Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020

Σήμα κινδύνου...



Αλλεπάλληλες είναι οι καταγγελίες από εργαζόμενους σε δημόσια νοσοκομεία, σωματεία και φορείς, για τις τεράστιες ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα Υγείας.
 Την ίδια στιγμή, ολοένα και μεγαλύτερη η υποταγή των ήδη πετσοκομμένων υγειονομικών πρωτοκόλλων στις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων, που σε συνθήκες διεθνούς αύξησης της διάδοσης της πανδημίας αξιώνουν να ξηλωθούν ακόμα και τα όποια αποσπασματικά ημίμετρα παραμένουν σήμερα. Ολα αυτά δίνουν «σήμα κινδύνου» και επιβεβαιώνουν την ανάγκη για αγωνιστική επαγρύπνηση, για ενίσχυση της συντονισμένης πάλης για την προστασία της υγείας του λαού.

Οι καταγγελίες για την εκρηκτική κατάσταση στο δημόσιο σύστημα Υγείας, απόρροια της χρόνιας πολιτικής εμπορευματοποίησης και υποχρηματοδότησης, ξεσκεπάζουν την απατηλή κυβερνητική προπαγάνδα περί «ενισχυμένου και θωρακισμένου ΕΣΥ»:

Ο πεντάχρονος απολογισμός του Ιδιωνύμου



Δημοσιεύεται, 24/7/1934, ο πεντάχρονος απολογισμός του Ιδιωνύμου: Επί κυβέρνησης Ε. Βενιζέλου δολοφονήθηκαν 27 εργάτες και αγρότες, συνελήφθησαν 13.050, από τους οποίους οι 2.400 καταδικάστηκαν συνολικά σε 2.054 χρόνια φυλακής και 884 χρόνια εξορίας. 

Στον πειθαρχικό ουλαμό Καλπακίου στάλθηκαν 120 κομμουνιστές φαντάροι. 
 
Επί κυβέρνησης Κ. Τσαλδάρη δολοφονήθηκαν 10 εργάτες και αγρότες, συνελήφθησαν 3.725, από τους οποίους οι 785 καταδικάστηκαν συνολικά σε 570 χρόνια φυλακής και 436 χρόνια εξορίας.

Στο Καλπάκι στάλθηκαν 54 φαντάροι. Βασανίστηκαν επίσης 300 πολίτες, τραυματίστηκαν 305, απαγορεύτηκαν 160 συγκεντρώσεις, διαλύθηκαν βίαια άλλες 128, ενώ έγιναν και 138 επιδρομές σε γραφεία σωματείων, τυπογραφεία, κλπ.

Κατέθεσε πρόταση νόμου για την ανακούφιση της λαϊκής οικογένειας από τα χρέη


Επιτακτικά τα μέτρα που προτείνει το Κόμμα, δεδομένου ότι τα λαϊκά νοικοκυριά πνίγονται στα χρέη

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ κατέθεσε χτες στη Βουλή πρόταση νόμου, η οποία προβλέπει μέτρα για την ουσιαστική ανακούφιση της λαϊκής οικογένειας από τα χρέη. Με την πρόταση νόμου εισάγονται διατάξεις που στοχεύουν στην ανακούφιση της λαϊκής οικογένειας από την υπερχρέωση στην Εφορία, στα ασφαλιστικά ταμεία, στους ΟΤΑ και στις τράπεζες, προβλέποντας τη δραστική μείωση των χρεών των λαϊκών οικογενειών.
 
 Οπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση: «Τα μέτρα αυτά είναι επιτακτικά αναγκαία, δεδομένου ότι η μεγάλη πλειοψηφία των λαϊκών νοικοκυριών πνίγεται κυριολεκτικά στα χρέη, τα οποία δεν μπορεί να αποπληρώσει, οδηγώντας εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, φτωχούς αγρότες και κτηνοτρόφους κυριολεκτικά σε απόγνωση».

«Η εξέλιξη αυτή - σημειώνεται - δεν είναι τυχαία. Είναι απόρροια των πολιτικών που ακολουθήθηκαν την τελευταία 15ετία, τόσο από τις προηγούμενες όσο και από τη σημερινή κυβέρνηση, της επίθεσης στα δικαιώματα των εργαζομένων που κλιμακώνεται με εφαλτήριο τη νέα κρίση, της φοροεπιδρομής, της ραγδαίας μείωσης των εισοδημάτων τους και του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης που οδηγεί τα λαϊκά στρώματα σε σχετική και απόλυτη εξαθλίωση».

Τόνοι διπλωματίας




«Υπάρχουν πολλά καυτά σημεία εκεί έξω σήμερα: Καλίνινγκραντ, Ανατολική Μεσόγειος, Ταρτούς και Λαττάκεια στη Συρία, η Μαύρη Θάλασσα, και πλέον η Λιβύη. Ολα μέρη όπου έχουμε συμφέροντα όχι μόνο ως συμμαχία, αλλά και ως ΗΠΑ». Η εκτίμηση ανήκει στον Αμερικανό ναύαρχο Τζ. Φόγκο. Παρέδωσε πρόσφατα τη διοίκηση των Ναυτικών Δυνάμεων των ΗΠΑ που επιχειρούν σε Ευρώπη και Αφρική, όπως και αυτή της Διακλαδικής Διοίκησης του ΝΑΤΟ στη Νάπολη. Λίγο πριν αφήσει το πόστο στο διάδοχό του, μιλώντας στο αμερικανικό US Naval Institute (USNI), προειδοποίησε ότι η Ρωσία κάνει κινήσεις σε Αρκτική, Μαύρη Θάλασσα και Μεσόγειο, «οι οποίες πρέπει να σταματήσουν εάν οι ΗΠΑ θέλουν να διατηρήσουν την ελευθερία της ναυσιπλοΐας σε αυτά τα ύδατα». Τόνισε ότι ένας τρόπος για την αποτροπή της ρωσικής παρουσίας σε αυτά τα νερά είναι «περισσότερα αμερικανικά πλοία να επιχειρούν στο πλαίσιο του 6ου Στόλου» (επιχειρεί σε Ευρώπη και Αφρική), είτε εντασσόμενα στην αρμάδα για περιοδική ανάπτυξή τους στην περιοχή, είτε μετέχοντας σε ασκήσεις με πλοία του 6ου, στη ρότα τους για το Σουέζ και τον 5ο Στόλο στη Μέση Ανατολή.