Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018

Μόνο με αγώνες ταξικούς και με ισχυρό το ΚΚΕ θα βγει νικητής ο λαός


Οι εξελίξεις το «φωνάζουν»: Η αστική τάξη, η κυβέρνησή της, το κράτος και τα κόμματά της, οι συνδικαλιστές της μέσα στο εργατικό κίνημα, οι διεθνείς ενώσεις όπου συμμετέχει, όλοι, με μοιρασμένους ρόλους, στέκονται απέναντι στην εργατική τάξη και τα δικαιώματά της, στον αγώνα της για να ανακτήσει τις απώλειες που είχε στα χρόνια της κρίσης. Ταυτόχρονα, προετοιμάζουν το λαό για τα ακόμα χειρότερα τα επόμενα χρόνια, είτε η καπιταλιστική οικονομία συνεχίσει να αναπτύσσεται ασθμαίνοντας είτε πέσει σε νέα κρίση - σενάριο που γίνεται όλο και πιο πιθανό για τα αμέσως επόμενα χρόνια, σε διεθνές μάλιστα επίπεδο.
 
Η «σταθερότητά» τους σημαίνει βάσανα για το λαό
 
Αυτή η προσπάθεια φαίνεται για παράδειγμα στην αγωνία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και των άλλων αστικών κομμάτων, όταν με αφορμή τη συνταγματική αναθεώρηση συζητούν τους τρόπους θωράκισης της «σταθερότητας» του πολιτικού συστήματος. Με την προπαγάνδα τους και τον κάλπικο δικομματικό καβγά τους, καλούν το λαό να πει ...«ζήτω η σταθερότητα» ενός συστήματος αντιδραστικού και σάπιου μέχρι το μεδούλι. Καλούν τους εργαζόμενους να αναζητούν τους όρους εκείνους που θα εξασφαλίζουν την απρόσκοπτη «συνέχεια» στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική.

Μπορεί η κυβέρνηση και η ΝΔ να εξασκούνται και με αφορμή τη συνταγματική αναθεώρηση στον ψευτοκαβγά «πρόοδος - συντήρηση», γύρω από την αναπαλαίωση του αστικού πολιτικού συστήματος και τα ψευδεπίγραφα περί «εμβάθυνσης της δημοκρατίας», αλλά μια προσεκτική ματιά στις τοποθετήσεις τους για τη συνταγματική αναθεώρηση (βλ. σελ. 10 - 11) αποκαλύπτει ότι στην ουσία διαγκωνίζονται από αντιδραστική σκοπιά, με το βλέμμα στο πώς θα βρεθούν περισσότερα όπλα ώστε να ασκείται απρόσκοπτα η βάρβαρη πολιτική τους.

ΜΕΞΙΚΟ Τρίτο καραβάνι μεταναστών κατευθύνεται προς τις ΗΠΑ


Μετανάστες περνούν τον ποταμό Σουτσιάτε 
Μετανάστες περνούν τον ποταμό Σουτσιάτε

Πηγή: Associated Press 
 

Περίπου 1.500 μετανάστες από το Ελ Σαλβαδόρ πέρασαν την Παρασκευή από το έδαφος της Γουατεμάλας στην επικράτεια του Μεξικού, πράγμα που σημαίνει ότι ένα τρίτο «καραβάνι» διασχίζει πλέον το έδαφος της χώρας αυτής με κατεύθυνση προς βορρά, με την ελπίδα να φθάσει στις ΗΠΑ.

Οι μετανάστες βάδισαν κατά μήκος του ποταμού Σουτσιάτε, ο οποίος χωρίζει την πόλη Τεκούν Ουμάν της Γουατεμάλας από τη Σιουδάδ Ιδάλγο του Μεξικού.
Το «καραβάνι» αυτό, που αναχώρησε από το Ελ Σαλβαδόρ την Τετάρτη, κατάφερε να περάσει χωρίς κανένα μέλος του να συλληφθεί. Οι μετανάστες άρχισαν κατόπιν να βαδίζουν προς τη Φροντέρα Ιδάλγο, περίπου 11 χιλιόμετρα από τα σύνορα.

Περίπου 200 μέλη της ομάδας παρέμειναν στη γέφυρα, καθώς έχουν την πρόθεση να ζητήσουν άσυλο στο Μεξικό.

