Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

Αύριο θα είναι τα δίκα μας παιδιά.



 
 
 
 
 
 
 
Σήμερα κυκλοφορεί αυτή η φωτογραφία. Είναι από τη Συρία.

 
 
 
Τα συριακά μέσα καταγγέλουν τη διεθνή στήριξη των βομβαρδισμών κατά του λαού τους και της κυβέρνησης Άσαντ.
Σε αυτή τη διεθνή στήριξη για το μακελειό στη Συρία συμμετέχει και η ελληνική κυβέρνηση δίνοντας γη και ύδωρ στο ΝΑΤΟ για να σκοτώνει παιδιά, εργαζόμενους, τις υποδομές μιας ολόκληρης χώρας.
Ήταν ένα παιδάκι που ήθελε να ζήσει στη χώρα του ειρηνικά, να σπουδάσει, να δουλέψει για την πατρίδα του... και δεν πρόλαβε. Του καρφωθηκε η ρουκέτα μέσα στο σπίτι του.

Για τα χιλιάδες τέτοια παιδάκια που δεν προλαβαίνουν να ζήσουν άξιζε τον κόπο να συγκεντρωθούν όλοι αυτοί που συγκεντρώθηκαν για το Βουκεφάλα και το Μ. Αλέξανδρο.
και να φωνάξουν να σταματήσει ο πόλεμος. Να κλείσουνε οι βάσεις.Να φύγει το ΝΑΤΟ.
Γιατί αύριο θα είναι τα δίκα μας παιδιά.

Ξέρετε, μη νομίζετε ότι επειδή είχαμε έναν Μ. Αλέξανδρο, έναν Περικλή κι έναν Λεωνίδα θα έχουμε καλύτερη αντιμετώπιση όταν οι ανταγωνισμοί οξυνθούν...

Βίντεο απο την πορεία μαθητών και την συνάντηση με τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου



Πορεία πραγματοποίησαν σήμερα,23/2/18/,οι μαθητές του 1ου Λυκείου Ωραιοκάστρου κατευθυνόμενοι προς το δημαρχείο για να συναντήσουν και να καταθέσουν τα προβλήματα-αιτήματα τους στον δήμαρχο.

ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ, ΟΛΑ ΚΑΛΑ!




Κι ίσως τελικά η πιο μεγάλη απειλή να είναι η διάθεσή μας να χωθούμε πάση θυσία σε μια μεγάλη παραίσθηση, έχοντας παρασυρθεί από τις  οργανωμένες φαντασιώσεις της κυρίαρχης εξουσίας  που ευνοούν τις ψευδαισθήσεις μας. Τα οικονομικά μέτρα και οι συνέπειές τους μοιάζει να απομακρύνονται από πεδίο αμφισβήτησης στην κεντρική πολιτική σκηνή, από το καλοκαίρι του 2015 όταν επιτεύχθηκε η παγίωση μιας νέας τύπου συναίνεσης που δεν νομιμοποιεί όσους δεν την νομιμοποιούν, με την ψήφιση από ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Δημοκρατία, ΑΝΕΛ, Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ του τρίτου μνημονίου που συμφώνησε με ΕΕ ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας. Η αρνητική  ψήφος βέβαια και της Χρυσής Αυγής ήταν μια προσπάθειά να εμφανιστεί κι  αυτή εκτός της συναινετικής νομιμότητας, όχι μόνο το  ΚΚΕ, για  μια ταύτιση των δύο άκρων, συμβάλλοντας στην αναβίωση του φασισμού αναδιαμορφωμένου ως  εθνικιστικής αντίδρασης. 

Αντιλαϊκός συντονισμός


Πηγή: Eurokinissi


Η προχτεσινή συζήτηση στη Βουλή για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής σχετικά με την υπόθεση «Novartis», πέρα από τους υψηλούς τόνους και την πολιτική αντιπαράθεση, εξελίχθηκε σε διαγκωνισμό ανάμεσα στην κυβέρνηση και στα άλλα αστικά κόμματα της αντιπολίτευσης, κυρίως τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, για το ποιος υπηρετεί με μεγαλύτερη συνέπεια την αντιλαϊκή πολιτική και στο χώρο της Υγείας.

Από τη μια, ο «νοικοκύρης» πρωθυπουργός και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που «μάζεψαν τις σπατάλες», οι προκάτοχοι και επίδοξοι διάδοχοι στη διακυβέρνηση, που απαρίθμησαν τα δικά τους «κατορθώματα» στον τομέα της Υγείας, πρώην υπουργοί και στελέχη παλιότερων κυβερνήσεων, που θεωρούν «τίτλο τιμής» τις περικοπές στον τομέα της Υγείας...

Αθλιες συνθήκες για τους ξεριζωμένους



Ο αριθμός των διπλά εγκλωβισμένων προσφύγων και μεταναστών, που ζουν σε απαράδεκτες συνθήκες στα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης στα νησιά του Αιγαίου, έχει φτάσει τις 12.762. Στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας στη Λέσβο, ο καταυλισμός έχει «βουλιάξει» από 4.913 ξεριζωμένους, ενώ η χωρητικότητά του είναι για 3.000 άτομα. Στο ΚΥΤ της Σάμου, με χωρητικότητα 700 ατόμων, «φιλοξενούνται» 2.372 άτομα και στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ εγκαταβιούν 1.295 άνθρωποι, σε εγκατάσταση χωρητικότητας 894 ατόμων. Σε 2-3 μήνες που θα ανοίξει ο καιρός και με δεδομένο ότι ο πόλεμος στη Μ. Ανατολή συνεχίζεται παίρνοντας νέες διαστάσεις, το ενδεχόμενο η κατάσταση να γίνει ακόμα χειρότερη είναι σοβαρό.

Αυτή η ζοφερή εικόνα των συνθηκών διαβίωσης έχει καταγγελθεί πάμπολλες φορές από σωματεία, φορείς και συλλόγους, που βρίσκονται σταθερά δίπλα στους πρόσφυγες και συμπαραστέκονται με κάθε τρόπο, ορθώνοντας ανάχωμα και στο ρατσιστικό δηλητήριο που χύνουν διάφορες εθνικιστικές ομάδες, εκμεταλλευόμενες την αφόρητη κατάσταση στα νησιά. Κοντεύουν δύο χρόνια από τη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας που έγινε το Μάρτη του 2016, η οποία εφαρμόζεται απαρέγκλιτα από την κυβέρνηση και που οδήγησε στο διπλό εγκλωβισμό αυτών των ανθρώπων. Από τότε απαγορεύεται στα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων που βρίσκονται στη χώρα μας, όχι μόνο να μετακινηθούν προς τις χώρες προορισμού τους, αλλά ακόμα και να μετεγκατασταθούν στην ηπειρωτική χώρα.