Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΩΝ Δ. ΓΟΝΤΙΚΑ - Ν. ΑΜΠΑΤΙΕΛΟΥ ΣΤΟΝ Ρ/Σ «SPORT FM»


Από το 1ο Φεστιβάλ ΚΝΕ στο Φεστιβάλ 100 χρόνια ΚΚΕ - 50 χρόνια ΚΝΕ (AUDIO)

 



Συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό «Sport FM» και τους δημοσιογράφους Μιχάλη Λεάνη και Μπάμπη Χριστόγλου έδωσαν ο Δημήτρης Γόντικας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Νίκος Αμπατιέλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, το μεσημέρι της Παρασκευής 21 Σεπτέμβρη.

Αναφέρθηκαν στο μήνυμα του φετινού Φεστιβάλ 100 χρόνια ΚΚΕ - 50 χρόνια ΚΝΕ, αλλά και στην ιστορική του πορεία μέσα στα χρόνια, σαν διαχρονική μορφή επικοινωνίας με τη νέα γενιά, στη σύνδεσή του με την Τέχνη και τρεις γενιές καλλιτεχνών στη χώρα μας. 

Κλιμάκωση «αναδιαρθρώσεων» στο φόντο «αβεβαιοτήτων» για την ανάπτυξη




Eurokinissi
Σινιάλο αντιλαϊκής κλιμάκωσης έστειλαν εκ νέου χτες τόσο το ΔΝΤ, αναφορικά με την κατακρεούργηση των συντάξεων από το 2019, όσο και η πλευρά του ΟΟΣΑ, «ζεσταίνοντας» την κυβέρνηση για να προχωρήσει στο δρόμο των «αναδιαρθρώσεων» προς στήριξη της ανταγωνιστικότητας των επιχειρηματικών ομίλων. Την ίδια ώρα, ο υπουργός Οικονομικών, Ευ. Τσακαλώτος, απευθυνόμενος σε «επενδυτές» σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Χρηματιστήριο της Αθήνας στο Λονδίνο, έσπευσε να επαναλάβει ότι δεν θα υπάρξουν «εκπλήξεις» στην άσκηση της οικονομικής πολιτικής, καθώς οι όποιες «επεκτατικές κινήσεις» στον προϋπολογισμό θα κινούνται εντός του λεγόμενου «δημοσιονομικού χώρου», που ματώνει τους εργαζόμενους.
 
«Κράχτης» επενδύσεων η αντιλαϊκή πολιτική
 
Ο υπουργός Οικονομικών, εστιάζοντας στο Ασφαλιστικό και τις συντάξεις, έδωσε έμφαση στη «βιωσιμότητα» του ασφαλιστικού συστήματος ανεξάρτητα από την εφαρμογή ή όχι του μέτρου για την περικοπή της «προσωπικής διαφοράς», που να σημειωθεί ότι έχει απομείνει μόνο για όσους συνταξιοδοτήθηκαν πριν από το Μάη του 2016, καθώς, με βάση το νόμο Κατρούγκαλου ήδη έχει καταργηθεί για τους μετέπειτα συνταξιούχους. 
Ουσιαστικά, το ισχυρό κυβερνητικό επιχείρημα συνδέει τη «βιωσιμότητα» του Ασφαλιστικού με τους θανάτους σημερινών δικαιούχων, μαζί με τους οποίους θα «σβήνει» και η προσωπική διαφορά, όπως άλλωστε τόνισε και ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

Δεν έχει πάτο ο κυνισμός τους – Απίστευτη δήλωση Τσακαλώτου





Από atexnos
 
Η αντιλαϊκή πολιτική αυτής της κυβέρνησης πάει «πακέτο» με τον αναλγησία και τον κυνισμό. Η ωμότητα κυβερνητικών στελεχών αυτής της κυβέρνησης θα μείνει παροιμιώδης.

Από τα «ορφανά» γεμιστά της Θεανώς στην τωρινή δήλωσης του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Χαμογελώντας και… αγγλιστί, ο κ. Τσακαλώτος είπε επί λέξει ότι “δεν υπάρχει κομψός τρόπος για να το διατυπώσω, αλλά αυτοί οι άνθρωποι -οι παλαιοί συνταξιούχοι- θα τεθούν εκτός συστήματος με φυσικό τρόπο. Μέχρι το 2020, το 2030 ή το 2040 δεν θα βρίσκονται πια εδώ. Συνεπώς δεν θα υπάρχει κάποια επίπτωση στην μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του συστήματος”.

Δεν έχει πάτο ο κυνισμός τους γιατί η αντιλαϊκή πολιτική που υπηρετούν είναι βάρβαρη και απάνθρωπη. Η μόνη προσπάθεια που κάνουν είναι μπας και αποφύγουν την κατακραυγή και την πίεση που ασκούν με τις συνεχείς κινητοποιήσεις τους οι σημερινοί συνταξιούχοι (έρχονται και εκλογές βλέπετε). Ο «μεταμνημονιακός» συνταξιουχός είναι ήδη καταδικασμένος στην ανέχεια, στη φτώχεια, στην περιορισμένη πρόσβασηστις υπηρεσίες Υγείας και Πρόνοιας, όπως αντίστοιχα και ο εργαζόμενος που καταδικάστηκε με την ενεργοποίηση του νόμου Βούρτση και την διαμόφωση μιας  εργασίας ζούγκλα όπου το κυρίαρχο θα είναι η αύξηση του κέρδους.