Η εξέλιξη σημειώθηκε την ίδια μέρα που ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υπαναχώρησε από τη δήλωσή του, μία ημέρα νωρίτερα, ότι οι Αμερικανοί στρατιώτες που διέταξε να αναπτυχθούν στα σύνορα της χώρας του με το Μεξικό ενδέχεται να ανοίξουν πυρ εάν μετανάστες τους πετάξουν πέτρες. Ο Τράμπ είπε ότι σε μια τέτοια περίπτωση, οι μετανάστες απλά θα συλληφθούν, ωστόσο θα παραμείνουν υπό κράτηση για μεγάλο διάστημα.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, dpa, «Reuters»)

902.gr

Όταν η ΓΣΕΕ δίνει μαθήματα στη Χρυσή Αυγή για το πώς γράφονται ανακοινώσεις ενάντια στις ταξικές δυνάμεις και το ΚΚΕ – Αραγε γιατί;





Όταν η ΓΣΕΕδίνει μαθήματα στη Χρυσή Αυγή για το πώς γράφονται ανακοινώσεις ενάντια στιςταξικές δυνάμεις και το ΚΚΕ – Αραγε γιατί;


Από herko στο Απόψεις

Ο εργοδοτικός – κυβερνητικός συνδικαλισμός έφτασε στον πάτο και πήρε το φτυάρι για να σκάψει ακόμα πιο βαθιά!. Με μια ανακοίνωση που θα ζήλευε και η Χρυσή Αυγή η συμβιβασμένη και εργοδοτική ΓΣΕΕ επιτίθεται στις ταξικές δυνάμεις (ΠΑΜΕ) και το ΚΚΕ με αφορμή την απεργία στις 14 Νοεμβρίου.

Ενα μνημείο χυδαίου αντικομουνισμού εμπνευσμένο από τα έργα και τις ημέρες της Μεταξικής δικτατορίας και της Χούντας των Συνταγματαρχών. Άλλωστε το ζητούμενο είναι το ίδιο, να μπει «στο γύψο» το εργατικό κίνημα για να υπηρετήσουν ανεμπόδιστα και αποτελεσματικότερα τη στρατηγική του κεφαλαίου. Το το ύστατο μέσο τους για να το πετύχουν, ο χυδαίος αντικομουνισμός (όταν δεν τα καταφέρνουν με τις παρελκυστικές τακτικές, τις κουτοπονηριές και τη νόθευση της βούλησης των εργαζομένων).

Ποια εγκλήματα ΔΕΝ έκανε ο Στάλιν και η ΕΣΣΔ



(Και τότε ποιος τα έκανε;)


Ο Αντισταλινισμός – Αντικομμουνισμός έχει έναν απρόβλεπτο σύμμαχο.
Τις απόψεις τύπου:

«Καλά τους έκανε», «Και λίγα έκανε», «Θα σας στείλουμε στα Γκουλάγκ», «Εγώ είμαι σταλινικός», «Ένας Στάλιν σας χρειάζεται»
και άλλα τέτοια.

Ποια εγκλήματα ΔΕΝ έκανε ο Στάλιν και η ΕΣΣΔ 
Απόψεις που αντικειμενικά υιοθετούν την προπαγάνδα του αντίπαλου συστήματος για τον Στάλιν και την ΕΣΣΔ.

Γιατί όλα αυτά που αναπαράγονται μ’ αυτή τη λογική, δεν είναι αλήθειες, παρά είναι η ουσία της αντισοβιετικής – αντικομμουνιστικής προπαγάνδας, όπως αυτή ξεκίνησε και συστηματοποιήθηκε βασικά από τον Γκαίμπελς, τον Τρότσκι αλλά και τον Χρουτσώφ.

Η ποίηση κατοικεί παντού



1. Ποίηση είναι ο χωμάτινος δρόμος, τότε, στην Καισαριανή, που οδηγούσε στο Σκοπευτήριο. Μου άρεσε να τον διασχίζω μόλις έπεφτε η νύχτα, σφυρίζοντας στο δρόμο για να ξορκίζω τις κακές σκέψεις.
 
2. Ποίηση είναι να κοιτάς τον έναστρο ουρανό και να δίνεις στα άστρα ονόματα των αγαπημένων προσώπων που έχουν φύγει από τη ζωή. Να, εκεί είναι το άστρο Νίκος Καρούζος, και πιο πέρα το άστρο Μιχάλης Κατσαρός! Να γεμίσει ο ουρανός από ονόματα φίλων και αγαπημένων.
 
3. Ποίηση είναι οι ασπρόμαυρες φωτογραφίες που βρίσκονται πεταμένες στα σκουπίδια ή πωλούνται στο Μοναστηράκι. Συχνά τις χαζεύω και πάντοτε αγοράζω την πιο μοναχική, θλιμμένη μορφή. Ετσι, σιγά σιγά, χωρίς να το καταλάβω, έγινα συλλέκτης παλαιών φωτογραφιών που είχαν πεταχτεί, προσώπων που προφανώς δεν ενδιέφεραν τους απογόνους τους (αν υπήρχαν) και κοιτούσα αυτά τα θλιμμένα πρόσωπα που είχαν φωτογραφηθεί για την αιωνιότητα αλλά είχαν περάσει πια στη λήθη.