικού, άλλος έκανε την τηλεδιοίκηση. Χάος!».

Κάτι σαν να λέμε «άλλος έχει τις γραμμές, άλλος τα τρένα, άλλος τα τούνελ και τις γέφυρες»...

...«άλλος το ένα σύστημα τηλεδιοίκησης, άλλος το άλλο».Ράβε - ξήλωνε...

Κι άλλες υποδομές για την πολεμική προπαρασκευή του ΝΑΤΟ ετοιμάζεται να διαθέσει η κυβέρνηση

 

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ

Με εμπιστευτική επιστολή ζητείται πεδίο βολής στον Εβρο για την εκπαίδευση της Πολυεθνικής Νοτιοανατολικής Μεραρχίας

 

Για ΝΑΤΟικές ασκήσεις, με τη συμμετοχή εκατοντάδων στρατιωτικών στελεχών της λυκοσυμμαχίας, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να διαθέσει πεδίο βολής στον Εβρο!

Το νέο αυτό βήμα στην επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας μας και ειδικά της Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο γίνεται στο πλαίσιο της ανάπτυξης των ΝΑΤΟικών δυνάμεων της Νοτιοανατολικής Πολυεθνικής Μεραρχίας (Multinational Division - South East, MND-SE), που επιχειρεί σε Βουλγαρία και Ρουμανία.

Πιο συγκεκριμένα, το ΝΑΤΟ με διαβαθμισμένο - «εμπιστευτικό» έγγραφο, με ημερομηνία αποστολής 16/2/2023, ζητά να «επιστρατεύσει» το πεδίο βολής «Ψηλός Στάλος» κοντά στο Διδυμότειχο Εβρου ως πεδίο ασκήσεων για την παραπάνω μεραρχία.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το έγγραφο, αυτήν την περίοδο έχουν αναπτυχθεί από τη μεραρχία 5.850 άτομα, στο πλαίσιο της στρατιωτικής ετοιμότητας και της προετοιμασίας για την ταχεία ανάπτυξη δυνάμεων. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται αφενός για δυνάμεις του ΝΑΤΟ που αποτελούνται από 900 άτομα στη Βουλγαρία και 1.300 άτομα στη Ρουμανία και αφετέρου για δυνάμεις υπό τη διοίκηση του 5ου ΣΣ των ΗΠΑ, με άλλα 650 άτομα στη Βουλγαρία και 3.000 στη Ρουμανία.

Σήμερα κυκλοφορεί ο «Ριζοσπάστης του Σαββατοκύριακου», 24-26 Μάρτη

 

 

Σήμερα κυκλοφορεί ο «Ριζοσπάστης του Σαββατοκύριακου» λόγω της αργίας της 25ης Μαρτίου, με τα εξής θέματα:

 

  • Στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, στη Γαλλία. Οι αγώνες των εργαζομένων φέρνουν την ελπίδα, γράφουν Ιστορία. Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας! Ο Δ. Κουτσούμπας από το Παρίσι: Κοινός ο αγώνας σε Ελλάδα και Γαλλία, σε όλη την Ευρώπη, ενάντια στις αντεργατικές πολιτικές, στους επιχειρηματικούς ομίλους, για να νικήσει τελικά ο εργαζόμενος λαός, να ανοίξει τον δρόμο για το δικό του συμφέρον! Πρωτοφανής συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις στη Γαλλία, όπου την Πέμπτη συμμετείχε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ. Ανθρώπινα ποτάμια διαδηλωτών στο Παρίσι και σε όλες τις μεγάλες πόλεις. Έμπρακτη αλληλεγγύη στους Γάλλους απεργούς από το ΠΑΜΕ, με αντιπροσωπεία στη Μασσαλία και διαμαρτυρία συνδικάτων στην Ελλάδα έξω από τη γαλλική πρεσβεία. Ελπιδοφόρα μηνύματα αγωνιστικής ανάτασης και από άλλες χώρες της Ευρώπης.