«Γη και ύδωρ» για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων


Η «επόμενη μέρα» φέρνει ακόμα μεγαλύτερη επιβάρυνση του λαού για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη

Οι θεσμικές διαδικασίες για την παραπέρα στήριξη των επιχειρηματικών επενδύσεων στο Φάρμακο και την Υγεία, η «απελευθέρωση» της αγοράς και οι εσωτερικοί ανταγωνισμοί ήταν τα κεντρικά χαρακτηριστικά του συνεδρίου με τίτλο «Η επόμενη μέρα στο επιχειρείν στην Υγεία», που πραγματοποιήθηκε χτες στην Αθήνα με τη συμμετοχή στελεχών της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, εκπροσώπων φαρμακοβιομηχανιών, ομίλων ιδιωτικής Υγείας.

Πρόκειται βέβαια για την «επόμενη μέρα» στην πολιτική που μετατρέπει σε όλο και πιο ακριβό εμπόρευμα το δικαίωμα του λαού στην περίθαλψη και το Φάρμακο, ενισχύοντας παραπέρα την κερδοφορία του κεφαλαίου.
«Μεγαλύτερη ελευθερία» για τη στήριξη του κεφαλαίου σε Φάρμακο - Υγεία
Μιλώντας στο συνέδριο ο υπουργός Υγείας, Α. Ξανθός, επιχείρησε να πασπαλίσει με «φιλολαϊκή» φρασεολογία την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης στην Υγεία και το Φάρμακο.

Οι «δωρεές» δεν κρύβουν την τσακισμένη δημόσια Υγεία




Ψηφίστηκε χτες στην Ολομέλεια της Βουλής η Κύρωση της σύμβασης δωρεάς μεταξύ του ιδρύματος «Κοινωφελές Ιδρυμα Σ. Νιάρχος» και του ελληνικού Δημοσίου «για την ενίσχυση και αναβάθμιση των υποδομών στον τομέα της Υγείας». Η συζήτηση έδωσε μια ακόμη πρώτης τάξεως αφορμή σε ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ να αποθεώσουν τους επιχειρηματικούς ομίλους και να κρύψουν τις ευθύνες τους για το χάλι στη δημόσια Υγεία, λόγω της υποχρηματοδότησης.

Η συμφωνία που κατατέθηκε με μορφή νομοσχεδίου από το υπουργείο Υγείας προβλέπει τη διάθεση από την πλευρά του ιδρύματος περίπου 200 - 250 εκατ. ευρώ για έργα, όπως κατασκευή και εξοπλισμός Παιδιατρικού Νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη, Γενικού Νοσοκομείου στην Κομοτηνή, ανέγερση κτιρίου στην Αθήνα (έδρα του Τμήματος Νοσηλευτικής του ΕΚΠΑ), προμήθεια εξοπλισμού και συντήρηση του υπάρχοντος στόλου του ΕΚΑΒ κ.λπ.

Οπως ακριβώς έγινε στη διάρκεια της συζήτησης στην Επιτροπή, έτσι και χτες οι εκπρόσωποι όλων των αστικών κομμάτων εκθείασαν τον εφοπλιστικό όμιλο ως «μεγάλο ευεργέτη».

«Κοινή κατεύθυνση»...


Ως ...«ανταγωνισμό προς κοινή κατεύθυνση» παρουσιάζει η «Εφ.Συν.» την τροπολογία που κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή για την άμεση επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, με κατάργηση των αντεργατικών διατάξεων των μνημονίων, συγκρίνοντάς την με την κυβερνητική τροπολογία που «εκκινεί» τη διαδικασία για τον προσδιορισμό του κατώτερου μισθού από το κράτος. Ποιον «ανταγωνισμό» και ποια «κοινή κατεύθυνση» βλέπει η εφημερίδα; Η τροπολογία του ΚΚΕ προβλέπει την κατάργηση του μνημονιακού νόμου Βρούτση, ενώ της κυβέρνησης την ενεργοποίησή του. Η τροπολογία του ΚΚΕ ζητάει την επαναφορά τώρα του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ, ενώ της κυβέρνησης οδηγεί σε αυξήσεις - ψίχουλα, που σύντομα θα εξανεμιστούν κι αυτά από τη μείωση του αφορολόγητου. Η τροπολογία του ΚΚΕ προβλέπει κατάργηση αντεργατικών νόμων που βάζουν εμπόδια στην καθολική εφαρμογή του κατώτερου μισθού και των ΣΣΕ, ενώ με την τροπολογία της κυβέρνησης οι νόμοι αυτοί διατηρούνται αλώβητοι και θωρακίζονται. Το ΚΚΕ παλεύει με τις δυνάμεις του στο κίνημα ώστε να διαμορφώνονται συσχετισμοί στην αντιπαράθεση με την εργοδοσία, που θα ευνοούν την απόσπαση καλύτερων μισθών και καλύτερων όρων εργασίας από την εργοδοσία. Στο πλαίσιο αυτό, ζητάει να καταργηθεί ο καθορισμός του κατώτερου μισθού από το κράτος, που βρίσκεται στον πυρήνα του νόμου Βρούτση και της κυβερνητικής τροπολογίας, δίνοντας επιπλέον «όπλα» στην εργοδοσία να επιβάλει μισθούς πείνας και συνθήκες γαλέρας.